Περίμεναν την ΑΕΚ αποκαμωμένη για να κερδίσουν και ο Λάνγκφορντ τους άφησε με την χαρά

Περίμεναν την ΑΕΚ αποκαμωμένη για να κερδίσουν και ο Λάνγκφορντ τους άφησε με την χαρά
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την παλικαρίσια νίκη της ΑΕΚ στην Πυλαία, τον σεβασμό στον Λάνγκφορντ και τον «πόνο» που προκάλεσε

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η αποδεκατισμένη ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία, δείχνοντας απίστευτο χαρακτήρα και αντοχή σε όλες τις αναποδιές που της συμβαίνουν τελευταία. Η νίκη είναι ακόμα σπουδαιότερη αν αναλογιστούμε ότι πριν μια εβδομάδα έχασε στο ίδιο γήπεδο ο Προμηθέας που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Ένωσης.

Εξαιρετική για 36 λεπτά

Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στην Πυλαία με τις γνωστές απουσίες των τεσσάρων παικτών της, στις οποίες δυστυχώς προστέθηκε και ο Γιόνας Ματσιούλις που έχασε τον πατέρα του. Καταλαβαίνει κανείς ότι οποιοδήποτε τακτικό πλάνο και να ήθελε να εφαρμόσει η ΑΕΚ, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη αφού αναγκαστικά το ροτέισον θα έπρεπε να αναπροσαρμοστεί, μη ξεχνώντας βέβαια ότι την Τρίτη υπάρχει ένα must win παιχνίδι απέναντι στην Στρασμπούργκ.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και για 36 λεπτά, με κάποια μικρά μπλακ άουτ, είχε τις απαντήσεις σε όσα ερωτήματα της έβαζε είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η ατυχία της. Με τον τραυματισμό του Σλότερ, ανετράπη και το όποιο πλάνο υπήρχε για την θέση ‘5’ αλλά οι Μαυροειδής και Γόντικας έδωσαν πολύτιμα λεπτά στην συγκεκριμένη θέση. Η Ένωση ήταν συμπαγής αμυντικά, αρκετά σοβαρή επιθετικά, κυριάρχησε στο ριμπάουντ και το μόνο μελανό σημείο στην απόδοση της ήταν τα απίστευτα πολλά λάθη που έκανε. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 21(!!) λάθη της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έβαλε 30 (!!) πόντους, αριθμός σπάνιος για τέτοιου επιπέδου αγώνα.

Έστω και έτσι όμως, η ομάδα έβρισκε τον τρόπο με πλουραλισμό στην επίθεση να συντηρεί διαφορές των 5-10 πόντων μέχρι το 36ο λεπτό που υπήρξε ένα σοβαρό μπλακ άουτ και το 60-69 έγινε 74-71. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν ότι η ΑΕΚ σταμάτησε να έχει κίνηση στην επίθεση της, έγινε στατική και προβλέψιμη, με τον Μέικον και τον Λάνγκφορντ να παίρνουν λάθος αποφάσεις ως προς τον τρόπο που εκτελούσαν. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Μόουζες, που ο προπονητής τον κρατούσε για να τελειώσει το ματς το τελευταίο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παίζει με τον Λίνο στο ‘5’ και η ρακέτα να είναι ευάλωτη. Ευτυχώς το play που σχεδιάστηκε στο τάιμ άουτ βγήκε στην εντέλεια, με τον Λοτζέσκι να παίρνει με hand-off την μπάλα προκαλώντας την λάθος αντίδραση της άμυνας, είδε τον Μέικον ελεύθερο και αυτός έστειλε το ματς στην παράταση.

via GIPHY

Εκεί το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ ήταν η έλλειψη σέντερ με τον Κακλαμανάκη να μην έχει αντίπαλο και να βάζει τον ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση της νίκης παρά το επιθετικό κρεσέντο του Χρυσικόπουλου.

Παλιά του τέχνη, κόσκινο

Φέτος έχουν ακουστεί πολλά πράγματα για τον Λάνγκφορντ και ναι δεν είναι σε καλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να τον απαξιώνουμε και να λέμε δεν κάνει, είναι τεράστια απόσταση και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει κάτι φέτος αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με τον καλό Λάνγκφορντ, για αυτό δεν την παίρνει ούτε να τον απαξιώσει, ούτε να τον βάλει σε δευτερεύοντα ρόλο.

