Οι παράλληλοι δρόμοι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κινείται σε δύο παράλληλους δρόμους και ο Σταύρος Καζαντζόγλου ψάχνει την πυξίδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσα βιώνουμε στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα σίγουρα δεν είναι εύκολα. Υπάρχουν πολλά στραβά, ουκ ολίγα πράγματα που δεν εξελίσσονται σύμφωνα με την επιθυμία των περισσότερων. Η ΑΕΚ έχει φτάσει τώρα να κινείται σε δύο παράλληλους δρόμους και μέσα από αυτούς να προσέχει να μην ξεστρατίσει και χάσει ξανά χρόνο και ευκαιρίες. Το πρόβλημα είναι πως όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην τρέχουσα σεζόν, τόσο φαίνονται να ανοίγει περισσότερο το χάσμα μεταξύ αυτών των πορειών.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως και το προσεχές καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να είναι σε θέση για να πει, ότι έχει μία καλή βάση από το ρόστερ της τρέχουσας σεζόν που μπορεί να αποτελέσει τον κορμό για την επόμενη περίοδο. Φοβάμαι, ότι όσο περνά ο καιρός και υπάρχουν μεγαλύτερες αποτυχίες και ανοίγουν πληγές, τόσο θα απαξιώνεται η δυνατότητα αυτής της ομάδας στα μάτια των περισσότερων.

Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η τρέχουσα περίοδος, η ΑΕΚ βρίσκεται εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Η πιθανότητα να αλλάξει τώρα προπονητή, τον τρίτο στη διάρκεια της σεζόν για μία χρονιά που δείχνει ήδη χαμένη, αντιλαμβάνεστε πως δεν έχει νόημα. Από την άλλη, είναι πολύ μεγάλο το άγχος που δημιουργεί εσχάτως η παρουσία του Χιμένεθ. Με τις εκρήξεις που έχει, τον τρόπο συμπεριφοράς, για το κατά πόσον θα μπορέσει να διατηρήσει έστω τα κεκτημένα που αφορούν την παρουσία της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Δεν μπορεί να συζητάμε σοβαρά σε καμία περίπτωση την πιθανότητα απουσίας της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Εστω και αν μιλάμε για το νεοσύστατο Europa Conference League, έστω κι αν υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι όπως τα ήθελαν οι περισσότεροι, από την άλλη δεν παύει να είναι μία σημαντική ανάγκη για την ΑΕΚ να είναι παρούσα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα χρονιά.

Να σώσει τη χρονιά, να προστατεύσει την περιουσία της

Ο ένας δρόμος εκτιμώ πως αντιλαμβάνεστε, ότι είναι ξεκάθαρος και αφορά το να μπορέσει η ΑΕΚ να λειτουργήσει σαν ομάδα. Να βρει τις λύσεις που χρειάζεται και να μπορέσει να κλείσει αυτή την τραυματική σεζόν με το μίνιμουμ των αποτυχιών. Να είναι σίγουρα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και παράλληλα να καταφέρει να διεκδικήσει το κύπελλο, με την ελπίδα πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Ο δρόμος αυτός, πέρα από την εξασφάλιση κάποιων βασικών στόχων, περιλαμβάνει και το και το άμεσο φινάλε στην οποιαδήποτε κακοποίηση του ρόστερ. Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποιες στρατηγικές επιλογές, όπως αποτελεί η απόκτηση του Τάνκοβιτς, η μεταγραφή του Νταντσένκο, ή η ανανέωση του Αλμπάνη. Πρέπει ο Χιμένεθ, αλλά και ο κάθε ένας που βρίσκεται στο στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ αυτή την περίοδο, να κατανοήσει πως δεν μπορεί να διαλύει βάσεις και σταθερές που η ομάδα θέλει να έχει και την επόμενη σεζόν.

Είναι δεδομένο, πως η ΑΕΚ θα αλλάξει. Είναι ξεκάθαρο, πως θα επιχειρήσει να ενισχυθεί. Στα μάτια μου, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή να πορευτεί με τον Χιμένεθ στον πάγκο της και για το μέλλον. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ο Ισπανός να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά είναι αλήθεια, ότι όσο περνά ο καιρός η – πραγματική –  επιθυμία που υπήρχε στην ΠΑΕ για να συνεχίσει με τον Ισπανό στο τιμόνι και για την επόμενη χρονιά φαίνεται να αποδυναμώνεται.

