Επίθεση ΕΟΚ σε ΓΓΑ: «Επιχειρεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης»

Επίθεση ΕΟΚ σε ΓΓΑ: «Επιχειρεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης»
Photo Credits: INTIME

Βολές από την ΕΟΚ κατά της ΓΓΑ για το θέμα του καταλόγου των σωματείων εν όψει των εκλογών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί μη επικύρωσης του καταλόγου των σωματείων με αφορμή των εκλογών στην ομοσπονδία οδήγησε την ΕΟΚ στο να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για αλλοίωση των δεδομένων και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Η ΕΟΚ αναφέρει πως απέστειλε εμπρόθεσμα τον σχετικό κατάλογο, δεν παρέβη τις υποχρεώσεις της και χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΓΓΑ ως ανακριβέστατη και με σαφή πρόθεση αλλοίωσης της πραγματικότητας για δημιουργία εντυπώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατάπληξη προκαλεί το δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. που υπογράφεται από μία υπάλληλό της περί μη αποστολής από την Ε.Ο.Κ. στην Γ.Γ.Α. του καταλόγου των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Η ανακοίνωση αυτή είναι ανακριβέστατη και σκόπιμα επιχειρείται η αλλοίωση της αντικειμενικής πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων.

Η Ε.Ο.Κ. απέστειλε εμπρόθεσμα τον σχετικό κατάλογο στην Γ.Γ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 3 ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4726/2020. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή Γ.Γ.Α. έχει υποχρέωση τουλάχιστον 15 πλήρεις ημέρες πριν από την γενική Συνέλευση να απαντήσει εγγράφως περί της επικυρώσεως ή μη του καταλόγου άλλως θεωρείται ότι ο κατάλογος έχει επικυρωθεί. Σε περίπτωση που ο κατάλογος δεν συμφωνεί με το ανωτέρω μητρώο «αναμορφώνεται». Αρκεί η απλή ανάγνωση της συγκεκριμένης διάταξης για να αναδειχθεί ότι σε καμιά περίπτωση η Ε.Ο.Κ. δεν έχει παραβεί τις υποχρεώσεις της, όπως διατείνεται η Γ.Γ.Α. με το Δελτίο Τύπου της, με το οποίο επιχειρείται η αλλοίωση των δεδομένων και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Η Ε.Ο.Κ. τηρεί τις νόμιμες υποχρεώσεις της και οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα ρητά και συγκεκριμένα προβλέπει ο ν. 2725/1999».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X