Φυσικά και όλοι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμοι!

Φυσικά και όλοι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμοι!
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για το μέχρι πότε στην κουβέντα γύρω από την ΑΕΚ θα κυριαρχούν ζητήματα που δεν θα έπρεπε να αγγίζουν έναν σύλλογο του επιπέδου της; 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχει μια σύγχυση σε ό,τι έχει να κάνει με τις προτεραιότητες αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ. Η ομάδα ακόμη δεν έχει πετύχει τους μίνιμουμ στόχους που της έχουν απομείνει, αλλά η κουβέντα κυριαρχείται από το μέλλον του Χιμένεθ.

Ο πρώτος που επηρεάζεται είναι ο Χιμένεθ και ξέρουμε όλοι πως τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να τις διαχειριστεί. Το ζούμε άλλωστε. Από την πρώτη μέρα που επέστρεψε ξανά, το έχουμε πει. Δεν έφερες κάτι που δεν ξέρεις. Φυσικά και θα δεις και το πως θα κολλήσει στην σημερινή κατάσταση, αλλά ξέρεις και πέρα από αυτό, τι μπορείς και τι δεν μπορείς να περιμένεις.

Ξέρεις πως είναι στις δυνατότητες του αυτό που είδαμε στον Γενάρη, όπως ξέρεις πως πρέπει να κυλούν όλα ιδανικά για να μπορεί να το πάει έτσι σε βάθος χρόνου. Ξέρεις και το είδες ξανά τώρα, πως με το που στραβώνει το πράγμα, είναι ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να στο κάνει χειρότερο. Μια ιστορία γεμάτη αντιφάσεις, που την ξέρεις.

Κι επειδή την ξέρεις να είμαστε Μάρτιο με τα play offs και το κύπελλο μπροστά μας και να έχει πάει η κουβέντα στο ποιος θα είναι ο προπονητής του χρόνου και ειδικά αν θα είναι ο Χιμένεθ, είναι άτοπο κι επικίνδυνο. Δεν βοηθάει σε κάτι και το μόνο που μπορούμε να δούμε, είναι τον Μανόλο να γίνεται πιο επικίνδυνος, παραδομένος στα ψυχολογικά που τον κατακλύζουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Γιατί όταν η κουβέντα κυριαρχείται από το θέμα του προπονητή, ο πρώτος που αφιερώνεται σε αυτό, είναι ο ίδιος, ο συγκεκριμένος προπονητής. Δεν λέμε πως πρέπει να κάνουμε σα να μην υπάρχει, ενώ υπάρχει. Να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όχι. Λέμε πως δεν αξίζει τον κόπο να είναι στο προσκήνιο, γιατί τα ερωτηματικά γύρω από την σχέση της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ κάθε φορά που περνάει από τον πάγκο της, είναι τα ίδια και δεν αλλάζουν.

Ατοπο και ανώφελο

Γι’ αυτό ήταν άτοπο να μιλάμε για μακροπρόθεσμης προοπτικής πλάνα όταν ήρθε (εκτός κι αν υπήρχε ήδη τέτοια αταλάντευτη απόφαση) και είναι ανώφελο να συζητάμε από τώρα, πριν υπάρξει δηλαδή το πλήρες πακέτο του φετινού απολογισμού, για το τι θα γίνει στην συνέχεια.

Ούτε το αν η ΑΕΚ τσεκάρει περιπτώσεις προπονητών έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Γιατί η ΑΕΚ ακόμη και τον Μπάγεβιτς του 1988-1996 να είχε αυτή την στιγμή στον πάγκο της, πάλι δεν θα ήταν παράλογο να ασχολείται με περιπτώσεις προπονητών.

Γιατί το επίπεδο της, το επίπεδο βάσει του οποίου πρέπει να σκέπτεται και να λειτουργεί, της επιβάλλει να κοιτάει συνεχώς και την αγορά των προπονητών και αυτή των παικτών ακόμη και για τις θέσεις που θεωρεί πως είναι καλυμμένη. Απλά είναι τα πράγματα και τίποτε το περίεργο δεν υπάρχει εδώ.

Αν απαιτώ κάτι από τον Χιμένεθ, δεν είναι ούτε να γίνει ξαφνικά… Γκουαρδιόλα, ούτε να αποτάξει επίσης ξαφνικά όλα τα εύθραυστα χαρακτηριστικά της ψυχολογίας του, που πότε αποτελούν τα μεγάλα του όπλα και πότε προκαλούν καταστροφές.

