Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια

Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για αυτά που γλίτωσε η ΑΕΚ και για αυτά που έρχεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από ένα σχεδόν καταστροφικό μήνα όπου η ΑΕΚ φλέρταρε -δίχως ίχνος υπερβολής- με τη διάλυση, πλέον είναι καθήκον όλων να κάνουν τα πάντα. Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Ιανουαρίου όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο ΟΑΚΑ και μας έκανε… κηδεία. Ακολούθησε το διπλό στην Κρήτη που ήρθε σαν «ανάσα» και μετά ο απόλυτος κατήφορος.

Ήττα από τον Απόλλωνα στο Κύπελλο που μπορεί να μην κόστισε αλλά δεν πέρασε στα ψηλά, ήττα από τον Άρη, ματς γκραν γκινιόλ με το Βόλο για το Κύπελλο, ένα παιχνίδι ροντέο στη Λάρισα, ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό με το κλίμα τεταμένο. Ακολούθησε και η σοκαριστική εικόνα στο Βόλο και ήρθε και έδεσε το γλυκό.

Η ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα μπόρεσε απλά και μάζεψε τα… ασυμμάζευτα. Αλλά δεν πέτυχε απολύτως τίποτα. Ένα στραβό αποτέλεσμα στο Βόλο, φτάνει και περισσεύει για να γίνουν όλα χειρότερα από ό,τι ήταν. Κάτι που απαγορεύεται.

Τα δύο επόμενα ματς μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι πολύ καθοριστικά. Διότι η ΑΕΚ μπορεί αν κάνει το δύο στα δύο να μπει ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης και αν δεν, τότε ζήσε Μάη μου…

Η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμη με τον Άρη, στο +1 από τον ΠΑΟΚ και στο +6 από Παναθηναϊκό και Αστέρα. Και μόνο ότι παίζει με μία αδιάφορη ομάδα, την ώρα που ο Άρη θα υποδέχεται τον ΟΦΗ που καίγεται με νέο προπονητή στον πάγκο και στη Λεωφόρο θα παίζουν Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ της δίνει αβαντάζ.

Το τι θα γίνει στην πρεμιέρα των play off ανήκει στα προσεχώς. Πολλά θα κριθούν από το πρόγραμμα. Πάντα παίζει ρόλο. Διότι είναι διαφορετικό να ξεκινήσεις με πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή στην Τούμπα και διαφορετικό με τον Αστέρα Τρίπολης είτε μέσα, είτε έξω που φέτος τα καταφέρνεις εξαιρετικά.

Τα ζόρια των άλλων

Η ΑΕΚ έβγαλε ίσως το χειρότερο κομμάτι της φετινής σεζόν με απαράδεκτες για το επίπεδό της απώλειες, αλλά μάζεψε τα κομμάτια της. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τη χρονιά. Αποτυχημένη τη θεωρώ. Αλλά μπορεί να γλυκάνει κάπως στο τέλος, αν κατακτηθεί η δεύτερη θέση και το Κύπελλο.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ζει την απόλυτη εσωστρέφεια. Ο Σαββίδης διοικεί από το Ροστόφ, ο Ρέμπε τους φταίει για όλα διότι τον Ιβάν δεν τον αγγίζουν, ο Γκαρσία είναι η… σημαία τους και παρότι δεν έχει παρουσιάσει τίποτα, ακόμα έχει δίχτυ προστασίας και η ομάδα τους είναι στα κόκκινα. Οι μισοί θέλουν να φύγουν και οι υπόλοιποι δεν γουστάρουν…

Ο Παναθηναϊκός που πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και πήρε ισοπαλία με εμάς έχει τρεις ήττες από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μία από τον Παναιτωλικό. Οι παίκτες δεν γουστάρουν τον Μπόλονι, ο οποίος μένει μέχρι να φύγει, είχαμε επισκέψεις στο Κορωπί και όλα κρέμονται από μία κλωστή.

Ο μοναδικός αντίπαλος που δείχνει να πατάει κάπως στα πόδια του είναι ο Άρης. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία καλή ομάδα, αλλά δεν μπορείς, ή μάλλον απαγορεύεται να πεις ότι σε… τρομάζει.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει μία ευκαιρία μπροστά της. Να εκμεταλλευτεί αυτό που -θεωρητικά- έχει στο μυαλό του ο Χιμένεθ. Να ποντάρει στην ένταση την οποία δεν έχουν οι άλλοι και χωρίς πειραματισμούς να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, βυθίζοντας στην εσωστρέφεια τους άλλους.

Επειδή μιλάμε για την ΑΕΚ φυσικά και τίποτα δεν είναι εύκολο. Εκεί που λες ότι όλα θα πάνε καλά έρχεται η σφαλιάρα και το ξενέρωμα. Και εκεί που λες, ο Θεός να βάλει το χέρι του, έρχεται πάλι η αχτίδα φωτός.

Το θέμα του γηπέδου

Το τελευταίο διάστημα πάλι κάποιοι επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα στο θέμα του γηπέδου. Ακόμα και τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία, υπάρχουν τυχοδιώκτες που παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ.

Η υπομονή που έχει κάνει η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης σε αυτή την υπόθεση είναι άνευ προηγουμένου. Είχα γράψει και ένα blog πρόσφατα για το γήπεδο. Είναι όμως αδιανόητο κάποιοι να θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα για ένα – δύο ή τρία μέτρα για ένα κομμάτι που όταν ολοκληρωθεί θα δώσει άλλη αίγλη στο Άλσος.

Καλό θα είναι να επικρατήσει η λογική και να τρέξουν οι διαδικασίες χωρίς άλλα προβλήματα. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν όλοι. Αν δεν βλέπουν ότι αυτό το έργο είναι ένα κόσμημα και ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια υπομονής, τότε βλέπω ότι θα έχουμε και πάλι θέμα…

ΥΓ: Πέρασαν τρία χρόνια από εκείνο το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ζήσαμε όλα. Την απόλυτη ξεφτίλα και την απίστευτη μαγκιά της ΑΕΚ. Καλό είναι να θυμόμαστε κάποια πράγματα και εμείς που τα ζήσαμε από μέσα (σ. σ. σε εκείνο το παιχνίδι ήμουν παρέα με τον Θοδωρή Ραλλή και τον Άκη Γεωργίου), θα φροντίζουμε να το υπενθυμίζουμε. Εκείνο το πρωτάθλημα, δεν το χάρισε κανένας στην ΑΕΚ! Το κατάκτησε με τη μαγκιά της κόντρα σε δύο ομάδες και όχι σε μαραθώνιο για έναν και με ευρωπαϊκή πορεία. Το πήρε γιατί ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της προσπάθειας δεν μάσησε και προστάτευσε την ομάδα. Ναι, ακολούθησαν πολλά και τραγικά λάθη. Αλλά εκείνο το βράδυ ήταν η απόδειξη, ότι η ΑΕΚ είναι εδώ!

LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυσικά και όλοι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: 21 μαγικές εικόνες από την… καρδιά του Ναού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ που θέλει παίκτες σαν τον Πέρετζ και το πιο κομβικό θέμα του… Μαΐου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ νίκησε κάνοντας το καλύτερο της παιχνίδι φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Τσίλης: «Ο ορισμός του ηγέτη και μια διευκρίνηση» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Παίζει «μπάλα» στις αγορές της Γαλλίας και της Λατινικής Αμερικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X