Ελασσόνα: Σχεδόν 1.000 σπίτια ακατοίκητα από τον σεισμό (VIDEO)

Και συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στην Ελασσόνα

Μεγάλα τα προβλήματα από τους σεισμούς στην Ελασσόνα καθώς μπορεί να αποφύγαμε ανθρώπινες απώλειες, αλλά ξεκινά ένα ανθρωπιστικό δράμα καθώς εκατοντάδες οικογένειες ξεσπιτώνονται και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Συνολικά έως τώρα 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1609 που ελέγχθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Ακόμα ελέγχθηκαν 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21 . Και 99 αποθήκες κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση.

Στο μεταξύ το απόγευμα και βράδυ είχαμε ακόμα δύο σεισμούς στο πλαίσιο της μετασεισμικής δράσης. Ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:47 στην περιοχή της Ελασσόνας. Νωρίτερα στις 18.36 είχε καταγραφεί ακόμα μια μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας , τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Ελασσόνας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα κατάλληλης προετοιμασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πηγή: sports3.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X