Το υπερόπλο της ΑΕΚ είναι ο Μανόλο
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος εξηγεί γιατί ο Χιμένεθ αποτελεί τον ιδανικό προπονητή για το αγωνιστικό ροντέο που ακολουθεί...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγιναν οι κληρώσεις. Μάθαμε το πρόγραμμα των πλέι οφ, μάθαμε και τον αντίπαλο της ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου. ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του μικρού πρωταθλήματος των δέκα αγωνιστικών, ΠΑΟΚ και στο ζευγάρωμα του κυπέλλου. Το κάρμα επιστρέφει…

Μόλις ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της σεζόν άρχισαν οι αναλύσεις. Βαθυστόχαστα σχόλια, για την δυναμική του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι, βασισμένα σε μία βαθμολογία με τόση αξία όσο και μία υπόθεση εργασίας. Απόπειρα απάντησης στο αυθαίρετο ερώτημα τι θα συνέβαινε εάν μετρούσαν οι βαθμοί μόνο στα παιχνίδια μεταξύ των τοπ έξι ομάδων του πρωταθλήματος.

Έχω πρόχειρες δύο. Στην πρώτη θα συνέβαινε μία τρύπα στο νερό επειδή πουθενά στον κόσμο δεν ακυρώνεται η προσπάθεια μίας ολόκληρης σεζόν για την εύνοια συγκεκριμένων αγώνων, στην ποδοσφαιρική λογική πως κανένα ματς δεν προσφέρει παραπάνω βαθμούς. Σε κάθε νίκη, ανεξάρτητα από την δόξα των ντέρμπι, θα προσθέτεις κάθε φορά από τρεις. Δεν θα ευνοηθεί η αξία των ντέρμπι εις βάρος της βαθμοθηρίας που θα φέρει ένα ματς με τον ταπεινό Βόλο ή την σεμνή Τρίπολη.

Στην δεύτερη απάντηση υπάρχει η λογική συνθήκη πως οι ομάδες θα έπαιζαν διαφορετικά εάν γνώριζαν πως υπήρχε μία τέτοια πρόβλεψη. Θα έκαναν άλλες επιλογές ποδοσφαιριστών, θα μάζευαν αρετές και δυνάμεις και θα έπαιζαν για την έξτρα (ως πρόσθετη αξία) συγκομιδή. Επειδή δεν ισχύει, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε περισσότερο. Είναι όμως ένα παράδειγμα για την λανθασμένη αφετηρία εκτίμησης.

Ο Χιμένεθ έγινε πρόβλημα

Ως τώρα ο Μανόλο Χιμένεθ έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα για την ποδοσφαιρική αρμονία της ΑΕΚ. Όχι πως υπήρχε ιδιαίτερα αλλά παράγινε… Πρόλαβε να παρουσιάσει σε έναν γύρο όλα τα στραβά και ανάποδα που χαρακτηρίζουν την προπονητική διαδρομή του.
Είδαμε εμμονές σε πρόσωπα. Να χάνεις από τον Βόλο και ο προπονητής να μνημονεύει απουσίες αμυντικών! Ακούσαμε δηλώσεις στοχοποίησης. Ο φουκαράς Νταντσένκο βλέπει το επιθετικό μισό του γηπέδου σαν ναρκοθετημένη περιοχή ενώ ο Τάνκοβιτς ακόμη περιμένει ένα πλήρες ενενηντάλεπτο. Εάν δεν τρέχει και στα… σημαιάκια, δεν θα το βρει…

Ο Χιμένεθ πρόλαβε να παρουσιάσει τακτικές σαλάτες, ανάρμοστες αγωνιστικές συμπεριφορές, θλιβερές ποδοσφαιρικές εικόνες, σοκαριστικά αποτελέσματα κι ανεξήγητη διαχείριση. Σε έναν γύρο έβγαλε ανασφάλειες κι άγχη που θόλωσαν την κρίση του και βρήκαν διέξοδο στην κριτική για τον Ιταλό τέως. Έφταιγαν οι προηγούμενοι αν και ο Ισπανός παρουσίασε μία ομάδα χειρότερη σε όλες τις επιδόσεις συγκριτικά με τον πρώτο γύρο του Καρέρα!

Εντάξει τελειώσαμε; Ξεχάσαμε κάτι από τα στραβά και τα ανάποδα του Ίβηρα προπονητή; Επειδή ο Μανόλο μπορεί να έχει αυτά τα κουσούρια αλλά δεν διαθέτει μόνο αυτά. Υπάρχουν και τ’ άλλα, αυτά τα καλά και πολύτιμα που έφεραν στην ΑΕΚ τον τίτλο του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: AEKcast: Θα παραμείνει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ και του χρόνου; (AUDIO)

Αυτός είναι ο πιο κατάλληλος για την ΑΕΚ

Εάν τώρα η ΑΕΚ αναζητούσε προπονητή, σ’ αυτή την συγκυρία των πλέι οφ και των ημιτελικών, άλλον δεν θα μπορούσα να σκεφτώ. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε σχέση με τον Καρέρα ούτε αναφέρομαι για την εκκίνηση της επόμενης σεζόν. Μιλάμε για τις σημερινές συνθήκες, για τις δέκα αγωνιστικές, τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό σαν 13άρι!

