Τσάκαλου: «Ονειρο να παίξω στην ΑΕΚ, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον»

Τσάκαλου: «Ονειρο να παίξω στην ΑΕΚ, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον»
Photo Credits: INTIME

Η κορυφαία αθλήτρια μίλησε για την καριέρα της αλλά και την δημιουργία γυναικείου τμήματος χάντμπολ από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα μεγάλο της όνειρο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον με την φανέλα της ΑΕΚ, η Λαμπρίνα Τσάκαλου.

Η κορυφαία αθλήτρια που είναι γνωστή για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα της σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Οverhead» του Οver FM 104,9 αναφέρθηκε στην δημιουργία γυναικείου τμήματος από την ΑΕΚ σχολιάζοντας:

«Η αλήθεια είναι πως εκείνη την ημέρα είχα πολλές ειδοποιήσεις και ταγκαρίσματα στο κινητό μου και όλοι σκέφτηκαν εμένα. Είναι γνωστό ότι είμαι ΑΕΚάρα από πάντα σε όλα τα αθλήματα. Είναι ένα όνειρο να παίξω με τον Δικέφαλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Δυστυχώς δεν βοηθάει προς το παρόν το ελληνικό επίπεδο για να επιστρέψω. Ελπίζω να ασχοληθούν, όπως κάνουν και στο ανδρικό τμήμα. Αν κάποια ομάδα φτιάξει στην Ελλάδα ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών… κόβω το χέρι μου ότι κορυφαίες παίκτριες της Ευρώπης θα θέλουν να έρθουν. Είμαι σίγουρη ότι όταν ειδικά καταλάβουν πως είναι να ζεις στην Ελλάδα, ότι θα θελήσουν φύγουν από τις χώρες που παίζουν και να έρθουν στην δική μας”.

Επίσης για πρώτη φορά έκανε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στην κροατική Ποντράφκα, αφού υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την γερμανική Τούρινγκερ!

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας με σπουδαίες διακρίσεις, 7 πρωταθλήματα στη Μπουντεσλίγκα -το τελευταίο το 2018- 2 κύπελλα –το τελευταίο το 2019- και παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Τσάλεντζ Καπ 2009).

Για τους αγώνες της Ποντράφκα με την Ροστόφ και τον τραυματισμό της τόνισε:

«Χτύπησα στον λαγονοψοϊτη στην τελευταία προπόνηση  πριν το ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και με την συμμετοχή μου σε αυτό το παιχνίδι επιβαρύνθηκε η κατάσταση. Δεν μπορούσα καλά καλά να περπατήσω. Τώρα είμαι καλύτερα, αλλά δυστυχώς όχι ακόμα στην κατάσταση που θα έπρεπε για να μπορέσω να βοηθήσω την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Λόγω του τραυματισμού έχασα και το πρώτο ματς με την Ροστόφ για το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν ταξίδευσα ούτε στην Ρωσία για το σημερινό παιχνίδι. Στεναχωρήθηκα γιατί ήταν τα τελευταία ευρωπαϊκά ματς για φέτος και ήθελα να αγωνιστώ. Ελπίζω τον Μάιο προκριματικά για το EURO 2022 να είμαι στην διάθεση του προπονητή και της Εθνικής μας ομάδας”.

Για τον θάνατο του προπονητή της Ζλάτκο Σαράτσεβιτς

“Ήταν πραγματικά ένα σοκ γιατί ήμασταν μαζί 20 λεπτά πριν μάθουμε τα νέα.  Είχε τελειώσει το παιχνίδι και μετά λάβαμε ένα μήνυμα στο κινητό στο γκρουπ της ομάδας και όλοι ήμασταν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι θα είχε εμπλακεί σε τροχαίο πηγαίνοντας για το σπίτι. Μετά μας είπαν ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Για κάποιο λόγο κάποιοι θεωρούν ότι τα ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ είναι ντέρμπι σε βαθμό που ασκείται υπερβολική πίεση στην ομάδα. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ομάδα που δεν αποδίδει καλά, υπάρχει άγχος, είναι το μοναδικό δύσκολο ματς στο κροατικό πρωτάθλημα. Η ομάδα μας έχει φτιαχτεί για Τσάμπιονς Λιγκ, όσες φορές και να παίξουμε με την Λοκομοτίβα δεν θα χάσουμε καμία. Αυτή η πίεση έχει επιπτώσεις σε όλη την ομάδα, τα κορίτσια παίζουν με πολύ άγχος και… τρομοκρατημένα και δεν είναι τυχαίο ότι ο coach υπέστη το έμφραγμα ακριβώς μετά από αυτό το παιχνίδι”.

Για το συγκινητικό της αποχαιρετιστήριο μήνυμα

“Δεν θέλω να πω ψέματα αυτή την χρονιά έχουμε πολλά εσωτερικά προβλήματα στην Ποντράφκα. Υποθέτω ότι προέρχονται λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Όλος ο οργανισμός έχει επηρεαστεί από αυτό. Κάποια περίοδο και ο coach άλλαξε λίγο την συμπεριφορά του, αλλά δεν κράτησα κακία εναντίον του και αυτό ήθελα να πω με αυτό το μήνυμα, ότι τον ήξερα σαν άνθρωπο. Στην Κριμ Λιουμπλιάνας ήταν πετυχημένες σεζόν, αλλά έπαιζα στην δεξιά πλευρά και εδώ στην Ποντράφκα ο coach με εμπιστεύτηκε να παίζω στο κέντρο. Μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και αυτό δεν το ξεχνάω. Ήταν καλός άνθρωπος”.

Για το μέλλον της στην ομάδα

“Έχω υπογράψει στην γερμανική Τούρινγκερ. Κάθε χρονιά με… κυνηγάνε, ο προπονητής (Χερμπερτ Μίλερ) με θέλει πολύ και φέτος αποφάσισα να συμφωνήσω. Με βοήθησε η όλη κατάσταση στην Ποντράφκα, δεν αισθανόμουνα καλά να συνεχίσω, παρότι την πρώτη χρονιά ήμουν πολύ ικανοποιημένη, ενώ έχω κάνει και κάποιες καλές φίλες. Το μειονέκτημα είναι πως δεν θα παίξω την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα παίξουμε στο EHF Cup και μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία. Στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να εδραιωθεί στις δύο πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X