Ο «Νέντε» δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ

Ο «Νέντε» δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την περίπτωση του Ιονούτ Ντεντελτσεάρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται κανένα άγχος για την περίπτωση του Ρουμάνου στόπερ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, ακόμη κι αν αποδειχθεί πως δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε δει ως τώρα.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ ξόδεψε περίπου 1,3 εκατ. για να πάρει φέτος δύο στόπερ και το καλύτερο της δίδυμο βάσει επιδόσεων στο γήπεδο, είναι ο Σβάρνας και ο Λάτσι, δηλαδή δύο παίκτες που ήδη υπήρχαν, ο ένας εκ των οποίων 17 στα 18, μιλάει από μόνο του.

Ωστόσο για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, τέτοιου είδους καταστάσεις δεν πρέπει να προκαλούν πανικό, ούτε να πνίγεται μόνιμα η ομάδα σε μια κουταλιά νερό. Ειδικά για τον Ιονούτ Νεντελτσεάρου.

Δεν ικανοποιεί αλλά είναι διεθνής

Ο Ρουμάνος στόπερ δεν ικανοποιεί σίγουρα, αυτό που βλέπουμε είναι πολύ μακριά από αυτό που φαντάζεται κανείς όταν ακούει πως στην ομάδα έχεις τον βασικό στόπερ της εθνικής Ρουμανίας. Όσο και να έχει πέσει το ρουμάνικο ποδόσφαιρο, βασικός σε αυτή την εθνική, τουλάχιστον για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, έπρεπε να θεωρείται εγγύηση.

Παρόλα αυτά το γεγονός πως είναι εν ενεργεία διεθνής κι έχει και φέτος πολλές συμμετοχές με την ΑΕΚ, δίνει πολλές δυνατότητες στην Ένωση και κανένας προβληματισμός δεν μπορεί να υπάρχει. Δεν είναι δηλαδή ανάγκη η ΑΕΚ να κολλήσει σε ένα σκεπτικό που έχει κολλήσει κι άλλες φορές, όχι σωστά, στο παρελθόν. Πως πρέπει οπωσδήποτε ο παίκτης να αποδειχθεί πως ήταν η κατάλληλη επιλογή, χρειάζεται χρόνο κλπ.

Ο Νεντελτσεάρου ως βασικός στη εθνική Ρουμανίας, δεν μπορεί να είναι συμπληρωματικός στην ΑΕΚ και σίγουρα το γήπεδο δείχνει πως δεν μπορεί να είναι στους πρώτους δύο υπό κανονικές συνθήκες. Το να βγάλεις στην αγορά έναν τέτοιον παίκτη, είναι η πιο προφανής επιλογή, με τις πιθανότητες στην χειρότερη να βγάλεις τα χρήματα που έδωσες, να είναι πάρα πολλές.

Βεβαίως ποτέ δεν ξέρεις, εννοείται. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Έχουμε μπροστά μας έντεκα ματς πρωταθλήματος, όλα πολύ δύσκολα. Μπορεί με μια ενδεχόμενη σταθεροποίηση της ομάδας να δεις κάτι καλύτερο και σε ατομικό επίπεδο από ορισμένους παίκτες. Γίνεται.

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλύτερο από αυτό που έχουμε δει, βάσει του ρόλου που πρόβλεπες στον σχεδιασμό σου να έχει ο Νεντελτσεάρου όταν τον απέκτησες. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτή την στιγμή μόνο «χαριστικά» μπορείς να τον βάλεις βασικό, όταν είναι διαθέσιμοι οι Λάτσι και Σβάρνας. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορείς να έχεις τρίτο-τέταρτο τον «Νέντε»;. Αν ναι, ΟΚ, δεν αποτελεί πρόβλημα. Αν όμως συνεχίζεις στον σχεδιασμό σου να τον προορίζεις ως έναν από τους δύο βασικούς, έχουμε ένα προβληματάκι με βάση όσα βλέπουμε.

«Ντόμινο» εξελίξεων

Γιατί αν συμβαίνει αυτό, τότε εκτός των άλλων, δημιουργείται κι ένα «ντόμινο», μάλλον επικίνδυνο στον σχεδιασμό σου για την συνέχεια. Αν δεν εκτιμήσεις σωστά την ιεράρχηση για τον Νεντελτσεάρου, δεν θα εκτιμήσεις σωστά τις ανάγκες σου στην άμυνα. Οπότε οι κινήσεις θα είναι ελλειμματικές. Και θα βρεθείς στην ανάγκη να περιμένεις να σου δώσει διέξοδο κάποιος τελείως διαφορετικός αγωνιστικός εαυτός του «Νέντε», σε σχέση με όσα έχουμε δει ως τώρα φέτος. Τζόγος δηλαδή.

Το λέω και πάλι όμως, η περίπτωση του διεθνή Ρουμάνο αμυντικού της Ένωσης, δεν είναι τόσο δύσκολη ή δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολη, για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Βγαίνεις πολύ άνετα στην αγορά και βρίσκεις την λύση.

Από κει και πέρα, έχουμε μπροστά μας την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, μια αγωνιστική πολύ κρίσιμη για τα play offs. Στο Πανθεσσαλικό και στην Λεωφόρο θα κριθούν πολλά, για το πόσο ανοιχτή θα είναι μια θέση στην Ευρώπη, για τον Παναθηναϊκό κι αυτό αφορά και την ΑΕΚ. Και το Άρης – ΟΦΗ είναι περίεργο παιχνίδι κατά την άποψη μου. Αλλά ας μείνουμε στην ΑΕΚ.

Από την στιγμή που ανάμεσα σε πέντε ομάδες φαίνεται να κρίνονται τρεις θέσεις, η ΑΕΚ που κατέχει προς το παρόν την μία από αυτές, κοιτάζει τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Το πρώτο που έχει να κάνει, είναι να κερδίσει στον Βόλο με κάθε τρόπο, για να έχει εγγυημένη την διαφορά των έξι βαθμών, πριν το «μίνι πρωτάθλημα». Αυτό θα είναι από μόνο του πολύ σημαντικό.

Τώρα, αν σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ειδικά, αυτή η διαφορά πάει στους οκτώ ή στους εννιά, νομίζω πως η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και σε μεγάλο βαθμό η Ευρώπη θα έχει κριθεί για την ΑΕΚ. Ναι, στα ματς με ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ακόμη και Άρη την τελευταία διετία ο απολογισμός είναι μάλλον απογοητευτικός, ωστόσο πρέπει να κερδίζει και αυτός που σε κυνηγάει.

Αλλά προς το παρόν, επειδή πιστεύω πως και οι έξι βαθμοί δύσκολα ανατρέπονται, όλα τα λεφτά είναι οι τρεις βαθμοί στον Βόλο.

Μετά την συνάντηση με τον Μελισσανίδη, ο Χιμένεθ χαλάρωσε στο ματς με τον Απόλλωνα και δεν είδαμε τρέλες. Ελπίζω να μη μας πιάσει τώρα στον ύπνο ο Μανόλο…

LIVE ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόφαση που χρειάζεται η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνος Τσίμπος: «Η ΑΕΚ πάει να παίξει στην Πυλαία, κόντρα στις απουσίες της και το κόμπλεξ του ΠΑΟΚ» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν λαθέψει στον αντι – Τσιγκρίνσκι, κάηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στο τραπέζι η σκέψη για deal… ζωής στον Μάνταλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Σκέψεις για αγώνες στα Σπάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Παραμένει δυνατά στα υπόψιν ενόψει καλοκαιριού ο Φαμπιάνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X