Τεχνικός διευθυντής Φένλο: «Δεν πίστευα ότι ο Γιακουμάκης θα κάνει τέτοια σεζόν» (VIDEO)

Τεχνικός διευθυντής Φένλο: «Δεν πίστευα ότι ο Γιακουμάκης θα κάνει τέτοια σεζόν» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο μιλά για τον Γιώργο Γιακουμάκη που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο, Σταν Βαλξ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πως εντόπισε τον Γιώργο Γιακουμάκη αλλά και στη σεζόν που αυτός διανύει με τα κιτρινόμαυρα της Φένλο στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα panoramal.nl 

Σκεφτήκατε ότι ένας ποδοσφαιριστής που δεν σκοράρει σχεδόν ποτέ ότι θα έβαζε σχεδόν τριάντα γκολ με τη Φένλο;

«Όχι δεν το πίστευα. Ο Γιακουμάκης είχε πετύχει έντεκα γκολ σε μια σεζόν με τον Πλατανιά και έτσι κέρδισε την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Τότε ήταν 21 ετών και ως νέος παίκτης δεν ήταν εύκολο να αγωνιστεί βασικός εκεί. Αλλά αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία, δεν περίμενα να μας βγει».

Εκτός από ένα χρόνο με έντεκα γκολ, ο Γιακουμάκης δεν έχει σημειώσει ποτέ περισσότερα από τρία γκολ σε μία σεζόν. Πώς αναγνωρίζετε τη δυνατότητα σε έναν επιθετικό με τόσο μέτρια στατιστικά;

«Έχει να κάνει κυρίως με το τι τύπο επιθετικού χρειαζόμαστε για να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε μια ομάδα που παίζει πιο συχνά στο δικό της μισό του γηπέδου παρά στου αντιπάλου. Ως εκ τούτου χρειαζόμαστε έναν επιθετικό με βάθος που μπορεί να κρατήσει μπάλα. Αυτά είναι τα στοιχεία που ψάχνουμε, τώρα αν πετυχαίνει και κάποια γκολ, είναι ένα μπόνους. Ο Γιακουμάκης έχει ήδη πετύχει αρκετά γκολ και δουλεύει σκληρά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα μικρό κλαμπ όπως η Φένλο. Μοιράζεται την επιτυχία με τους συμπαίκτες και τους προπονητές του».

Έχει ήδη περισσότερα από είκοσι γκολ, δεν είναι παραμύθι για έναν επιθετικό της Φένλο;

«Είναι κάτι περισσότερο από ένα παραμύθι και ελπίζουμε να γράψουμε κι άλλα φέτος».

Είναι αληθινή η ιστορία ότι παρατηρήσατε τον Γιακουμάκη να αγωνίζεται όσο βρισκόσασταν σε μια παμπ;

«Είχαμε ήδη πολλές εικόνες του. Πίσω από μια μεταγραφή βρίσκονται πολλοί, όχι μόνο εγώ. Ο προπονητής είναι που αποφασίζει. Μπορεί να θέλει κάποιον άλλον ο τεχνικός διευθυντής ή ο γιος του προέδρου αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Είχαμε ήδη καταβάλει προσπάθειες για να αντιληφθούμε αν είναι ο κατάλληλος υποψήφιος. Είχαμε μια λίστα που περιλάμβανε τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές. Επιλέξαμε τον Γιακουμάκη. Μετά το πρώτο lockdown ταξίδεψα στην Πολωνία για να τον δω να αγωνίζεται, καθώς επιτρεπόταν ένας συγκεκριμένος αριθμός κόσμου στις εξέδρες. Είχα καταθέσει αίτηση για εισιτήριο και όλα φαίνονταν εντάξει αλλά λίγες ώρες πριν τον αγώνα ενημερώθηκα πως δεν υπήρχε διαθέσιμο εισιτήριο για μένα. Τότε σκέφτηκα να δω τον αγώνα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν είχε όλα τα αθλητικά κανάλια, οπότε προτίμησα την παμπ.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη σεζόν που η Φένλο παίζει στην πρώτη κατηγορία και οδεύετε για την πέμπτη. Και αυτό με έναν μικρό προϋπολογισμό σε ένα μικρό γήπεδο. Ποιο είναι το μυστικό σας;

«Έχουμε μια μικρή οργάνωση και τα σχεδιάζουμε όλα μαζί. Ο καθένας κάνει περισσότερες εργασίες από όσες περιλαμβάνει το εύρος των καθηκόντων τους. Είμαστε ένα μικρό κλαμπ που ακόμα κι αν χάσουμε μπορούμε να πιούμε ένα ποτήρι μπύρα. Ένα μικρό κλαμπ δεν κερδίζει συνέχεια, οπότε προσπαθούμε να διατηρούμε μια καλή ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο έλεγχος είναι σημαντικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X