Βάλτε της πιο δύσκολα! -Η μισή ΑΕΚ διέλυσε και την Στρασμπούρ!

Βάλτε της πιο δύσκολα! -Η μισή ΑΕΚ διέλυσε και την Στρασμπούρ!
Photo Credits: INTIME

Οι δέκα παίκτες της ΑΕΚ και το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Παπαθεοδώρου πήραν τη νίκη επί των Γάλλων (77-68) και έκαναν το 2-0

ΑΕΚάρα για μεγάλα πράγματα! Η Βασίλισσα έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο για ακόμα ένα παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τις απουσίες της, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 77-68.

Η ομαδάρα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν την λυγίζει καμία ατυχία και απέναντι στην Στρασμπούρ το επιβεβαίωσε, κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Κιθ Λάνγκφορντ και Λίνος Χρυσικόπουλος έδωσαν τον τόνο στην ΑΕΚ, επιθετικά. Ο πρώτος με 19 πόντους και ο δεύτερος με 15 έκαναν πολλή δουλειά, ενώ καθοριστικός στα τελευταία λεπτά ήταν και ο Ντάριλ Μέικον, με 9 πόντους και 5 ασίστ.

Τι κι αν είχε πάρα πολλές απουσίες (Νίκος Ζήσης, Νίκος Γκίκας, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Γιόνας Ματσιούλις, Γιανίκ Μορέιρα, Μάρκους Σλότερ); Τι κι αν είδε τον Ντάριλ Μέικον να έχει 1/8 σουτ μέχρι το 35′; Τι κι αν έπαιζε με σχήματα ανάγκης σε περιφέρεια και ρακέτα; Η ΑΕΚ έκανε σπουδαία προσπάθεια, έβαλε μαζεμένα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έφτασε στην τελική επικράτηση, κάνοντας ακόμη ένα βήμα πρόκρισης στο Final Eight του Basketball Champions League.

Ακόμη κι έτσι όμως, οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο ήθελαν τη νίκη τους, αφού στα 2’00” για το τέλος, είδαν τον Κίνγκσλεϊ Μόουζες να τραυματίζεται (διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο) και να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το παρκέ του ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν η αιχμή του δόρατος για την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, με την Στρασμπούρ να παίρνει τα ηνία με Μπόχατσικ και Λανσντόουν (7-10, 4′). Οι Γάλλοι βρήκαν πόντους στο τρανζίσιον και ανέβασαν το προβάδισμά τους με τον Μπόχατσικ (8-14, 6′). Ο Τζέφερσον ανέλαβε δράση για την Στρασμπούρ, η οποία ανέβασε τη διαφορά (13-22, 9′). Οι βολές του Μαυροειδή έγραψαν τον επίλογο του πρώτου δεκαλέπτου για το 15-22.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με Μέικον και Μόουζες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και το κατάφερε, πλησιάζοντας σε απόσταση ενός σουτ (22-25, 13′). Η αντίδραση της Στρασμπούρ ήταν άμεση και με τους Μέιγ, Ουντανό η διαφορά αυξήθηκε εκ νέου (25-34, 16′). Η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της. Με την άμυνα να ανεβάζει στροφές και χτυπώντας κοντά στο καλάθι μείωσε σε απόσταση βολής (34-36, 18′). Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανέλαβε δράση και η ΑΕΚ πέρασε μπροστά (37-36, 19′). Ο Λάνγκφορντ έδειξε τις ικανότητές του και στην άμυνα, καθώς έκλεψε και έφτασε σε κάρφωμα, για το 39-36, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η Στρασμπούρ προσπάθησε να μειώσει, αλλά η ΑΕΚ είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι της και πήγε τη διαφορά στους 4 με Μόουζες και Μαυροειδή (46-42, 24′). Ένα επί μέρους 5-0 της Στρασμπούρ ανέτρεψε την κατάσταση με τον Μπόχατσικ (46-47, 25′). Ο Τζέφερσον έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του με προσωπικές ενέργειες (49-53, 27′). Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε ξανά. Η άμυνά της αποτέλεσε κλειδί και με τους Λοτζέσκι, Μαυροειδή να δίνουν λύσεις ισοφάρισε στο τέλος του δεκαλέπτου για το 56-56.

Οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν από το φίνις της τρίτης περιόδου και χάρη σε Καβαλιέ και Ουντανό ανέκτησαν τον έλεγχο (59-62, 33′). Η απάντηση της ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικά του τρίποντα έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (67-64, 35′). Μωραϊτης και Μόουζες φώναξαν παρών σε κρίσιμο σημείο και η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά, χάρη και στην άμυνά της (75-66, 37′). Η ΑΕΚ έλεγξε το τέμπο του παιχνιδιού μέσα από την άμυνά της και στο φινάλε έφτασε σε σπουδαία νίκη, παρά το γεγονός πως ο Μόουζες αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ.

Θυμηθείτε πώς μετέδωσε το παιχνίδι το enwsi.gr πατώντας εδώ.

ΑΕΚ-Στρασμπούρ 77-68

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 39-36, 56-56, 77-68.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 15 (3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 19 (7/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5/8 βολές), Λοτζέσκι 5 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μέικον 9 (3/11 σουτ, 5 ασίστ), Μωραΐτης 5 (1), Γόντικας 2, Κατσίβελης 5, Μαυροειδής 9 (4 ριμπάουντ), Μόουζες 8 (2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρογκαβόπουλος.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Τουόβι): Μπόχατσικ 14 (2/6 τρίποντα), Λάνσντοουν 10 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μέιγ 10 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ουντάνο 6, Γουέινραϊτ 4 (1/6 σουτ, 4 ασίστ), Καβαλιέρ 7 (1), Τζέφερσον 11 (1/5 τρίποντα), Μορίν 6, Τσικαμπού.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάλτε της πιο δύσκολα! -Η μισή ΑΕΚ διέλυσε και την Στρασμπούρ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα-«φωτιά» σε πλέι οφ και Κύπελλο – 10 ντέρμπι στο τελευταίο δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγαλύτερο έπος της ΑΕΚ, η νύχτα που η Ευρώπη της υποκλίθηκε (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4η στα Power Rankings του BCL (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X