Το πρώτο ευρωπαϊκό έπος της ΑΕΚ - Πρώτη ελληνική ομάδα στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (VIDEO)

Το πρώτο ευρωπαϊκό έπος της ΑΕΚ - Πρώτη ελληνική ομάδα στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (VIDEO)

Οι Σλοβάκοι της Σπάρτακ Τρνάβα πήραν την πολύτιμη ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν η Βασίλισσα της Ελλάδας. Η μεγάλη κυρία των Βαλκανίων. Αλλά γρήγορα η φήμη της ξεπέρασε τα όρια. Η μεγάλη ΑΕΚ, η ομάδα των Πολιτών και μιας άλλης κουλτούρας, η Ενωση της προσφυγιάς κατέκτησε γρήγορα και την Ευρώπη.

Μια μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1969, ένα μόλις χρόνο έπειτα από το έπος της μπασκετικής ομάδας, η ποδοσφαιρική ΑΕΚ έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί. Οι διπλές αναμετρήσεις με την Σπάρτακ Τρνάβα της ενιαίας Τσεχοσλοβακίας, αποτέλεσαν την πρώτη παρουσία ελληνικής ομάδας στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Ηταν η ρεβάνς των διπλών αναμετρήσεων με τους Τσεχοσλοβάκους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στην Τρνάβα με 2-1, και στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έπεφτε…καρφίτσα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για πρόκριση της ΑΕΚ, όταν στο 22’ ο Σβετς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντινίδη.

Η Ενωση ισορρόπησε, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μίμη Παπαϊωάννου στο 77’. Στα τελευταία 15’, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν τη φημισμένη Σπάρτακ της εποχής στο μισό γήπεδο, αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα για να στείλει το ματς στην παράταση. Η ποιότητα των Τσεχοσλοβάκων και η ανώτερη τακτική – άγνωστα τότε για το ελληνικό ποδόσφαιρο – έκαναν τη διαφορά. Αλλά η ιστορία κατέγραψε την ΑΕΚ στα προημιτελικά, σε δρόμους που δεν είχε δει ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X