ΑΕΚ: Περνά στην αντεπίθεση για την παράλογη διακοπή των πρωταθλημάτων

ΑΕΚ: Αυτό είναι το πλήρες ρόστερ της πρωταθλήτριας
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις από κάθε εμπλεκόμενο φορέα αλλά και να διεκδικήσει δικαστικά την αποκατάσταση της ζημιάς που υφίσταται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον …αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μετά τη νέα απόφαση της επιτροπής να αναστείλει για δύο ακόμη εβδομάδες την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Μια απόφαση που προκάλεσε οργή και απογοήτευση στην ΑΕΚ αλλά και σε όλα τα σωματεία που συνεχίζουν να επενδύουν στον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός οδηγείται στον…γκρεμό, παρά τις υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία που δείχνει αδύναμη να προασπιστεί τα συμφέροντα των ομάδων. Μια απόφαση που εξυπηρετεί σωματεία που αποφάσισαν να διαλύσουν από νωρίς τις ομάδες τους και να διώξουν τους αθλητές τους μη μπορώντας να αντέξουν το οικονομικό βάρος. Όχι όμως και την ΑΕΚ που σε καιρούς πανδημίας συνεχίζει να επενδύει σε όλα της τα αθλήματα και βλέπει τους κόπους της να κινδυνεύουν να πάνε χαμένοι από αποφάσεις που στερούνται κάθε λογικής.

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν προτίθεται πάντως να κάτσει με σταυρωμένα χέρια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του enwsi.gr σκέφτεται πολύ σοβαρά να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και να υποδείξει λύσεις για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στις Ομοσπονδίες. Αλλά και να διεκδικήσει δικαστικά την αποκατάσταση της ζημίας που υφίστανται από αποφάσεις που στερούνται λογικής και βολεύουν …φίλους και ημετέρους.

Φυσικά το …μπαλάκι πέφτει και στις ομοσπονδίες που θα πρέπει επιτέλους να μπουν μπροστά και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις διεκδικώντας το καλύτερο για το άθλημα τους και να μην βολεύονται με την …παύλα ή την διακοπή.

Ο αθλητισμός είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία και πραγματικά είναι απορίας άξιον καθώς πρόκειται για ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον που δεν δημιουργεί τσουνάμι κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες δραστηριότητες ενώ είναι και απόλυτα ελεγχόμενα. Είναι όμως παράλογο να θεωρείται επικίνδυνη η τέλεση αγώνων χάντμπολ ή βόλει γυναικών αλλά να επιτρέπεται η τέλεση του ανδρικού πρωταθλήματος βόλεϊ.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα του παραλογισμού συνέβη πριν λίγες ημέρες όταν ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να αγωνιστεί στο χάντμπολ απέναντι στην ΑΕΚ καθώς υπήρχαν κρούσματα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκαν κανονικά οι άνδρες.  Πως γίνεται να παίζεται το πρωτάθλημα του ανδρικού βόλεϊ σε συγκεκριμένα γήπεδα και να θεωρείται ασφαλές, και στα ίδια γήπεδα με ομάδες γυναικών βόλεϊ ή χάντμπολ, με αθλητές απολύτως υγιείς, να μην είναι ασφαλές. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δημιουργούν αγανάκτηση στα σωματεία που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να παραμείνουν ζωντανά και τους δημιουργούν σκέψεις ως προς τα κριτήρια που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Στις 25 και 26 Μαρτίου παίζει η ΑΕΚ στο χάντμπολ προημιτελικά κυπέλλου Ευρώπης με ρώσικη ομάδα χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, κι ενώ το Ρωσικό πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά. Η ΑΕΚ διαφημίζει ολόκληρη την Ελληνική χειροσφαίριση στην Ευρώπη, αναδεικνύει και προάγει το άθλημα και αντί να βρει στήριξη από την Πολιτεία, αντιμετωπίζεται με τρόπο προσβλητικό.

Είναι η μοναδική ομάδα που έφτασε μέχρι τους «8» χωρίς να έχει πρωτάθλημα στη χώρα της και αντί αυτό να εκτιμηθεί, έρχεται η απόφαση αναστολής που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο της.

Η θέση της ΑΕΚ παραμένει σταθερή προάγοντας τον αθλητισμό ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές. Η λύση δεν είναι η εξαφάνιση του αθλητισμού αλλά η στήριξη και η συνεχής επένδυση, όπως ακριβώς κάνει η ΑΕΚ. Το θέμα είναι να μην μείνει μόνη σε αυτή την διαδρομή.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X