Πώς γίνεται να μην καψουρευτείς αυτήν την ΑΕΚάρα;

Πώς γίνεται να μην καψουρευτείς αυτήν την ΑΕΚάρα;
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τη νίκη απέναντι στους Γάλλους, την απόλυτα ερωτεύσιμη ΑΕΚ και το ρεκόρ ατυχίας που την κυνηγάει

Άλλη μια υπερβατική νίκη για την ΑΕΚ απέναντι στην Στρασμπούργκ, σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι που οι παίκτες των κιτρινόμαυρων έκαναν κατάθεση ψυχής. Μια ΑΕΚ σακατεμένη από τους τραυματισμούς και τις ατυχίες, έφτασε να κατεβάζει δεκάδα σε ρόστερ 16 παικτών, παρόλα αυτά απέναντι σε μια καλή και σκληρή ομάδα όπως είναι είναι οι Γάλλοι, πέτυχε μια τρομερά σημαντική νίκη για την συνέχεια.

Ο Λάνγκφορντ την κράτησε στο 1ο ημίχρονο

Η Ένωση μπήκε πολύ άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο και της πήρε αρκετή ώρα για να μπει στον αγώνα με την απαιτούμενη ένταση. Οι Γάλλοι είναι μια πολύ αθλητική ομάδα και πίεσαν αρκετά στην άμυνα τους με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην μπορεί να παίξει το παιχνίδι της, εκτός από κάποια ξεσπάσματα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως με μπροστάρη τον Λάνγκφορντ, κατάφερε να σφίξει αμυντικά και να βρει πόντους στην επίθεση ώστε να γυρίσει το ματς και να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Πολλοί μπορεί να σταθούν στους 15 πόντους που πέτυχε αλλά την διαφορά την έκανε με την άμυνα του. Με τις αλλαγές που γινόντουσαν στα σκριν έβγαινε στο low post με ψηλότερο αντίπαλο αλλά παρόλα αυτά έβαζε το κορμί του από μπροστά, παλεύοντας ώστε να μην επιτρέψει την πάσα κοντά στο καλάθι, βραχυκυκλώνοντας την επίθεση των Γάλλων.

Τυφώνας Λίνος τους παρέσυρε στο τέλος

Το ερωτηματικό στην όλη κατάσταση, ήταν το κατά πόσο θα αντέξει η ΑΕΚ να παίζει σε τέτοια ένταση στην άμυνα και ταυτόχρονα να έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση. Το ροτέισον του κόουτς Παπαθεοδώρου όμως ήταν εξαιρετικό, όλοι οι παίκτες που πατούσαν στο παρκέ ήταν πνευματικά έτοιμοι να τα δώσουν όλα και έτσι φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Το σχήμα με Μωραίτη-Μέικον-Λοτζέσκι στην περιφέρεια και Λίνο-Μόουζες στην ρακέτα ήταν εκπληκτικό και βοήθησε την ΑΕΚ να κάνει ένα σερί από το 64-64 και να καθαρίσει το παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα ο Λίνος έκανε μαγικά πράγματα στην επίθεση και σκότωσε τις αμυντικές περιστροφές των Γάλλων με τα τρίποντα του. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, ο Μέικον διάβασε καλά τι του έδινε η άμυνα και με τις πάσες του δημιούργησε ελεύθερα σουτ που μπήκαν όλα και η Ένωση έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με σημαντική διαφορά για την συνέχεια.

Όλοι έδωσαν και την ψυχή τους

Αν θέλουμε να ψάξουμε για κορυφαίους σε αυτήν την αναμέτρηση για την ΑΕΚ θα πρέπει να πούμε ότι κορυφαία ήταν συνολικά η ομάδα. Μπορεί ο Λάνγκφορντ με τον Λίνο και τον Μόουζες να ξεχώρισαν αλλά όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να γίνει η υπέρβαση.

Τι να πούμε για τον Μαυροειδή, που τα αργά και ταλαιπωρημένα πόδια του τα καλύπτει με την ψυχή του και το μπασκετικό IQ του; Για τον Γόντικα, που το παιδί ήρθε για τις προπονήσεις, καθώς δεν έχει παραστάσες αυτού του επιπέδου και δίνει πολύτιμα λεπτά στο ‘5’ ώστε να μπορεί να βγαίνει το ροτέισον;

Για τον Δημήτρη Μωραίτη που ο Τζέφερσον θα τον βλέπει σαν εφιάλτη στον ύπνο του και που σκόραρε ένα τρομερά κρίσιμο σουτ που δεν είναι και το φόρτε του;

Για τον Λοτζέσκι που ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας παρόλο που δεν είχε πολλές ευκαιρίες για σουτ; Για τον Κατσίβελη που παρότι δεν ήταν καλός στις αποφάσεις του, τα έδωσε όλα στην άμυνα πάνω στην μπαλα.

