Επιτέλους ΑΕΚ και Καρίμαρος! (VIDEO)

Επιτέλους ΑΕΚ και Καρίμαρος! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ… καθάρισε μπαμ-μπαμ τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 με αποτελεσματικό Ανσαριφάρντ και επέστρεψε στη 2η θέση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Η ΑΕΚ θύμισε…ΑΕΚ και επέστρεψε στις νίκες και στις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να πετά φωτιές στην επίθεση, τον Αλμπάνη σε τρομερή βραδιά, τούρμπο τον Λιβάι και μαέστρο τον Μάνταλο, η Ενωση έκανε φοβερό 45λεπτο και καθάρισε από νωρίς με 2-0 τον Απόλλωνα. Μόνο που αυτήν τη φορά ήταν εξαιρετική και στη διαχείριση του αποτελέσματος, δίχως να απειληθεί και επιτρέποντας στον Απόλλωνα να κάνει πρώτη τελική προσπάθεια στο 80’!

Με δεδομένες τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε πριν το παιχνίδι – εννιά συνολικά τον αριθμό – ο Χιμένεθ επέλεξε να πάει σε ένα σχήμα που απέπνεε ορθολογισμό. Ο Νταντσένκο πήρε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Σβάρνας επέστρεψε στο κέντρο ως παρτενέρ του Λάτσι, ο Μάνταλος έπαιξε στον άξονα εκεί που όλοι ξέρουν πως μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Και τα αποτελέσματα, ήταν εντυπωσιακά, με την ΑΕΚ να κάνει φοβερό 45λεπτο.

Φοβερός Αλμπάνης, σούπερ Λιβάι, Μάνταλος, Καρίμ

Ηταν μια χορταστική, όμορφη, ξεχωριστή εμφάνιση της ΑΕΚ. Σίγουρα, ένα από τα καλύτερα για τον θεατή 45λεπτα της Ενωσης και ίσως ένα από τα πληρέστερα της τρέχουσας σεζόν. Η ΑΕΚ έβγαζε ένταση και νεύρο, αλλά είχε και σημαντικούς πρωταγωνιστές που έκαναν τη διαφορά. Πρώτος μεταξύ ίσων, ο Χρήστος Αλμπάνης, πιθανότατα στην πιο πλήρη εμφάνιση του με τα «κιτρινόμαυρα». Δεν σταμάτησε να τρυπά την άμυνα του Απόλλωνα, δημιουργούσε ρήγματα, μοίραζε ασίστ, προκαλούσε απειλή.

Κοντά στην ξεχωριστή εικόνα του Αλμπάνη, ο Λιβάι που περνούσε τους αντιπάλους του σαν σταματημένους, ο Μάνταλος σε ρόλο οργανωτή να μοιράζει αρμονικά το παιχνίδι, ενώ σε υψηλό τέμπο βρέθηκαν και τα δύο κεντρικά χαφ Σιμάνσκι και Σάκχοφ. Κομβικός βέβαια, επιβεβαιώνοντας ξανά πως είναι φορ περιοχής και ικανότατος μέσα στο κουτί ο Ανσαριφάρντ, που βρέθηκε στο σημείο που έπρεπε σε δύο περιπτώσεις και σκόραρε ισάριθμες φορές.

Εντυπωσιακό στοιχείο κατά το πρώτο 45λεπτο, ήταν πως η ΑΕΚ έβγαζε φρεσκάδα, παρά το γεγονός πως πολλοί παίκτες από όσους χρησιμοποιήθηκαν, ήταν «φορτωμένοι» με σερί ματς. Ενδεικτικό ήταν, ότι το πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες ήταν 7-0 υπέρ της Ενωσης, αλλά και η κατοχή της μπάλας στο 67%-33% η κατοχή της μπάλας. Η ΑΕΚ είχε καθηλώσει τον Απόλλωνα, που επέλεξε να προστατεύσει κάποιους παίκτες που θα χρειαστεί περισσότερο στο επόμενο ματς, με τον Παναιτωλικό.

Εξαιρετική διαχείριση

Ο Παράσχος έκανε πιο ορθολογική την ομάδα του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και επιχείρησε να κερδίσει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο και να είναι σαφώς πιο διεκδικητικός στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήθελε να διαχειριστεί το παιχνίδι χωρίς να ρισκάρει. Εφτανε ακόμα πιο εύκολα στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά κάτι έλειπε για να τελειώσει με την ίδια αποφασιστικότητα τις φάσεις και να φτάσει σε τρίτο γκολ, όπως ήθελε ο Χιμένεθ.

Πάντως, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό πως η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα ούτε να δει καλά καλά την εστία του Αθανασιάδη, που ήταν απλός θεατής στο παιχνίδι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Σβάρνα και Λάτσι έδινε λύσεις, τα άκρα ήταν εξαιρετικά. Πέραν τις νίκης, μέλημα του Χιμένεθ ήταν να μην προκύψουν νέες απώλειες λόγω τραυματισμού στο παιχνίδι και γι’ αυτό αντικατέστησε τον Μάνταλο με τον Μαχαίρα, που έπαιξε ως επιτελικός χαφ.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και η πρώτη τελική που δέχθηκε ήταν στο 80’! Για περισσότερη ασφάλεια, ο Χιμένεθ έπαιξε στο τέλος με τριάδα στην άμυνα, βάζοντας τον Νεντελτσεάρου στο πλευρό των Σβάρνα και Λάτσι και δίνοντας τις πλευρές στους Νταντσένκο και Λόπες. Ο Απόλλωνας πίεσε για να βρει το γκολ της τιμής, αλλά η ΑΕΚ κράτησε καλά και δεν είχε κανένα πρόβλημα για να πάρει μια σημαντική νίκη.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία, Μάνταλος (67’ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78’ Νεντελτσεάρου), Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-4-2): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (64’ Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κολ, Λαγός (64’ Φερνάντεζ), Ιωαννίδης, Καλίσιρ (46’ Τσαμπούρης), Σλίβκα (46’ Μουνιέ), Ντάουντα (78’ Μπεντινέλι)

Ο Τζήλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Νταντσένκο (53’), Γκαρσία (84’) – Λαγό (44’), Ιωαννίδη (90’+).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης: Ο Γκαρσία τους «άδειασε», ο Ανσαριφάρντ το κάρφωσε! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης: Δοκάρι ο Αλμπάνης, από κοντά ο Ανσαριφάρντ 2-0! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΑΕΚ: Ετσι έφτασε ο Μελισσανίδης στην επιλογή του Γιώργου Κοσμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Οπαδός έκανε σαλόνι του μουσείου της ομάδας (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X