Το κούρδισμα της ΑΕΚ για το πρόγραμμα «βουνό» και ο παικταράς Μέικον

Το κούρδισμα της ΑΕΚ για το πρόγραμμα «βουνό» και ο παικταράς Μέικον
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει στο enwsi.gr για την εύκολη νίκη της ΑΕΚ, το φορτωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί και αποθεώνει τον Μέικον

Εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ που δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα απέναντι στην ομάδα του Μεσολογγίου, που κέρδισε άνετα και με διαφορά. Το ζητούμενο κυρίως ήταν να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού ο τελευταίος αγώνας ήταν στο Λαύριο πριν 25 μέρες και βέβαια να μην έχει άλλες απώλειες με τραυματισμούς.

Μόλις μπήκε ο Σλότερ

Το παιχνίδι απέναντι στο Μεσολόγγι δεν αντέχει κριτικής αφού η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια, παρόλα αυτά μπορούσες να δεις κάποια πράγματα για την κατάσταση της ομάδας και των παικτών. Αυτό που έκανε μπαμ από τα πρώτα λεπτά, ήταν η φανερή έλλειψη ρυθμού κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το Μεσολόγγι για να αιφνιδιάσει την Ενωση χρησιμοποιώντας μια matchup ζώνη που έβαζε τα γκαρντ της ΑΕΚ σε σκέψεις. Όλα τελείωσαν μετά από το πρώτο τάιμ ουτ του κόουτς Παπαθεοδώρου, που εκτός από οδηγίες πέρασε στον αγώνα τον Μάρκους Σλότερ και ξεκίνησε η κατηφόρα στο γήπεδο. Η Ένωση ανέβαζε συνεχώς ρυθμούς, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, έβρισκε ελεύθερα σουτ τιμωρώντας την επιλογή άμυνας του κόουτς Καλαμπάκου και καθάρισε το ματς σχετικά εύκολα, με την τελική διαφορά να είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Ήταν εξαιρετικά τυχερή, μέσα σε όλες τις ατυχίες της, που ο πρώτος αντίπαλος μετά από τόσο μεγάλη αποχή ήταν το Μεσολόγγι και όχι κάποια άλλη ομάδα, ώστε να μην φανεί η έλλειψη ρυθμού και ότι η ομάδα είναι φανερά «ακούρδιστη». Πάλι έπαιξε με τέσσερις απουσίες με αυτή του Γιανίκ Μορέιρα να είναι η πλέον σημαντική αφού θα χάσει όλα τα ματς του Μαρτίου που εν πολλοίς θα κρίνουν πράγματα για την χρονιά της ΑΕΚ. Ο Μορέιρα είναι από τους 1-2 παίκτες της ομάδας που είναι αναντικατάστατοι, καθώς είναι ο δεύτερος σκόρερ, ο πρώτος ριμπάουντερ και ο πρώτος σε αξιολόγηση στην φετινή ΑΕΚ. Το κενό του θα πρέπει να αναπληρωθεί με αλχημείες, αφού δεν υπάρχει άλλος ψηλός με τα χαρακτηριστικά του, πράγμα που πρέπει να αλλάξει και την τακτική και στόχευση της ομάδας στην επίθεση και ως γνωστόν τέτοιες αλλαγές σε τέτοιο σημείο της περιόδου πάντα ενέχουν ρίσκο. Είναι βέβαιο ότι στα επόμενα ματς ο Μόουζες θα χρησιμοποιηθεί και στο ‘5’, όπως όταν έλειπε ο Σλότερ και θα πρέπει να βγουν μπροστά και οι Ματσιούλις, Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος μέχρι να επιστρέψει ο Γιάνκοβιτς για να γεμίσουν τα λεπτά στο ‘3-4’. Δύσκολες συνθήκες για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά η ΑΕΚ φέτος έχει συνηθίσει να παίζει με μίνιμουμ 2-3 απουσίες, οπότε το ίδιο θα πρέπει να κάνει και τώρα στα κρίσιμα ματς που έρχονται, φτάνει να μην έχει άλλη απώλεια, είτε με τραυματισμό είτε με COVID γιατί μετά τα κουκιά δεν βγαίνουν.