Ήδη στα τελευταία δύο ματς δείχνει να έχει αλλάξει προσέγγιση στους αγώνες, πασάρει περισσότερο (χθες είχε 5 ασιστ) ενώ και η προσπάθεια του στην άμυνα είναι εμφανής (είχε αφήσει άποντο τον Λοβ στο 1ο ημίχρονο). Για το νικητήριο σουτ δεν έχω να πω πολλά πράγματα, το έχουμε δει δεκάδες φορές, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι ο κόουτς Λυκογιάννης στις δηλώσεις του είπε « δεν θέλαμε να πάρει την μπάλα ο Λανγκφορντ» και νομίζω αυτό τα λέει όλα για το πόσο τον υπολογίζουν οι αντίπαλοι. Καλό λοιπόν είναι να υπάρχει σεβασμός σε έναν πολύ μεγάλο παίκτη και ας ελπίσουμε ότι αυτό το καλάθι θα είναι η αρχή για την επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις.

Από εκεί και πέρα όσοι έπαιξαν έδωσαν ό,τι είχαν για να καλύψουν τις απουσίες και τα απρόοπτα του αγώνα. Ο Μέικον μάλλον έκανε το χειρότερο του παιχνίδι συγκριτικά με τα προηγούμενα αφού δεν του βγήκαν σωστά οι προσπάθειες στο τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά όταν έχει βάλει το τρίποντο της ισοφάρισης δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Ο Λίνος ήταν συγκινητικός παίζοντας σχεδόν 37 λεπτά, ακόμα και στην θέση του σέντερ, σκοράροντας πολύ κρίσιμα καλάθια ειδικά στην παράταση, ενώ και ο Κατσίβελης, πίεσε όσο άντεχε και οργάνωσε το παιχνίδι. Γενικά η ΑΕΚ πήρε πολλά από πολλούς αλλιώς δεν θα μπορούσε να πάρει την νίκη, με τους Ρογκαβόπουλο, Λοτζέσκι, Μαυροειδή και Μόουζες να βάζουν ο καθένας το λιθαράκι του.

Αν εξαιρέσουμε την πολύ σημαντική νίκη, όλα τα άλλα πήγαν εντελώς ανάποδα για την ΑΕΚ. Άλλοι δύο παίκτες τραυματίστηκαν, ο Σλότερ πιο σοβαρά, ενώ το ματς πήγε και παράταση με αποτέλεσμα η καταπόνηση να είναι μεγαλύτερη εν όψει του αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Στράσμπουργκ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει η ομάδα σε αυτούς του ρυθμούς, σήμερα κατέβασε εντεκάδα, την Τρίτη λογικά θα είναι με δεκάδα και το ροτέισον όσο πάει και στενεύει με τους εναπομείναντες παίκτες να επωμίζονται παραπάνω βάρος από το φυσιολογικό. Η φετινή κακοδαιμονία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, φτάσαμε να λείπει μια ολόκληρη πεντάδα από επίσημο ματς και σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό γιατί πολύ απλά θα κλατάρει η ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει βενζίνη ακόμα στο ντεπόζιτο για να κερδίσουν την Τρίτη και μετά να περιμένουν κάποιες επιστροφές.

ΥΓ. Πραγματικά το κόμπλεξ του ΠΑΟΚ με την μπασκετική ΑΕΚ δεν το έχω καταλάβει. Ούτε τους ίδιους στόχους έχουμε, ούτε ανταγωνίστριες ομάδες είμαστε, για ποιο λόγο βγάζουν όλη αυτή την αντιπαθητική συμπεριφορά κανένας δεν καταλαβαίνει.

ΥΓ2. Συνηθίζεται, ο εκφωνητής ενός αγώνα να κρατάει ίσες αποστάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο συγκεκριμένος μόνο που δεν έκλαψε στο buzzer beater του Λάνγκφορντ. Δεν πειράζει παιδιά και του χρόνου.

LIVE ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιλάκια στην Πυλαία, ατσάλινη ΑΕΚ τσάκισε με μισή ομάδα τον ΠΑΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Οι σκέψεις για τα Σπάτα και το εμπόδιο να γίνουν επίσημα ματς του χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να… φύγει για να έρθουν οι λεφτάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Λούπος: «Η μισή ΑΕΚ με καρδιά και με προσωπικότητα, άλωσε την Πυλαία» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Νέντε» δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Το buzzer beater του Λάνγκφορντ που… ξέρανε τον ΠΑΟΚ (VIDEO)

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X