Το τελευταίο γκολ του Θ(ε)ωμά με τη φανέλα της ΑΕΚ (VIDEO)

Το τελευταίο γκολ του Θ(ε)ωμά με τη φανέλα της ΑΕΚ (VIDEO)

Οι 20.000 φίλαθλοι που είδαν τον Θωμά Μαύρο να κλείνει το σκορ στο 4-1 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα το 1986, δεν πίστευαν πως σκόραρε για τελευταία φορά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσοι είχαν την ευλογία να δουν τον Θωμά Μαύρο να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ, πιθανότατα δεν θα περίμεναν ποτέ πως θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Δεν θα υπήρχε κανένας τρόπος για να σταματήσει να παράγει γκολ η ποδοσφαιρική μηχανή που έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Ο μεγαλύτερος Ελληνας κανονιέρης, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ο ποδοσφαιριστής που έκανε τα απίστευτα να μοιάζουν πραγματικά, χτύπησε για τελευταία φορά με τα «κιτρινόμαυρα» μια μέρα σαν σήμερα του 1986.

Ηταν μια σχετικά αδιάφορη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε τεθεί εκτός στόχων, αν και διέθετε καλή ομάδα. Οι Ηπειρώτες είχαν προηγηθεί με τον Μάϊπα, αλλά η Ενωση είχε ανατρέψει το αποτέλεσμα με φάουλ «φωτοβολίδα» του Σάντμπεργκ και δύο τέρματα του Εστερχάζι. Στο δεύτερο ημίχρονο, έπειτα από όμορφη προσπάθεια της ΑΕΚ ήρθε και το τέταρτο γκολ που σφράγισε τη νίκη, από το μαγικό αριστερό του Θ(ε)ωμά.

Ουδείς μπορούσε τότε να συνειδητοποιήσει, πως εκείνο το γκολ του Μαύρου έμελε να είναι το τελευταίο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ας όψεται η ανύπαρκτη διοίκηση Ζαφειρόπουλου και ο γραφικός Αλέφαντος που μεθόδευσαν την απομάκρυνση του Μαύρου από την Ενωση. Εκείνο το γκολ, ήταν το τελευταίο από τα 191 που πέτυχε και έστειλε στα ουράνια τους Ενωσίτες, το τελευταία από εκείνα που τον έκαναν ζωντανό μύθο στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X