Για τον Λανγκφορντ τα είπαμε και μετά το παιχνίδι στην Πυλαία, δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Ο ίδιος είναι πολύ αυστηρότερος κριτής του εαυτού του από οποιονδήποτε και απλά ήθελε ένα ψυχολογικό boost για να ξαναβρεί την καλή του φόρμα. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το buzzer beater που πέτυχε και τώρα…καλή επιτυχία στους επόμενους αμυντικούς του.

Ο Ντάριλ Μέικον, δεν ήταν όσο αποτελεσματικός μας έχει συνηθίσει από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, ήταν άστοχος για τα δικά του δεδομένα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να οργανώσει καλά την ομάδα και να μοιράσει πέντε ασιστ. Σίγουρα στην συνέχεια θα πρέπει να συνεισφέρει παραπάνω στο σκοράρισμα γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη.

Τελευταίο άφησα τον Ρόγκα που όλοι γνωρίζετε πόσο τον πιστεύω, όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η ΑΕΚ. Το χθεσινό ματς ήταν ένα μάθημα νοοτροπίας που θα πρέπει να πάρει και να το σκεφτεί για να του κάνει καλό στο μέλλον. Ξεκινάει πενταδάτος σε ένα ματς do or die για την ομάδα και στην πρώτη φάση κάνει λάθος πάσα στην σέντρα και η ομάδα δέχεται εύκολο λέι-απ, στην επόμενη άμυνα τρώει τρίποντο από τον Μπόχατσικ και στην αμέσως επόμενη κόβει πίσω από την πλάτη του χωρίς να τον δει και δέχεται πάλι εύκολο λέι-απ, όλα αυτά σε μόλις 1.53. Έτσι πήγε στον πάγκο και δεν ξαναμπήκε για όλο τον αγώνα παρότι η ομάδα παίζει με κοντό ρόστερ. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να μην αξιοποιούνται υγιείς παίκτες και ο Ρόγκα θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι από το επόμενο κιόλας θα είναι όπως πρέπει.

Απόλυτα ερωτεύσιμη ΑΕΚ

Πραγματικά αυτά που έχει περάσει αυτή η ομάδα φέτος θα γραφτούν στο ρεκόρ γκίνες ατυχίας. Από το ξεκίνημα της σεζόν δεν την έχουν αφήσει σε ησυχία ούτε τραυματισμοί, ούτε κόβιντ ούτε ατυχίες. Γνωρίζοντας οι άνθρωποι της ομάδας ότι θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, φρόντισαν να φτιάξουν ένα ρόστερ  16 παικτών για να υπάρχει βάθος και τελικά φτάσαμε η ΑΕΚ να έχει έξι απουσίες και να κατεβάζει δεκάδα. Παρόλα αυτά κανείς στην ομάδα δεν έψαξε δικαιολογίες, κανείς δεν τα παράτησε με αποτέλεσμα να βλέπουμε μια κατάθεση ψυχής και ένα μέταλλο αλύγιστης ομάδας που κάνει τον κάθε ΑΕΚτζή περήφανο για αυτό που βλέπει. Οι δηλώσεις του Μαυροειδή, του Λίνου και του προπονητή είναι ενδεικτικές για το κλίμα που επικρατεί.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει μια ομάδα δουλεμένη από τον προπονητή της, που έχει κάποιες αρχές και κάποιες σταθερές για αυτό όποιος και να παίζει στο παρκέ το αποτέλεσμα στο μπάσκετ που παίζει είναι το ίδιο. Ας μην το ξεχνάμε αυτό γιατί άλλες ομάδες στην θέση της ΑΕΚ θα είχαν διαλύσει.

Το κακό μετά και τον τραυματισμό του Μόουζες είναι ότι η ΑΕΚ έχει μείνει γυμνή στους ψηλούς και ακολουθεί η πιο δύσκολη εβδομάδα της χρονιάς με 4 ματς σε 7 μέρες όπου τα 3 από αυτά είναι εκτός έδρας. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ΑΕΚ δεν θα αντέξει αν δεν υπάρξουν κάποιες επιστροφές γιατί οι συνεχείς υπερβάσεις δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο μπάσκετ. Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα θα κερδίσει έστω και με μισό πόντο το ματς με τον Ηρακλή το Σάββατο για να μην έχει απώλειες στην Α1 τουλάχστον.

ΥΓ. Σκεφτείτε όταν είχε δημιουργηθεί το θέμα με τον Λίνο, να είχε ακούσει η ΑΕΚ τους «προπονητές» της εξέδρας και να είχε τερματίσει την συνεργασία τους, τι θα γινόταν τώρα. Ευτυχώς όμως η ομάδα έχει σοβαρούς ανθρώπους και δεν διοικείται από το facebook.

ΥΓ2. Αν είχε κάνει άλλος, πιο προβεβλημένος προπονητής, το ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος του Παπαθεοδώρου τα τελευταία 2 ματς, θα διαβάζαμε ραψωδίες σχολίων, τώρα είναι απλά Τετάρτη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα-«φωτιά» σε πλέι οφ και Κύπελλο – 10 ντέρμπι στο τελευταίο δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγαλύτερο έπος της ΑΕΚ, η νύχτα που η Ευρώπη της υποκλίθηκε (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: 4η στα Power Rankings του BCL (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X