Η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης; Εχετε τρελαθεί;

Η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης; Εχετε τρελαθεί;
Photo Credits: INTIME

O Eνωσίτης γράφει για κάποιους που θέλουν να μείνει η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης και εξηγεί με στοιχεία...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν πάει και τόσο καλά τον τελευταίο καιρό. Ακούω όμως τις τελευταίες μέρες σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά και στις εκπομπές του enwsi.gr πολλούς να θέλουν, μέσα στην τρέλα τους, την ΑΕΚ να μένει εκτός Ευρώπης. Αυτό και καλά για να βάλουμε μυαλό σαν ομάδα, να υπάρξει τιμωρία για τους υπεύθυνους και ότι θα είναι καλύτερα να μην παίξει Ευρώπη η ομάδα με τα χάλια που έχει.

Ένα θα πω: Πάτε καλά; Εχουμε τρελαθεί εντελώς; Η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης! Έχει σκεφτεί κανείς για ποια ομάδα μιλάμε;  Την ΑΕΚ να μείνει εκτός Ευρώπης γιατί;
Όλοι έχουμε νεύρα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που βλέπει αλλά να μείνει εκτός Ευρώπης στα πλέι οφ γιατί; Σκέφτηκε κανείς τις συνέπειες;

Δεν είναι απλά το γόητρο, το πρεστίζ της συμμετοχής και τα στατιστικά.

Η ΑΕΚ από το 90/91 που έμεινε εκτός λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια με τη Μαρσεϊγ έχει απουσιάσει από τα ευρωπαϊκά κύπελλα μόνο την τριετία τα χρόνια που είχε πέσει κατηγορία. Πριν μόνο τρεις φορές την δεκαετία του 80 και άλλες τόσες εκείνη του 70 έχει χάσει εισιτήριο για την Ευρώπη εξαιτίας κακής αγωνιστικής πορείας. Μιλάμε όμως για χρόνια που η Ελλάδα έβγαζε μόνο τρεις ομάδες (πρωταθλητή, κυπελλούχο και τον δεύτερο).

Το ότι η ΑΕΚ δεν πάει καλά τώρα δε σημαίνει ότι δεν θα πάει καλά χρόνου

Να μείνει εκτός Ευρώπης; Ποιος υπολογίζει τα χαμένα έσοδα; Ποιος θα πείσει ξένους παίκτες να έρθουν να παίξουν χωρίς την προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής;

Δεν σημαίνει τίποτα αν η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πάει καλά στην Ευρώπη ή τώρα δεν είναι σε καλή φόρμα. Δηλαδή θα τελειώσει το Μάιο τα πλέι οφ και θα ξαναπαίξει από Σεπτέμβρη ένα ματς την εβδομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό γιατί για να ικανοποιηθούν τα πάθη και τα νεύρα ορισμένων που δεν ανέχονται να βλέπουν την κακή ΑΕΚ της φετινής χρονιάς.

Τις συνέπειες ενός ευρωπαϊκού αποκλεισμού τις βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια όταν η ΑΕΚ ήταν εκτός Ευρώπης και τα βιώνουμε ακόμα με τις χαμηλές βαθμολογίες και τις κακές κληρώσεις, τα λιγότερα έσοδα…

Καλό θα είναι λοιπόν να σκεφτούμε καλύτερα με ψυχραιμία και να μην προβαίνουμε έν θερμώ σε δηλώσεις και σκέψεις που δεν αρμόζουν σε ένα σύλλογο με το όνομα και την ιστορία και το μέλλον της ΑΕΚ.

Μια ματιά στα κατορθώματά της ευρωπαϊκής ΑΕΚ αρκεί για να πείσει μεταξύ άλλων για το τι σημαίνει ΑΕΚ στην Ευρώπη:

– Η ΑΕΚ  είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει συμμετάσχει στον προημιτελικό γύρο και των τριών ευρωπαϊκών διαγωνισμών τουλάχιστον μία φορά.
– Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει φτάσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA (1976-77).
– Η ΑΕΚ  είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει συμμετάσχει στο Champions League χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι (2002-03).
– Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει συμμετάσχει στο Europa League χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι (2017-18).
– Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει περάσει στα προημιτελικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων
2 συνεχόμενες σεζόν (1996–97, 1997–98).
– Η ΑΕΚ Αθηνών είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει προκριθεί στους 16 ευρωπαϊκών διοργανώσεων 4 συνεχόμενες σεζόν (1994–95, 1995–96, 1996–97, 1997–98).
–  Η ΑΕΚ είναι ο μόνος ελληνικός σύλλογος που έχει προκριθεί στους 16 του Cup Winners ‘Cup (Κυπελλούχων)
3 συνεχόμενες σεζόν (1995–96, 1996–97, 1997–98).
– Η ΑΕΚ Αθηνών είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει παίξει στους 16 του UEFA Cup 3 συνεχόμενες σεζόν (2000–01, 2001–02, 2002–03).
– Η ΑΕΚ  είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει συμμετάσχει στη φάση των ομίλων τόσο του Champions League όσο και του Europa League χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι (2002–03 και 2017–18).
– Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που παρέμεινε αήττητος για 14 συνεχόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες.
– Η ΑΕΚ είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που έφτασε στον προημιτελικό γύρο του Champions Cup (1968–69).
– Η ΑΕΚ είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που συμμετείχε στο Champions League (1992–93).
– Η ΑΕΚ  είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που συμμετείχε στην φάση ομίλων του νέου Champions League (1994–95)

Ο Ενωσίτης

LIVE ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για που το βάλατε ρε μάγκες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Χοσεϊνί και ετοιμάζεται να κάνει πρόταση!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν βάζει μυαλό η ΑΕΚ, έχασε (1-0) στο Βόλο και μπαίνει στα πλέι οφ με την πλάτη στον τοίχο! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιμένεθ: «Είναι πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε -Υπάρχουν κανόνες και αν δεν τους σέβεσαι το πληρώνεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Τα νέα δεδομένα που φέρνει ο τραυματισμός του Σλότερ – Τί ισχύει σε πρωτάθλημα και BCL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίμεναν την ΑΕΚ αποκαμωμένη για να κερδίσουν και ο Λάνγκφορντ τους άφησε με την χαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να… φύγει για να έρθουν οι λεφτάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X