Handball Premier: Με αυστηρότερα πρωτόκολλα η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων

Εικόνες από το ΑΕΚ-CSM Βουκουρεστίου
Photo Credits: INTIME

Τι ανακοίνωσε η ΓΓΑ για τις ενέργειες που γίνονται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αυστηρότερα πρωτόκολλα θα επιστρέψουν όλα δείχνουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά τη νέα διακοπή.

Η ΓΓΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε σε μια σειρά από ενέργειες που θα γίνουν για την στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μια από αυτές είναι να σταλούν άμεσα επικαιροποιημένα στοιχεία έτσι ώστε να εγκριθούν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και να δοθεί άμεσα το πράσινο «φως»  για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Να θυμίσουμε πως η νέα αναστολή κάνει λόγω μέχρι τις 17 Μαρτίου και γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα παράταση αλλά να ξεκινήσουν οι αγώνες αμέσως μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει για τις ενέργειες που θα γίνουν:

-Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών. Σχετική διάταξη θα ψηφιστεί στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

-Β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης ερασιτεχνικών σωματείων, εντός του Μαρτίου: Καταβολή 3,5 εκατ. € σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και 31/12/2020, επιπλέον των 9,7 εκατ. € που έχουν ήδη δοθεί σε άλλα 3.408 σωματεία.

-Επεξεργασία, σε συνεργασία με Υπουργείο Εσωτερικών, πρότασης για χρηματοδότηση από τους Δήμους του απαραίτητου προληπτικού περιοδικού ελέγχου, με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκ. ευρώ.

-Προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων. Στόχος να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία και άμεσα να επιτραπεί η επανέναρξη πρωταθλημάτων, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια κλπ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X