3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια

3 χρόνια στην ΑΕΚ, στο ίδιο έργο θεατές, με την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και ηττοπάθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, εστιάζει στο μείζον θέμα της αγωνιστικής αποτυχίας της ΑΕΚ, που δεν είναι φετινή, αλλά... επαναλαμβανόμενη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σεζόν 2018-2019, η ΑΕΚ τερμάτισε στην 3η θέση με 57 βαθμούς, ούσα στο -23 από τον πρώτο ΠΑΟΚ και στο -18 από τον δεύτερο ΟΣΦΠ.

Τη σεζόν 2019-2020, η ΑΕΚ στην κανονική του διάρκεια, τερμάτισε πάλι στην 3η θέση με 51 βαθμούς, ούσα στο -15 από τον πρώτο ΟΣΦΠ και στο -8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Και μετά την ολοκλήρωση και των play offs, ήταν και πάλι στην 3η θέση με 69 βαθμούς, ούσα στο -22 από τον ΟΣΦΠ και στο -4 από τον ΠΑΟΚ.

Φέτος, η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια της σεζόν, τερμάτισε και πάλι στην 3η θέση, ούσα στο -19 από τον ΟΣΦΠ και στο -3 από τον Άρη. Κι έχει μπροστά της, άλλες δέκα αγωνιστικές για τα play offs, τις οποίες συνολικά ως οργανισμός, τις βλέπει με… τρόμο!

Μπορεί το… έργο, εδώ και τρία χρόνια, να παίζεται σε διαφορετικές παραλλαγές, αλλά τόσο η ουσία, όσο και το τέλος, είναι ίδιο. Η ΑΕΚ καταλήγει τρίτη και καταϊδρωμένη, η σεζόν είναι αποτυχημένη και η ομάδα έχει τεθεί εκτός τίτλου, από τα μέσα της σεζόν.

Ρίχνει λευκή πετσέτα, πριν καν τα μέσα της σεζόν…

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Επιτρέψτε μου να επιμείνω ότι υπάρχει και κάτι πολύ χειρότερο. Και είναι κάτι που το γράφω εδώ και τρία χρόνια, κάθε Νοέμβριο, αλλά όπως φαίνεται, μόνος μου… τα λέω, μόνος μου τα ακούω.

Η ΑΕΚ όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, εδώ και τρία χρόνια, θεωρεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για τη συνέχεια και ρίχνει με τις πράξεις της, λευκή πετσέτα! Όταν δηλαδή βλέπει ότι δεν της… βγήκε το πλάνο και οι επιλογές του καλοκαιριού, εκπέμπει στη συνέχεια, και στα λόγια, αλλά και στις πράξεις, μια νοοτροπία του τύπου… «πάει χαμένη κι αυτή η χρονιά, άντε να δούμε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι για να διορθώσουμε την κατάσταση».

Δεν δείχνει δηλαδή να νοιάζεται για παράδειγμα, αν το -9 από την κορυφή που διαμορφώθηκε στις 3 Γενάρη μετά την ήττα από τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο, θα διαμορφωθεί σε -19 στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και σε… -29 στο τέλος των play offs.

Δεν σέβεται το ποδόσφαιρο η ΑΕΚ

Με αυτή την εντελώς λανθασμένη νοοτροπία, που μάλιστα όταν επαναλαμβάνεται επί τρεις σερί σεζόν, δεν είναι απλά λανθασμένη αλλά τραγική, δεν θα είχε άδικο όποιος θα ισχυριζόταν ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πάθει φέτος ένα σοκ και να μείνει εκτός Ευρώπης προκειμένου να τιμωρηθεί παραδειγματικά από το ίδιο το ποδόσφαιρο, το οποίο δεν σέβεται. Δεν το θέλει κανείς μας, δεν το εύχεται κανείς μας, αλλά είναι τόσο απαράδεκτη αυτή η εγκατάλειψη της προσπάθειας, που πραγματικά θα άρμοζε στην ΑΕΚ ένα τέτοιο σοκ.

Βλέποντας πάλι αυτό το μαύρο χάλι στο Βόλο, μπήκα κι εγώ στη διαδικασία κι άρχισα να αναρωτιέμαι τι… διάολο φταίει. Είναι σκασμένοι οι παίκτες και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους; Είναι οι περισσότεροι τόσο κακοί ποδοσφαιριστές, άρα τόσο μπορούν και τσάμπα περιμένουμε κι εμείς κάτι περισσότερο; Είναι τόσο… παλιόπαιδα που αδιαφορούν και δεν τους νοιάζει μία;

Νομίζω ότι πάνω απ’ όλα είναι πως η ΑΕΚ τα κάνει όλα λάθος. Με αποκορύφωμα, αυτή τη νοοτροπία της ηττοπάθειας, που έχει… ποτίσει πλέον τους πάντες μέσα στην ομάδα, αλλά ακόμα κι εμάς που κινούμαστε στο περιβάλλον της και φυσικά τον κόσμο της, που δεν έχει πλέον καμία πίστη, καμία εμπιστοσύνη και την παραμικρή αισιοδοξία.

Πρέπει να το δει… αλλιώς, με πρώτο τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της, 12 ή 13 παιχνίδια, που σημαίνει δηλαδή σε ποσότητα, έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος. Και μάλιστα πιο δύσκολο από τους δύο που προηγήθηκαν, καθώς στο πρωτάθλημα έχει δέκα ματς με τις άλλες πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και στο κύπελλο, δεδομένα δύο δύσκολους ημιτελικούς Κυπέλλου, με αντίπαλο που θα μάθουμε την Τρίτη και μακάρι και έναν τελικό, πάλι δεδομένα δύσκολο.

Προφανώς με αυτή την αγωνιστική εικόνα κατάθλιψης, δεν μπορεί κανείς γύρω από την ομάδα να είναι αισιόδοξος. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω να το πιστεύει και κανείς εντός της ομάδας.
Η ΑΕΚ πρέπει να το δει αλλιώς, από τη διοικητική κορυφή και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως τον τελευταίο στα Σπάτα και στα γραφεία της ομάδας. Έχει… ποτιστεί όλος ο οργανισμός της με ηττοπάθεια, από τα ασταμάτητα λάθη και κυρίως τη λανθασμένη νοοτροπία της τελευταίας τριετίας.

Δεν είναι το μείζον η κατάκτηση της δεύτερης θέσης ή η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά η αποτίναξη αυτής της μιζέριας και της ηττοπάθειας. Κι αυτό πρέπει να γίνει, κυρίως με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και με νίκες σε ντέρμπι στα play offs. Υπάρχει κανείς που να το πιστεύει μέσα στην ομάδα; Πολύ αμφιβάλλουμε, αλλά ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, να μας διαψεύσετε για πρώτη φορά μέσα στην τριετία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ με ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα των πλέι οφ -Ολο το πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για που το βάλατε ρε μάγκες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Πρώτη στα πέναλτι κατά, τελευταία στα υπέρ στη Super League! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Τα νέα δεδομένα που φέρνει ο τραυματισμός του Σλότερ – Τί ισχύει σε πρωτάθλημα και BCL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου ρε ΑΕΚ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Χοσεϊνί και ετοιμάζεται να κάνει πρόταση!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X