Η Πορτογαλία αντιγράφει την Ελλάδα φέρνοντας ξένους διαιτητές -Τι δήλωσε ο Λόπες

Η Πορτογαλία αντιγράφει την Ελλάδα φέρνοντας ξένους διαιτητές -Τι δήλωσε ο Λόπες
Photo Credits: INTIME

Ξένοι διαιτητές και στην Πορτογαλία, τι δήλωσε για την Ελλάδα ο Ελντερ Λόπες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Όπως αποκάλυψε η κυριακάτικη «O Jogo» η Πορτογαλία θα έχει ξένους διαιτητές στα μεγάλα ματς της πρώτης κατηγορίας από τη νέα σεζόν!

Όπως στην Ελλάδα! Με τίτλο «Οι Ελληνες καθάρισαν τον θόρυβο» η πορτογαλική αθλητική εφημερίδα κάνει λόγο για το παράδειγμα της Ελλάδας που φέρνει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι εδώ και τρία χρόνια. «Με τη μέθοδο αυτή όλα έγιναν πιο ήρεμα, οι πιέσεις μειώθηκαν, το παιχνίδι έγινε πιο νορμάλ και οι παίκτες σέβονται περισσότερο τους διαιτητές», επισημαίνει μεταξύ άλλων η «Ο Jogo». Ξένοι διαιτητές και στην Πορτογαλία, λοιπόν. Η ιδέα μάλιστα να υπάρχει ανταλλαγή διαιτητών με άλλη χώρα (δεν έγινε γνωστή) η οποία ουσιαστικά θα ακολουθήσει κι αυτή το ελληνικό παράδειγμα.

Για το θέμα και την παρουσία ξένων διαιτητών στα μεγάλα ελληνικά ντέρμπι μίλησε και ο άσος της ΑΕΚ, Ελντερ Λόπες:

«Το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν υπάρχουν διακοπές, δεν υπάρχει αντιποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός ανάμεσα σε διαιτητές και παίκτες. Υπάρχουν πολύ λιγότερες διαμαρτυρίες. Δεν υπάρχουν πιέσεις στον έναν ή τον άλλο διαιτητή. Δεν ακούγονται τόσο όσο πριν οι παράγοντες μέσα στην εβδομάδα, δεν διαχέεται πίεση στον διαιτητή. Επίσης, οι ξένοι διαιτητές είναι εντελώς μακριά από την πραγματικότητα των ομάδων και αυτό είναι καλό.

Υπάρχουν λιγότεροι να μιλάνε με τους διαιτητές κατά τη διάρκεια των ελληνικών αγώνων. Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές διακοπές, χαμένος χρόνος και λίγες αντίστοιχα καθυστερήσεις. Τα ματς με Ελληνες διαιτητές είναι πιο… ρευστοί με πολλά φάουλ. Βασικά, τώρα, νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αμεροληψία, είναι καλύτερο και για τις δύο ομάδες. Αυτό που πρέπει να σφυρίξει ο διαιτητής, το σφυρίζει. Αυτό που δεν πρέπει να δοθεί, δεν δίνεται (από το ξένο διαιτητή). Υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα και ισορροπία», κατέληξε ο άσος της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X