Διαφορετική ΑΕΚ θα δούμε, «κανονική» ΑΕΚ είναι όμως ο στόχος

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που αλλάζει, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος σκοπό της

Η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε οργασμό αλλαγών.

Το είχαμε γράψει από αρχές Φεβρουαρίου στο enwsi.gr για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται σε πρώτη φάση στην ΠΑΕ. Και ήρθαν. Από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη που έβαλε μπροστά την αλλαγή λειτουργίας της ΑΕΚ εξωαγωνιστικά. Σε επίπεδο εταιρίας, σκάουτινγκ, Ακαδημιών. Προφανώς ο ίδιος διαπίστωσε ότι πολλά πράγματα δεν λειτουργούν σωστά. Και πολλά περιστατικά τα οποία έμαθε ή ανακάλυψε ο ίδιος, τον έφεραν σε θέση να αντιληφθεί ότι πολλά πράγματα δεν λειτουργούν βάση των απαιτήσεων του για το επίπεδο της ΑΕΚ. Και αποφάσισε να αλλάξει. Σε πρώτη φάση αυτό είναι μία σωστή αντίδραση.

Ετσι, ο Μελισσανίδης έφερε τον Γιώργο Κοσμά αντί του Μηνά Λυσάνδρου που παραιτήθηκε, έβαλε τον Στάθη Ταυλαρίδη αντί του Δημήτρη Μπαρμπαλιά στο σκάουτινγκ που πάει στις Ακαδημίες, ενώ ο Γιάννης Παπαδημητρίου με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες αντικαθιστά τον Κώστα Τσάνα στις Υποδομές, ενώ αναμένεται να μπει και Τεχνικός Διευθυντής εκεί. Ο «Τίγρης» θεωρεί ότι αυτές οι επιλογές του θα πάνε πολύ καλά. Και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, για τον Κοσμά… στάζει μέλι και πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του. Και θεωρεί ότι εταιρικά θα λειτουργήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ πολύ πιο γρήγορα και δραστικά σε πολλά κομμάτια που είχε «κολλήσει». Μακάρι να πέσει μέσα και η εργατικότητα και ότι καλό έχει στο μυαλό του ο Κοσμάς, να φέρουν καλά πράγματα στην εταιρία. Σίγουρα τα έχει ανάγκη, ενόψει νέου γηπέδου.

Σκοπός δεν είναι απλά να αλλάζεις πρόσωπα και πόστα

Το σίγουρο είναι ότι βλέπουμε αλλαγές. Μία άλλη ΑΕΚ θα μπει σε ράγες πια. Μία διαφορετική ΑΕΚ. Αν και στα μάτια μου δεν είναι σκοπός να κάνεις αλλαγές για να… αλλάζεις, όταν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά να κάνεις στοχευμένες αλλαγές, έχοντας διαπιστώσει που είναι το πρόβλημα και με γνώμονα τι θες και τι στόχο έχεις, να επιλέγεις το κατάλληλο πρόσωπο. Και ο Κοσμάς, και ο Κονέ και ο Παπαδημητρίου δεν έχουν δουλέψει ξανά πάνω στο κομμάτι των επίσημων πόστων τους, αλλά ο Μελισσανίδης τους πιστεύει πολύ. Οπως και ο Ταυλαρίδης δεν έχει δουλέψει ξανά σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Όλοι αυτοί έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά, αλλά θεωρώ ότι η παρουσία Μελισσανίδη ακόμη πιο «ζεστά» και πιο κοντά στην ΑΕΚ είναι κομβική για να πετύχουν. Το έχω ξαναγράψει: πολλά πράγματα στην ΑΕΚ λειτουργούν μόνο με την παρουσία ή την παρέμβαση Μελισσανίδη. Και τα έχει ανάγκη αυτά η ομάδα. Ειδικά τώρα που αλλάζει. Αρα και την πολύ σημαντική παρουσία του.

Περί προπονητή στην ΑΕΚ

Όπως επίσης, για την κουβέντα για τον προπονητή της επόμενης σεζόν, η ΑΕΚ θα πρέπει ως οργανισμός να είναι σίγουρη για την επιλογή της. Είτε είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, είτε κάποιος άλλος ξένος προπονητής που θα έρθει να φτιάξει τη νέα ΑΕΚ, πρέπει το κλαμπ να μην έχει αμφιβολίες και να τον στηρίξει. Άρα να τον επιλέξει, γνωρίζοντας τι ακριβώς ψάχνει και τι ομάδα θέλει να φτιάξει, για να έχει και τα ανάλογα υλικά και αντίστοιχες απαιτήσεις.

Η ΑΕΚ μετά από μία… τρελή τριετία, έπειτα από το πρωτάθλημα του 2018 «πληγώθηκε» πολύ με μπόλικες αποτυχίες και ελάχιστες επιτυχίες. Ομως τώρα, λίγο πριν μπει στο νέο γήπεδο, πρέπει να δει την αλήθεια κατάματα. Είναι κρίμα μία καθαρή εταιρία από χρέη, με δικό της νέο γήπεδο και δικό της προπονητικό κέντρο που συνεχώς εξελίσσεται να… μένει πίσω στους υπόλοιπους τομείς. Χρόνος υπάρχει, χρόνος για χάσιμο όχι. Όπως και δικαιολογίες…

Η κριτική γίνεται και είναι αρκετές φορές σκληρή. Και σε αυτό μας ωθεί κυρίως το επίπεδο των απαιτήσεων που υπάρχουν από τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον επικεφαλής της που σίγουρα μπορεί να πετύχει πολλά-πολλά περισσότερα από όσα βλέπουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Αν και ο ίδιος ο Μελισσανίδης πρώτος δεν θα πρέπει να ανέχεται αυτό που βλέπουν τα μάτια του…

LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και μια βδομάδα που θα κυλήσει ήρεμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Σμύρνη: VIDEO από τη στιγμή που διαδηλωτές ρίχνουν κάτω τον αστυνομικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Δεν προχωρά τώρα σε άλλη προσθήκη στελέχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Λούπος: «Η απόφαση Μελισσανίδη για τον Χιμένεθ» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ-Μπάγεβιτς: Δεν υπάρχει ως σκέψη νέα προοπτική συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Σμύρνη: Ομάδα ΔΡΑΣΗ μετά την επίθεση στον αστυνομικό: «Πάμε να τους σκοτώσουμε…» (VIDEO)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X