Καθαρά Δευτέρα: Σκέψεις για «λουκέτο» στα πάρκα

Καθαρά Δευτέρα: Σκέψεις για «λουκέτο» στα πάρκα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθαρά Δευτέρα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές θα κάνουμε φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση περιθώρια χαλάρωσης, με τους ειδικούς να απευθύνουν καθημερινά εκκλήσεις για αποφυγή του συνωστισμού και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Ενδεικτικό είναι ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από τα οποία εντοπίστηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, παρατείνοντας έτσι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στόχος των ειδικών είναι ο εορτασμός για τα Κούλουμα να γίνει στα… μπαλκόνια, όπως ακριβώς και την ημέρα τις Τσικνοπέμπτης, και σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όπως έγραψε και νωρίτερα το iefimerida.gr, μέχρι στιγμής θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε πως, «το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδική αναφορά για το θέμα θα γίνει αύριο και από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις προς τους πολίτες

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X