Στην πίεση και όποιος αντέξει, οι άλλοι στο... καλό!

Στην πίεση και όποιος αντέξει, οι άλλοι στο... καλό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον «Γολγοθά» της ΑΕΚ και την προοπτική ενόψει της νέας σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν είναι καλά εδώ και πολύ καιρό. Ταλαιπωρημένη από λάθος επιλογές και παθογένειες ετών. Η κλήρωση τόσο των play off, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ΑΕΚ. Συνεχόμενα ματς με πολύ μεγάλο δείκτη δυσκολίας και μεγάλες απαιτήσεις. Έτσι πρέπει να μάθει να ζει όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ. Στην πίεση. Χωρίς να έχει κανένας το περιθώριο να κάνει λάθος, ή αγγαρεία ή να σκεφτεί ότι δεν τρέχει κάτι ότι και να γίνει επειδή πάντα θα φταίει κάποιος άλλος!

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με υψηλούς στόχους και ο κόσμος της έχει πλέον κουραστεί από τις αποτυχίες. Ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει στα… κόκκινα. Όσοι λοιπόν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ρυθμό και στις απαιτήσεις του συλλόγου ας συνεχίσουν. Οι υπόλοιποι ας πάνε στο καλό!

Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα. Ετοιμάζεται να μπει στο παλάτι της και όσοι θα φοράνε τη φανέλα της θα πρέπει να έχουν: 1ον ξεκάθαρο ρόλο και 2ον άντερα για να μην χρησιμοποιήσω την άλλη λέξη και έχουμε θέματα. Και όταν μιλάω για φανέλα δεν αναφέρομαι μόνο σε ποδοσφαιριστές. Αναφέρομαι σε όλα τα τμήματα. Για παράδειγμα (τυχαίο): Είσαι προπονητής, δείχνεις έργο; Μένεις. Είσαι Εμπορικός Διευθυντής. Φέρνεις έσοδα; Μένεις. Αλλιώς; Δρόμο.

Και για να περάσουμε και στο πιο ουσιαστικό μέρος αυτής της κουβέντας: Είσαι σέντερ φορ, δεκάρι, αρχηγός, κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ κοκ. Βάζεις γκολ; Δίνεις ασίστ; «Εξαφανίζεις» τον αντίπαλο επιθετικό; Ξέρεις τη θέση; Βοηθάς την ομάδα; Αξίζεις τα λεφτά που παίρνεις; Αξίζει η ΑΕΚ να σε έχει στο ρόστερ της; Μένεις. Αλλιώς take the high way.

To -19 στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ. Ωστόσο η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν ακόμα στόχοι. Υπάρχουν αγώνες όπου αυτή η ομάδα πρέπει να βγάλει ποδοσφαιρικό εγωισμό. Καλό το παραμύθι με το μπάτζετ, αλλά φέτος ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο από την ΑΕΚ και τερμάτισε πίσω της, ο Άρης είχε μικρότερο και από τους δύο και τους πέρασε, ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ηττήθηκε τρεις φορές από τους Ηπειρώτες και αποκλείστηκε από το Κύπελλο.

Ο «Γολγοθάς» του Απριλίου

Η αλήθεια είναι πως στην πρεμιέρα των play off, την Κυριακή στην Τούμπα η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάσει. Αν κάνει το διπλό, κόντρα σε μία ομάδα με επίσης πολλά προβλήματα, τότε θα έχει το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πράγματα θα ζορίσουν και θα υπάρχει τεράστια εσωστρέφεια στη διακοπή.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως με το που θα μπει ο Απρίλιος, ακολουθούν τρία παιχνίδια – φωτιά τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ. Το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο η ΑΕΚ έχει να κερδίσει από το 2018 και για εννιά σερί παιχνίδια!

Θα ακολουθήσει η πρώτη «μάχη» με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και η εβδομάδα της… κολάσεως θα ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη που διέψευσε φέτος όλες τις προσδοκίες.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι εκτός του Αντρέ Σιμόες που παραμένει ερωτηματικό, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ. Έτσι ο Ισπανός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την «Ένωση» με τα καλύτερα υλικά που διαθέτει στα χέρια του.

Αυτά τα ματς μάλιστα θα είναι ένα ξεκάθαρο κριτήριο και για τον Χιμένεθ. Έχω γράψει μέσα από τα blog στο Enwsi.gr πως τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ανδαλουσιανός είναι δύο μέλη σε μία σχέση που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Η ΑΕΚ ήξερε που πόνταρε όταν επέλεξε τον Ισπανό και ο Μανόλο ήξερε που ερχόταν. Δεν έχει κανένας τους καμία δικαιολογία.

Ο 56χρονος έχει μπροστά του μία ευκαιρία να δείξει ότι αυτό που έκανε το 2017 και το 2018 ήταν «προϊόν» δουλειάς και καθαρής σκέψης. Η φετινή ομάδα δεν είναι δικιά του, αλλά αυτό πλέον δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν πίστευε ότι μπορεί να τα καταφέρει ή αν είχε… μανιάτικα ας μην ερχόταν.

ΥΓ: Βλέπεις την ομάδα μπάσκετ με όσα σωστά και λάθη έχουν γίνει και τη χαίρεσαι. Με τόσες απουσίες διπλό στην Πυλαία, νίκη και επί της Στρασμπούρ. Μιλάμε για τη μοναδική ομάδα που συνεχίζει με αξιώσεις τίτλου στην Ευρώπη -φτάνει να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς- και για την ομάδα που την έχουν περάσει πριονοκορδέλα όσο καμία άλλη εντός συνόρων. Ας παραδειγματιστούν λίγο οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας από τους παίκτες αυτής του μπάσκετ. Θα μάθουν πολλά για το τι σημαίνει ομαδικό πνεύμα και το πως πρέπει να λειτουργούν στα δύσκολα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα-«φωτιά» σε πλέι οφ και Κύπελλο – 10 ντέρμπι στο τελευταίο δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγαλύτερο έπος της ΑΕΚ, η νύχτα που η Ευρώπη της υποκλίθηκε (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: 4η στα Power Rankings του BCL (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X