Και μια βδομάδα που θα κυλήσει ήρεμα...

Και μια βδομάδα που θα κυλήσει ήρεμα...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κανονικότητα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμορφώσει την πραγματικότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι πως η σημερινή μέρα είναι λίγο… περίεργη. Μία μέρα μετά το ματς και η ΑΕΚ έχει κερδίσει, χωρίς να δεχθεί γκολ, με καλή εμφάνιση παρά τις πολλές της απουσίες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι μία κανονικότητα για το μέγεθος της ΑΕΚ, που δυστυχώς φέτος δεν έγινε «καθημερινότητα» για πολλούς λόγους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε όλοι με τις τεράστιες ανορθογραφίες του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός μετά την κουβέντα που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, άφησε στην άκρη τα πειράματα, παρέταξε μία ορθολογική ενδεκάδα και διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Ακόμα και η αλλαγή του Νεντελτσιάρου έγινε σωστά για να πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες. Εγώ βέβαια θα άφηνα μέσα τον Αλμπάνη και θα ξεκούραζα τον Γκαρσία, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ισπανός που στο Βόλο τελείωσε με τέσσερις παίκτες στην ενδεκάδα που δεν έπαιζαν στη θέση τους, το βράδυ της Δευτέρας μετά την έξοδο του Αλμπάνη για να βάλει τον Νεντελτσιάρου δεν πέρασε δεξί μπακ τον Σβάρνα, δεν πήγε εξτρέμ τον Νταντσένκο κ.ο.κ. Λογικά γύρισε σε άμυνα των τριών και προσπάθησε να παίξει με τους Λόπες και Νταντσένκο σε ρόλο μπακ χαφ. Ασχέτως αν πήρε πολύ ώρα στον προπονητικό οργανισμό της ΑΕΚ να το εξηγήσουν στον παίκτη και να το καταλάβει (λόγω γλώσσας).

Για το ρόστερ της ΑΕΚ έχουν ήδη γράψει σε προηγούμενο blog ποιες είναι οι ανάγκες του και δε θα αλλάξω γνώμη επειδή κερδίσαμε μία μικρομεσαία ομάδα χωρίς να… αγχωθούμε. Όμως είναι αλήθεια πως το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ μπορούσε και είχε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τα πάει καλύτερα. Τώρα μένει να παλέψει για την κατάκτηση της 2ης θέσης και του Κυπέλλου. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν. Και αν αυτό που βγαίνει από τα Σπάτα ως ρεπορτάζ πως μετά τη διακοπή η εικόνα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο θα είναι καλύτερη και με περισσότερη ένταση, τότε υπάρχουν μικρά περιθώρια αισιοδοξίας.

Αυτή τη στιγμή αν δούμε τους αντιπάλους της ΑΕΚ, όλοι έχουν τα δικά τους θέματα. Ο Άρης τη δεδομένη στιγμή είναι περισσότερο ομάδα, αλλά δεν έχει και καμία βαριά φανέλα για να τον πεις φαβορί. Χώρια που δεν έχει την ποιότητα της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Σαββίδης διοικεί από το Ροστόφ, ο Γκαρσία κάνει ότι του πει ο… περίγυρος, ο Ρέμπε την έκανε για άλλες πολιτείες, ο κόσμος έχει αρχίσει να τους κυνηγάει, όλα ρολόι.

Στον Παναθηναϊκό, ακόμα περιμένουν να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ή όχι τον Μπόλονι, συζητάνε να φέρουν ξανά πίσω τον Αναστασίου, στα αποδυτήριά τους παίζουν μπουνιές και η ΑΕΚ θα πρέπει να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο που αυτή την ομάδα δεν την κέρδισε σε κανένα ματς φέτος, την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα της έκανε τρεις «κηδείες».

Όσο για τον Αστέρα Τρίπολης, είναι μία ομάδα που τα πάει καλά, αλλά αν θες να λέγεσαι ΑΕΚ και έχεις στόχους, δεν συζητάμε τι πρέπει να κάνεις. Απλά είναι τα πράγματα.