Η ΑΕΚ, ο Χιμένεθ και όλοι όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα πρέπει να προσέξουν για να διατηρήσουν την αγωνιστική ικανότητα, τη χρηματιστηριακή αξία και το κίνητρο των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ. Να αποτελέσουν περιουσία και βάση για να στηριχθεί η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Ο δεύτερος δρόμος είναι εξίσου σημαντικός. Ισως μάλιστα με δεδομένο πώς συνδυάζεται και με την επόμενη περίοδο, να είναι ακόμα πιο κομβικός.

Χρειάζεται γρήγορες κινήσεις

Αναφέρομαι στη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα μπορέσει να στηθεί εξαρχής και θα καταφέρει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Να γίνει μια ομάδα που θα βγάλει την ΑΕΚ αυτή τη θλιβερή τριετία. Σε αυτή τη διαδικασία, η ΑΕΚ χρειάζεται να βρει νέα στελέχη πάνω στα οποία θα ακουμπήσει και θα μπορέσουν να της δώσουν φρέσκες ιδέες, τεχνογνωσία και εφαρμογή του σχεδίου που θα τεθεί από τη διοίκηση.

Συνάμα βέβαια και την ανάλογη μεταγραφική ενίσχυση. Αλλά αυτή τη φορά, προσπαθώντας να μη χτυπά στα κουτουρού, να μην κάνει κινήσεις και μεταγραφές φωτοβολίδες, αλλά να βρίσκει λύσεις που θα είναι πραγματικά ικανές να αλλάξουν την εικόνα της ΑΕΚ. Χρόνος φαίνεται να υπάρχει αρκετός, αλλά δεν είναι και τόσο. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, ότι σύμφωνα με το καλεντάρι που όρισε η UEFA, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμη και σε φουλ αγωνιστική δράση στις 22 Ιουλίου, όταν είναι το πρώτο παιχνίδι για τη δεύτερη προκριματική φάση του Europa Conference League.

Μέσα σε μία εβδομάδα, 22 και 29 Ιουλίου θα πρέπει να αποκλείσει τον πρώτο αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο της. Στις 5 και 12 Αυγούστου είναι ο τρίτος προκριματικός γύρος, 19 και 26 Αυγούστου τα play-off. Κάπου εκεί φαντάζομαι θα οριοθετηθεί και η έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Τι σημαίνει όλο αυτό; Πολύ απλά, σημαίνει πως η ΑΕΚ πρέπει να κάνει πολλές και σημαντικές κεντρικές επιλογές με καθαρό μυαλό. Είναι κομβικό να μη λαθέψει και να είναι έτοιμη ει δυνατόν με την έναρξη της προετοιμασίας.

Πάντα υπάρχουν δυνατότητες για προσθαφαιρέσεις, αλλά ο βασικός σχεδιασμός της ΑΕΚ θα πρέπει να έχει γίνει μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει αποφασίσει πώς θα πορευθεί, να βρει με ποιους θα προχωρήσει και πώς θα βρει τις σωστές λύσεις για να είναι πραγματικά ανταγωνιστική και να βγάλει από πάνω της βαρίδια του παρελθόντος. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Αρκεί να είναι πολύ ξεκάθαρο τι θέλεις να κάνεις ώστε να μπορέσεις να βρεις τις λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: AEK: Ο Γιώργος Κοσμάς ο εκλεκτός για την θέση του Λυσάνδρου στην ΠΑΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιμένεθ: «Σχέση εμπιστοσύνης με τον Μελισσανίδη -Ανησυχεί για το αν θα έχουμε παίκτες για τα πλέι οφ!» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταμάτης Βούλγαρης: «Τώρα χρειάζεται διαχείριση» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Ούτε 20 παίκτες δεν έχει στην αποστολή με Απόλλωνα Σμύρνης! (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X