Ο Μελισσανίδης με τα ίδια πειράματα απαιτεί διαφορετικά αποτελέσματα

Ο Μελισσανίδης με τα ίδια πειράματα απαιτεί διαφορετικά αποτελέσματα
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος εξηγεί πως η στρατηγική για την κατασκευή του γηπέδου διαφέρει από τον τρόπο δημιουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγγνώμη που θα χαλάσω το πανηγυρικό κλίμα των ημερών από τις δομικές αλλαγές στην ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά ομολογώ πως δεν συμμερίζομαι την άκρατη αισιοδοξία. Ο σκεπτικισμός δεν αφορά τις επιλογές κάλυψης των θέσεων ούτε τις προσλήψεις των προσώπων. Αφορά τα κριτήρια των επιλογών, στα οποία δεν βλέπω σοβαρές αποκλίσεις από τα κριτήρια που σημάδεψαν τον καταστροφικό ποδοσφαιρικό σχεδιασμό από το 2018 και μετά.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να πορεύεται σε κομβικές θέσεις με στοιχήματα. Άφησα να περάσουν οι μέρες για να μετρήσω τα “μακάρι” που συνόδεψαν τις αποφάσεις στελέχωσης. Όλα αυτά τα ευχολόγια που συνοδεύουν νέα ξεκινήματα και καινούργιες ευκαιρίες καριέρας όταν το πείραμα παρουσιάζεται ως στρατηγική.

Τι λειτουργεί σήμερα στην ΑΕΚ

Μερικές φορές οι δύσκολες απαντήσεις σε σύνθετα προβλήματα βρίσκονται στα απλά ερωτήματα. Τι λειτουργεί σήμερα στην ΑΕΚ αποτελεσματικά; Η απάντηση προκύπτει αβίαστα. Η κατασκευή του γηπέδου, αυτό το τεράστιο έργο μνήμης και πολιτισμού, ένα συγκλονιστικό αθλητικό αριστούργημα που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Η επόμενη ερώτηση απλοποιεί ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Γιατί; Κι εδώ εύκολη η απάντηση. Επειδή, για την κατασκευή της κιβωτού που θα διαφυλάξει την ιστορία της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέφυγε τα ρίσκα. Ούτε στοιχήματα έβαλε με τον εγωισμό του επιτυχημένου επιχειρηματία ούτε πραγματοποίησε δοκιμές υστεροφημίας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν αναζήτησε αρχιτέκτονα για το έργο δεν ξελογιάστηκε από τον ζαχαροπλάστη που δημιουργούσε γευστικές τούρτες με το σχήμα της “Αγιά Σοφιάς” ούτε από τον υπεύθυνο καντίνας στα γραφεία της εταιρίας επειδή ήξερε τα γούστα και την ανθρωπογραφία της ΠΑΕ.

Αντιθέτως αναζήτησε την, πέρα από κάθε αμφιβολία, εμπειρία. Δεν έδωσε τις τύχες του έργου σ’ έναν οποιοδήποτε αρχιτέκτονα αλλά έψαξε τον καλύτερο διαθέσιμο με πείρα στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων πρότζεκτ. Όταν ήθελε να μάθει περισσότερα από τον κόσμο των αθλητικών εγκαταστάσεων ζήτησε πληροφόρηση για το γήπεδο της Τότεναμ.

Θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για το πιο σύγχρονο και καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ομοίως, όταν έψαχνε υλικό για το σκέπαστρο του γηπέδου ξεσήκωσε την τεχνογνωσία από το αντίστοιχο υλικό στο Alianz Arena του Μονάχου. Σε όλα τα στάδια κατασκευής του γηπέδου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έψαξε ιδέες από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα πρότζεκτ επενδύοντας στην εμπειρία της τεχνογνωσίας.

Αντίθετη τακτική στον σχεδιασμό της ομάδας

Ακριβώς, επειδή απέφυγε πειράματα απέφυγε κι ερασιτεχνισμούς. Οπότε στεκόμαστε σήμερα βουβοί μπροστά στο μεγαλείο ενός κατασκευαστικού θαύματος σε κάθε λεπτομέρεια. Αντίθετη τακτική, όμως, έχει επιλέξει στον σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εκεί δεν αναζητά την δοκιμασμένη εμπειρία σε αντιστοίχιση περιβάλλοντος, ούτε ταυτίζει συγκεκριμένες θέσεις με δεδομένη τεχνογνωσία αλλά πορεύεται με την προοπτική της προσαρμογής και της εκμάθησης.
Κι όταν αποτυγχάνει επειδή οι πειραματισμοί συχνά δεν αποδίδουν, ξεκινά πεισματικά πάλι από την αρχή με τις ίδιες ακριβώς (προ)βλέψεις. Και τελικά με τα ίδια καταστροφικά για την ομάδα αποτελέσματα ανεξάρτητα από τις διαθέσεις.

Οπότε όταν αποτυγχάνει ο Λυμπερόπουλος θα πρέπει να επιτύχει ο Κονέ. Επειδή βγήκε ο Λυσσάνδρου θα πρέπει να βγει κι ο Κοσμάς. Όταν δεν τα καταφέρνει ο Δέλλας, θα πρέπει να τα καταφέρει ο Μοράις. Κι όταν δεν μπορεί ο Χιμένεθ, θα μπορεί ο Μανόλο…
Αυτό που συμβαίνει τελικά είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναπτύξει ένα μοτίβο στον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό. Κάνοντας τα ίδια πειράματα, προσδοκά διαφορετικά αποτελέσματα. Και τελικά πετυχαίνει ανακύκλωση της αποτυχίας. Ότι συμβαίνει δηλαδή μετά την απρόσμενη κατάκτηση του πιο μάγκικου τίτλου. Μακάρι, όλα να εξελιχθούν διαφορετικά…

LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ τσεκάρει ξανά τον Πλάνιτς για την άμυνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυσικά και όλοι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: 21 μαγικές εικόνες από την… καρδιά του Ναού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Europa League: Ολα τα γκολ των πρώτων αγώνων των “16” (VIDEO)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X