ΑΕΚ: 9 παιχνίδια σε 26 μέρες μέσα στον Μάρτιο

Με την αναβολή του αγώνα με την Νίζνι την προηγούμενη εβδομάδα και τον ορισμό του την 25η Μαρτίου η ΑΕΚ θα κληθεί να παίζει ένα ματς ανά τρεις μέρες ενώ την εβδομάδα 20-27 Μαρτίου θα παίξει τέσσερις αγώνες σε 7 μέρες. Καταλαβαίνει κανείς την δυσκολία του προγράμματος και το πόσο καλό ροτέισον πρέπει να γίνεται ώστε να συντηρηθούν οι παίκτες για να βγάλουν αυτόν τον «Γολγοθά» αγώνων.

H αρχή θα γίνει την Τετάρτη απέναντι στην Τούρκ και βέβαια αν θέλει η ΑΕΚ να έχει πιθανότητες για να περάσει στην επόμενη φάση, πρέπει να κάνει τρεις νίκες στην έδρα της και μετά να δει εκτός έδρας που θα μπορέσει να πάρει ένα διπλό. Το κακό είναι ότι απέναντι της, την Τετάρτη, θα βρεθεί το φαβορί του ομίλου, μια από τις πιο ακριβές ομάδες της διοργάνωσης, που κατά την γνώμη μου έχει και το καλύτερο ρόστερ της διοργάνωσης αλλά όχι την καλύτερη ομάδα. Με τις πρόσφατες ενισχύσεις με τον Φόστερ και τον Ο’ Μπράιαντ, έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες για όλα τα γούστα και σίγουρα αν η ΑΕΚ καταφέρει να την κερδίσει θα έχει κάνει σημαντικό βήμα, γιατί είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα.  Το θέμα είναι να δούμε σε τι κατάσταση ετοιμότητας είναι αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ και πώς μπορεί να ξαναβρεί την συνοχή της μετά την νέα ανακατανομή των ρόλων. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα και θα το δούμε σύντομα.

Ξεχειλίζει ποιότητα ο Μέικον

Για τον Αμερικανό τι να πεις, ο άνθρωπος είναι παικταράς. Από το πρώτο ματς μέχρι και το χθεσινό μοιάζει να είναι μήνες στην ομάδα, η αντίληψη του και το μπασκετικό του μυαλό φτάνουν ώστε να αναπληρώνει την έλλειψη παραστάσεων με τους συμπαίκτες του. Το χαρακτηριστικό όμως που ξεχωρίζει, είναι ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι, βλέπει τι του δίνει η άμυνα και ανάλογα αποφασίζει τι θα κάνει, είτε εκτελώντας ο ίδιος, είτε πασάροντας στους συμπαίκτες του. Δεν είναι κακό να πούμε ότι αυτήν την στιγμή είναι πιο αποτελεσματικός και οικονομικός από τον Λάνγκφορντ, κυρίως γιατί με το παιχνίδι του, κρατάει «ζεστούς» και τους συμπαίκτες του. Στο χθεσινό ματς είδαμε ότι κατά βάση, ήταν είτε αυτός είτε ο Κιθ στο παρκέ και μοιράστηκαν το χρόνο στο ‘2’. Πραγματικά η ΑΕΚ χτύπησε διάνα με την απόκτηση του, καθώς η ηρεμία του και ο τρόπος που χειρίζεται τις κατοχές του, δείχνουν στόφα υψηλής ποιότητας παίκτη που είναι ικανός να κάνει την διαφορά σε όποιο επίπεδο και να παίζει. Μακάρι να συνεχίσει σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης, ειδικά τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγική επιστροφή της ΑΕΚ με ρεσιτάλ Μέικον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr οι 12 «κιτρινόμαυροι» κόντρα στο Μεσολόγγι

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X