Λοιπόν, προσδεθείτε γιατί μόλις μπήκατε στην ισπανική “ζώνη του λυκόφωτος”. Στην αχαρτογράφητη περιοχή των ποδοσφαιρικών σκέψεων του Χιμένεθ όπου το ανεξήγητο έχει λογική! Δώστε στον Μανόλο ντέρμπι κι αφήστε τον στην απόλαυσή τους. Πρόσφερε συνθήκες αουτσάιντερ απέναντι στους άλλους μεγάλους κι άσε την μπάλα να κυλήσει.

Αμα βάλεις τον Χιμένεθ να σχεδιάσει παιχνίδι απέναντι στον Βόλο ή τον ΠΑΣ, καλύτερα μην κοιτάξεις το γήπεδο. Στείλε 6 και πήγαινε δύο ώρες περπάτημα. Τα ίδια έγιναν και το 2018 απέναντι σε ομάδες όπως ο Απόλλωνας ή η Λάρισα. Όταν όμως έρχεται ντέρμπι, γιορτάζει το είναι του!

Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει η συμβατική υποχρέωση να πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσει. Υπάρχει μόνο το σχέδιο επιβίωσης για την διέξοδο της νίκης. Κάπως έτσι είχε φτιάξει την iron team, την ατσάλινη ομάδα που θαυμάσαμε στο μάγκικο πρωτάθλημα.

Σαφώς η ΑΕΚ είναι μία κακή ομάδα κι αν δεν υπάρχει χημεία τον Μάρτη προφανώς δεν θα την βρει μέχρι τον Μάη. Αλλά ανάλογα κακό είναι το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί. Ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός είναι εξίσου κακές ομάδες, η κάθε μία με ξεχωριστά ζητήματα. Αλλά η ΑΕΚ τις έβαλε από κάτω στην εκκίνηση με αντίστοιχα μπόνους +1 και +3. Τους ίδιους βαθμούς να πάρει με τους άλλους δύο αρκεί… Η μινιμαλιστική προσέγγιση για την ευρωπαϊκη παρουσία αυτή είναι…

Ο Μανόλο έχει νικήσει σε πλέι οφ

Επίσης, ο Μπόλονι, ο Γκαρσία, ο Μάντζιος δεν έχουν βρεθεί σε διαδικασία πλέι οφ. Είναι πρωτόγνωρη γι αυτούς εμπειρία. Ο Μανόλο έχει παίξει σε τέτοιες συνθήκες κι έχει νικήσει όπως το 2017! Ειδικά ο Άρης του Άκη Μάντζιου μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ακριβώς τι τον περιμένει.
Με 16/26 ανέπαφες εστίες, με 15/26 νίκες ρεμβάζει στην ευτυχία του. Ένα τέτοιο μίνι πρωτάθλημα δεν είναι βόλτα στο πάρκο για ραστώνη. Μοιάζει περισσότερο με σκοτεινό δάσος κι αν δεν βρεις εγκαίρως το μονοπάτι τότε δεν υπάρχει διαφυγή! Καλύτερη ομάδα ο Άρης αλλά μοιάζει ο πιο ανυποψίαστος απ’ όλους…

Γι’ αυτό λέω πως τώρα θα δούμε μία ΑΕΚ πιο κοντά στις επιθυμίες και στα “θέλω” του Μανόλο. Λίγη ένταση παραπάνω, λίγη αυταπάρνηση παραπάνω, λίγη συγκέντρωση παραπάνω και μπόλικη τρέλα σε ματς ροντέο όπου το μάτι που γυαλίζει πάνω στην ποδοσφαιρική έξαψη είναι ένδειξη νίκης κι όχι σύμπτωμα νοσηλείας!

ΥΓ Το 2011 η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο έχοντας ξεπεράσει σε διπλούς αγώνες τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η τελευταία αναφορά μίας διπλής νοκ άουτ κόντρας των δύο ομάδων. Προπονητής ποιος άλλος; Ο Μανόλο Χιμένεθ, το υπερόπλο της ΑΕΚ ειδικών συνθηκών…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα-«φωτιά» σε πλέι οφ και Κύπελλο – 10 ντέρμπι στο τελευταίο δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγαλύτερο έπος της ΑΕΚ, η νύχτα που η Ευρώπη της υποκλίθηκε (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: 4η στα Power Rankings του BCL (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X