Τα καλά της κλήρωσης των πλέι οφ και ο πιο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ

Τα καλά της κλήρωσης των πλέι οφ και ο πιο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την κλήρωση της ΑΕΚ στα πλέι οφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι κακό το πρόγραμμα της ΑΕΚ, που στο μίνι πρωτάθλημα πρέπει πρώτα να διαχειριστεί ένα δικό της ζήτημα.

Δεν ξέρω πως το έχουν δει ο προπονητής και γενικά μέσα στην ομάδα, οι απόψεις άλλωστε είναι υποκειμενικές. Προσωπικά αυτό που έγραψα και πριν την κλήρωση των play offs σε ένα χθεσινό blog, ήταν πως θα προτιμούσα στην πρεμιέρα ένα από τα πιο δύσκολα ματς του μίνι πρωταθλήματος και δη εκτός έδρας. Αυτό που έγινε δηλαδή.

Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ δεν είναι ένα ματς «do or die». Όχι για την ΑΕΚ τουλάχιστον. Για μένα είναι η ιδανική πρεμιέρα. Αντιμετωπίζεις τον ΠΑΟΚ σε ματς που αυτός έχει μεγαλύτερη υποχρέωση να κερδίσει ως γηπεδούχος, στην χειρότερη φάση που μπορείς να τον βρεις κι αυτόν ψυχολογικά μέσα στην σεζόν. Για την ΑΕΚ η ψυχολογία δεν έχει τόση σημασία, καθώς με όσα γίνονται φέτος είναι τελείως σχετικό το ποια είναι καλή περίοδος από αυτή την άποψη και ποια όχι.

Για μένα το ματς της πρεμιέρας είναι λίγη χασούρα, πολύ κέρδος, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να βάλεις ποτέ στο πρόγραμμα σου ως δεδομένο ένα τρίποντο στην Τούμπα. Αλλά είναι μεγάλο έξτρα να έχεις πόντο ή πόντους από κει.

Αλλά και το πρώτο ντέρμπι των play offs, με τον ΟΣΦΠ, νομίζω πως δεν έρχεται άσχημα στο πρόγραμμα. Κάποιοι θα πουν πως ίσως είναι καλύτερα για τον Άρη (ας αφήσουμε έξω τα υπόλοιπα…) που παίζει με τον ΟΣΦΠ λίγα 24ωρα μετά το εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνς, αλλά εγώ πιστεύω πως υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι.

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι πως ο ΟΣΦΠ θα έρχεται από έναν αποκλεισμό, τιμητικό ή όχι θα δούμε, δεν βλέπω και πολύ εύκολο να συμβιβαστούν με δεύτερη αποτυχία καπάκι σε λίγα 24ωρα μέσα στο πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να πάμε σε άλλες κουβέντες, πιο πιθανό είναι να τις κάνουμε για το Άρης – ΟΣΦΠ του δεύτερου γύρου.

Τα δύο δύσκολα ματς της ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ, το ένα από τα δύο πιο δύσκολα ματς των play offs, που είναι τα δύο με τον ΟΣΦΠ, νομίζω είναι καλύτερο να το δώσει αμέσως μετά την διακοπή, όταν θα έχει περισσότερη φρεσκάδα και λογικά, περισσότερες επιλογές. Όχι μέσα σε πιεσμένο πρόγραμμα, με την φθορά που θα φέρει αυτό.

Θα ήταν καλύτερα για την ΑΕΚ να ξεκινούσε αυτή την περίοδο, με ένα ματς που θα έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε; Εντός ή εκτός με τον Αστέρα ή στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό ή Άρη; Δε νομίζω. Δεν είναι σε καλή φάση, περιμένει την διακοπή για ανασύνταξη και ο κίνδυνος να μετρήσει στη πρεμιέρα μια απώλεια από αυτές που δεν διορθώνονται εύκολα, δεν είναι κάτι που χρειάζεται τώρα. Απώλειες βαθμών στην Τούμπα διορθώνονται. Να παίξεις στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα και να μην κερδίσεις, δεν διορθώνεται εύκολα.

Και κάτι τελευταίο για το πρόγραμμα. Η ΑΕΚ κλείνει την διαδικασία με Αστέρα εκτός και Άρη εντός. Δεν έχει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ΟΣΦΠ, Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ. Ίσως αυτό πρέπει να το κρατήσουμε, ως ένα ακόμη θετικό στοιχείο από το πρόγραμμα.