Δεν είναι δυνατό να ασχολείται η ΑΕΚ με τις ανασφάλειες

Απαιτώ όμως να έχει συνείδηση της μόνιμης ρευστότητας της κατάστασης σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, σε σχέση με την παρουσία οποιουδήποτε. Παίκτη, προπονητή ή στελέχους. Όταν μετά από μια ανάποδη σεζόν και με τεράστιες δικαιολογίες λόγω τραυματισμών, αφού τα αμέσως προηγούμενα κατέκτησε το σύμπαν, αμφισβητείται ακόμη και ο Κλοπ στην Λίβερπουλ, δεν είναι δυνατό να ασχολείται η ΑΕΚ με τις ανασφάλειες του όποιου προπονητή της.

Ο κάθε προπονητής στην ΑΕΚ, μια δουλειά έχει. Να βελτιώνει την ομάδα και να προσπαθεί για την επίτευξη στόχων. Με την ψυχολογία και την επίγνωση, πως μπορεί και την επόμενη μέρα να βρεθεί εκτός. Δεν έχει καμιά δουλειά και καμιά υποχρέωση η ΑΕΚ, Μάρτιο μήνα να την απασχολεί ως θέμα αν είναι καλυμμένος ψυχολογικά ο προπονητής της κι αν φοβάται ή όχι για την θέση του εν όψει της νέας σεζόν. Είναι γελοίο και απαράδεκτο. Κι αν δεν μπορεί να ζήσει κάποιος προπονητής ή παίκτης, με την αμφισβήτηση σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, τότε καλύτερα είναι να μη βρίσκεται σε αυτή.

Ξέρω καλά πως έχουν γίνει λάθη στην προσέγγιση τέτοιων καταστάσεων στην ΑΕΚ, που και σε περιπτώσεις προπονητών όπως ο Μανόλο, αλλά και σε περιπτώσεις παικτών, έχουν περαστεί τα λάθος μηνύματα. Έχουν θολώσει λίγο τα όρια ανάμεσα στους ρόλους και τις υποχρεώσεις. Κάποιοι αισθάνονται πως τους ανήκουν πράγματα δικαιωματικά και κάποιοι άλλοι πως θα έπρεπε να τους ανήκουν πράγματα δικαιωματικά.

Στην ΑΕΚ όμως, ειδικά στην εποχή μας με τον τρόπο που λειτουργεί η ποδοσφαιρική βιομηχανία και την φιλοσοφία που ολοένα και περισσότερο κυριαρχεί, ένα πράγμα θα έπρεπε να νιώθουν όλοι οι παίκτες, όλοι οι προπονητές και όλα τα στελέχη. Πως είναι αναλώσιμοι. Φυσικά και είσαι αναλώσιμος όταν είσαι στην ΑΕΚ! Τι περιμένεις; Ποιος παίκτης, προπονητής ή στέλεχος, μπορεί να είναι πάνω από αυτή ή να νιώθει πως η ΑΕΚ εξαρτάται σε κάτι από την παρουσία του;

Ο Χιμένεθ και ο κάθε Χιμένεθ λοιπόν θα έπρεπε να γνωρίζει πως και δέκα φορές να φύγει και να έρθει ξανά, πως όσος κόσμος και να τον αγαπάνε, ανά πάσα στιγμή είναι κι αυτός αναλώσιμος, όπως θα πρέπει να είναι και οι πάντες γύρω του.

Ούτε έχει δικαίωμα να ξέρει. Θα ξέρει όταν ο σύλλογος αποφασίσει πως πρέπει κάτι να ξέρει. Που ακριβώς είναι το περίεργο σε αυτό;

LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ που θέλει παίκτες σαν τον Πέρετζ και το πιο κομβικό θέμα του… Μαΐου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ νίκησε κάνοντας το καλύτερο της παιχνίδι φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Τσίλης: «Ο ορισμός του ηγέτη και μια διευκρίνηση» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Παίζει «μπάλα» στις αγορές της Γαλλίας και της Λατινικής Αμερικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπληκτική ΑΕΚ, τσάκισε (74-65) την Τουρκ Τέλεκομ και έγινε πρώτο φαβορί του ομίλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορετική ΑΕΚ θα δούμε, «κανονική» ΑΕΚ είναι όμως ο στόχος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X