Burger King: Σάλος με tweet με σεξιστικά στερεότυπα

Burger King: Σάλος με tweet με σεξιστικά στερεότυπα

Εντονες αντιδράσεις για ένα tweet της Burger King

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γνωστή αλυσίδα Burger King δέχεται από χθες επίθεση από εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας ενός tweet που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το βρετανικό παράρτημα έγραψε το πρωί στο twitter ότι «οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα».

Το εστιατόριο προσπαθούσε να υπερτονίσει τον χαμηλό αριθμό των γυναικών σεφ και την επιθυμία του να «μπουν όλο και περισσότερες σε επιτελικά πόστα μαγείρων», αλλά η ανάρτηση ήταν τόσο κακοδιατυπωμένη που είχε διαφορετικά αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Και ναι μεν η αλυσίδα πρόσθεσε στο αρχικό τουίτ: «Εάν θέλουν, φυσικά. Ωστόσο, μόνο το 20% των σεφ είναι γυναίκες. Είμαστε σε αποστολή να αλλάξουμε την αναλογία των φύλων στην εστίαση, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες υπαλλήλους ώστε να ακολουθήσουν καριέρα μάγειρα», όμως το κακό είχε ήδη γίνει, αναγκάζοντας την εταιρεία να αποσύρει το tweet (κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, καθώς ήταν σαν να παραδεχόταν την ενοχή της).

Burger King: Σάλος με tweet με σεξιστικά στερεότυπα

Μόλις το επίμαχο tweet εμφανίστηκε, αρκετοί εξοργισμένοι χρήστες ξέσπασαν στον λογαριασμό Burger King UK.

Ένας χρήστης σημείωσε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να επιστήσουμε την προσοχή σε κάτι που δεν περιλαμβάνει τη χρήση μιας σεξιστικής φράσης. Ένας άλλος πρόσθεσε: «Παρακαλώ, μη χρησιμοποιείτε τον σεξισμό ως clickbait», ενώ μια άλλη γυναίκα ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναφάει στα συγκεκριμένα καταστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X