Από Λυσάνδρου σε Κοσμά

Η διαδικασία της διαδοχής του Μηνά Λυσάνδρου από τον Γιώργο Κοσμά ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Έχω πει ότι ο «πρώην» έκανε εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΚ και τη βοήθησε σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει και ο διάδοχός του.

Η πρώτη μου μεγάλη κόντρα με τον Γιώργο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αφορούσε μία… φανέλα. Αυτή του Ριβάλντο όταν η ΑΕΚ άλλαξε εταιρεία ένδυσης και πήγε στην Puma. Ήμασταν πολλές φορές σε… αντίπαλα «στρατόπεδα» όπως λέει ο κόσμος. Μέχρι που τα έφερε έτσι η ζωή και συνεργαστήκαμε στη «Live Sport» σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Δε θέλω να λέω πολλά, ούτε να τον εκθειάσω για να αρχίσουν κάποιοι καλοθελητές να λένε διάφορα (όχι ότι με ένοιαζε και ποτέ τι λένε οι άλλοι). Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι πρόκειται για έναν εργασιομανή, που δίνεται με όλο του το είναι σε αυτό που κάνει για να πετύχει. Μισεί την αποτυχία, δεν δέχεται την ήττα.

Το έπραξε με εξαιρετικά αποτελέσματα όπου και αν δούλεψε. Πέτυχε μάλιστα σε «μαγαζιά» τα οποία ήταν «αντιπάλων». Το πέρασμά του από τον ΣΠΟΡ FM συμφερόντων Αλαφούζου ήταν πετυχημένο. Το ίδιο και από το OPEN συμφερόντων Σαββίδη. Στην ΑΕΚ την οποία υποστηρίζει κιόλας και δεν το έκρυψε ποτέ αυτό, θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Αλλά θα κάνει τα πάντα για να πετύχει και να δικαιώσει τον άνθρωπο που τον επέλεξε.

ΥΓ: Βλέπω τεράστιο ενθουσιασμό από κάποιους για τον Νταντσένκο. Γιατί; Γιατί έκανε μία σχεδόν επιτόπια ντρίμπλα και έβγαλε μία σέντρα την οποία έδιωξαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Εγώ πάλι είδα άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα: Με τη μπάλα στα πόδια δεν τρέχει όπως έκανε ο… Μπορμπόκης και ο Γκάλο. Ή όπως κάνει ο Λόπες από τα αριστερά που επίσης έχει αμυντικές αδυναμίες. Κάθε φορά που δεχόταν τη μπάλα τη σταματούσε.

Πήρε ελάχιστες επιθετικές πρωτοβουλίες, παρότι είχε τη δυνατότητα να πάρει περισσότερες, αφού η παρουσία του Γκαρσία του δίνει τη δυνατότητα για overlap. Επίσης πήγε δύο φορές άτσαλα στον αντίπαλο και πήρε και μία κάρτα χωρίς λόγο. Επιπροσθέτως, τον είδαμε σε ένα ματς με αντίπαλο τον… Χουχούμη, έναν αριστερό μπακ δηλαδή, ο οποίος δεν πήρε ούτε μία επιθετική πρωτοβουλία και ο Απόλλωνα δεν έπαιξε καθόλου από τα αριστερά.

Μακάρι, το εύχομαι πραγματικά, να πέφτω εγώ έξω. Να είμαι λάθος και ο παίκτης να δείξει ότι είναι αυτό που λείπει από την ΑΕΚ. Ούτε το αλάθητο διεκδικώ, ούτε τα ξέρω όλα. Η ανίατη… ξερολίαση είναι για άλλους!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ENWSI.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξανά σήμερα ο Μελισσανίδης στα γραφεία της ΠΑΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Xιμένεθ: «Θύμωσα με τον εαυτό μου…» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγιά Σοφιά-OPAP ARENA»: Ντοκουμέντο 60 χρόνια μετά! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «H ΑΕΚ θέλει τον Πέρετζ!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X