Ο μεγάλος… αντίπαλος της

Έχει πολλούς «αντιπάλους» η ΑΕΚ μπαίνοντας σε αυτή την διαδικασία κι ένας βασικός είναι πως αυτή την στιγμή είναι η μοναδική ομάδα για την οποία στα ρεπορτάζ της παίζει τόσο δυνατά θέμα προπονητή για του χρόνου. Ούτε με τον Μπόλονι δεν γίνεται αυτό μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ, στον οποίο επίσης… απαγορεύεται δια ροπάλου οποιαδήποτε κουβέντα δημόσια για τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ πληρώνει κι εδώ το τίμημα της επιλογής του Μανόλο Χιμένεθ, από την άποψη πως για έναν προπονητή που έχει έρθει κι έχει φύγει ήδη τρεις φορές, η κουβέντα ανοίγει εύκολα. Όπως και η κριτική που γίνεται στον Χιμένεθ γίνεται πιο εύκολα. Όταν έχει γίνει ξανά τρεις φορές κι κουβέντα «κάνει δεν κάνει ο Χιμένεθ», «να μείνει ή να φύγει ο Χιμένεθ», κάθε επόμενη φορά είναι ακόμη πιο εύκολη. Και δεν κάνει εντύπωση και σε κανέναν. Εκτός από τον ίδιο όμως…

Και δυστυχώς αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία. Η επίδραση στον ίδιο. Μπορεί σε μένα και κάποιους άλλους που δεν πετάμε και την σκούφια μας με την παρουσία του Μανόλο στην ΑΕΚ, να φαίνεται πλέον λόγω της τριβής, όχι ιδιαίτερα σημαντικό το να κυριαρχεί ήδη αυτή η συζήτηση, αλλά για τον ίδιο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Και ιστορικά αποδεδειγμένο πως λόγω χαρακτήρα, είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΚ. Γιατί δεν λύνεται. Και είναι από τα σοβαρά ρίσκα που πήρε με την επιλογή για τον αντικαταστάτη του Καρέρα. Εν γνώσει της. Ποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα ερχόταν όχι πολύ αργά, η κουβέντα που κυριαρχεί σήμερα;

Δεν φαίνεται καμιά διάθεση για δημόσιες δεσμεύσεις, δεν βλέπω και τον λόγο να υπάρξει, όπως ανέλυσα και στο προηγούμενο blog εδώ. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. Να αφοσιωθούν και να ποντάρουν μόνο στον τελικό απολογισμό που θα παρουσιάσουν, αλλά για τον Μανόλο Χιμένεθ αυτό δεν είναι εύκολο να το φανταστείς. Θα δούμε.

Η κουβέντα δεν θα σταματήσει, λέω ξανά πως είναι ένα τίμημα που από την αρχή ήξερες πως θα χρειαστεί μάλλον να το πληρώσεις και η ομάδα θα κινηθεί σε όλη τη διάρκεια των play offs σε μια λεπτή ισορροπία, με βάση την εύθραυστη ψυχολογία του τεχνικού της.

Πάντως σε μένα φαίνεται αυτονόητο, πως όποιος βρίσκεται στην θέση που είναι ο Χιμένεθ, μια και μόνη επιλογή έχει. Να μην ασχολείται με τίποτε άλλο, παρά με το πως θα φανεί η θετική του επίδραση στην ομάδα.

Πως το μέλλον του στην ΑΕΚ δεν θα εξαρτηθεί από δημόσιες σχέσεις, πίεση, συναισθηματισμούς κλπ. Θα εξαρτηθεί από αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας. Ακόμη και το δεύτερο μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο, γιατί κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει σοβαρές δυσκολίες και κατ’ επέκταση δικαιολογίες, που έχει ο Χιμένεθ.

Αυτή είναι η πρόκληση που έχει μπροστά του κι όχι το να κάτσει να ασχοληθεί με το τι λέγεται, τι γράφεται, τι σκέφτεται η διοίκηση, ποιος μπορεί να τον υπονομεύει κλπ. Κι εδώ έχει κι ένα επιπλέον όπλο. Δεν είναι ο κάθε άγνωστος που ήρθε από το πουθενά στα Σπάτα. Είναι σε αποδυτήρια που σε γενικές γραμμές τον σέβονται και τον νιώθουν κοντά τους.

Η απάντηση για τον Μανόλο Χιμένεθ λοιπόν, βρίσκεται στο ποδόσφαιρο και μόνο στο ποδόσφαιρο κι εκεί πρέπει να επενδύσει.

ΥΓ: Η κλήρωση του κυπέλλου έχει το ενδιαφέρον πως το ζευγάρωμα με τον ΠΑΟΚ έρχεται σε διπλά παιχνίδια, μετά από πολύ καιρό. Και δεν υπάρχει επίσης μετά από πολύ καιρό ως πιθανότητα για τελικό. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε διπλά ματς και μάλιστα πάλι σε ημιτελικό, ήταν το 2011. Πάλι με την ΑΕΚ να έχει στον πάγκο τον Χιμένεθ και να παίρνει την πρόκριση, έχοντας ξανά το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.

 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα-«φωτιά» σε πλέι οφ και Κύπελλο – 10 ντέρμπι στο τελευταίο δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγαλύτερο έπος της ΑΕΚ, η νύχτα που η Ευρώπη της υποκλίθηκε (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: 4η στα Power Rankings του BCL (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X