Το πιο βασικό για τον Χιμένεθ και μια μεγάλη αλήθεια για τον Μελισσανίδη

Το πιο βασικό για τον Χιμένεθ και μια μεγάλη αλήθεια για τον Μελισσανίδη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος αναρωτιέται αν γυρίζει το... χαρτί για την ΑΕΚ και απαντά για τον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια τρίτη σερί σεζόν, που έγιναν πολλά λάθη και το πράγμα… στράβωσε από νωρίς, η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία, έχοντας ακόμα την ευκαιρία να την «σώσει», κατακτώντας το Κύπελλο. Κι έχει και το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητος, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον για τη φετινή σεζόν, είναι αν υπάρχει τρόπος να γυρίσει το… χαρτί. Γιατί, η αλήθεια είναι, όταν βλέπεις την ΑΕΚ όπως την είδαμε στη ρεβάνς του Βόλου, όχι αισιόδοξος για να γυρίσει το… χαρτί δεν μπορείς να αισθάνεσαι, αλλά τρέμεις για τα πολύ δύσκολα που έχεις μπροστά σου.

Μία συζήτηση ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Μανόλο Χιμένεθ, νομίζω ότι πάντα, όχι απλά είναι χρήσιμη, αλλά επιβάλλεται κιόλας. Ακόμα κι αν ο ένας από τους δύο, μπορεί να είναι έντονα ενοχλημένος από κάτι, είναι προτιμότερο να το εκφράζει στον άλλον, παρά να το κρατάει μέσα του.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πολύ κομβικό να μιλάνε μεταξύ τους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές για την ομάδα, ώστε να ξεκαθαρίζονται και πράγματα και να μην υπάρχουν αμφιβολίες στο μυαλό του καθενός, για καταστάσεις που μπορεί και να μην ισχύουν.

Η ψυχολογία του Χιμένεθ, πολύ κομβική για την ομάδα

Τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ τον ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά. Και τα καλά του και τα στραβά του. Κι εμείς οι γύρω από την ομάδα, τον ξέρουμε καλά, κι ας μην τον ζούμε κάθε μέρα όπως συμβαίνει με τους εντός της ομάδας. Όταν είναι καλά ψυχολογικά, νιώθει ασφαλής και έχει καθαρό μυαλό, μπορεί να κάνει θαύματα και να μεταδώσει όλη την καλή ψυχολογία στους παίκτες του, παίρνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Όταν αντιθέτως, δεν νιώθει τα παραπάνω και τον κυριεύει η ανασφάλεια, θολώνουν το μυαλό του και η κρίση του και το βγάζει αυτό από τις δηλώσεις του μέχρι και τις αγωνιστικές του επιλογές.
Επειδή τα γραπτά μένουν, αν ανατρέξει κανείς σε κείμενά μου από το 2017 (και στην ΩΡΑ, αλλά και εδώ στο enwsi.gr), θα βρει πολλά στα οποία ανέφερα ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χιμένεθ πριν από τα παιχνίδια της ΑΕΚ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και για το πώς θα δούμε την ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ο μοναδικός προπονητής, στον οποίο ήθελα να πηγαίνω σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου πριν από σημαντικά παιχνίδια, όχι γιατί λατρεύω τις συνεντεύξεις Τύπου (κάθε άλλο), αλλά για να διαπιστώσω αν ήταν ήρεμος, σίγουρος και χαμογελαστός ή αν ήταν αγχωμένος, πιεσμένος και νευρικός.

Όταν έχει άγχος, κάνεις τον… σταυρό σου!

Όποτε τον έβλεπα να φυσάει και να ξεφυσάει, έκανα τον σταυρό μου και έλεγα σε όποιον μιλούσα «δύσκολα τα πράγματα για αύριο». Όποτε τον έβλεπα ήρεμο και να κάνει πλάκα, έλεγα «μια χαρά θα τα πάμε αύριο». Και σχεδόν πάντα, έπεφτα μέσα, οπότε από κάποια στιγμή και μετά, σιγουρεύτηκα ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Ακόμα και στη μακρινή σεζόν 2010-2011, θυμάμαι συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας τότε, που μου έκριναν ως απαραίτητο, το να κάνουν «ψυχολογικό μασάζ» στον Μανόλο, για να πάρει τα πάνω του και να το μεταδώσει στην ομάδα!

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, στη δεδομένα πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα και μπαίνοντας πλέον σε μια τελική ευθεία με αγώνες-φωτιά, να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος ο Μανόλο Χιμένεθ.

Το να επιστρέψουν κάποιοι παίκτες, που θα τον κάνουν να νιώθει πιο ασφαλής, είναι πολύ σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικό είναι αυτό το «ψυχολογικό μασάζ» που προανέφερα και νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει αυτό, είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Θα μείνει ή θα φύγει;

Βέβαια για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, το πρώτο που θα ήθελε να μάθει ο Χιμένεθ, για να απαλλαχθεί από το άγχος και τις ανασφάλειες, είναι το ότι θα συνεχίσει και του χρόνου στην ομάδα. Η μισή αλήθεια είναι ότι με αυτό το σκεπτικό, πήρε την απόφαση ο Μελισσανίδης, να τον επαναφέρει στην ΑΕΚ.

Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και με τα αποτελέσματα πάντα να παίζουν ρόλο, αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς ποτέ να βάζεις το… χέρι σου στη φωτιά.

Και μια μεγάλη αλήθεια επίσης είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ειδικά στο θέμα των προπονητών, δεν έχει αισθανθεί ποτέ μέσα του, 100% σίγουρος για το τι θα είναι το καλύτερο για την ομάδα και ποιος θα είναι ο καταλληλότερος προπονητής για να πορευτεί μαζί του.

Και οπωσδήποτε, είναι θέμα να έχει αμφιβολίες μέσα του, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, για τον όποιο προπονητή. Γιατί όταν έχει αμφιβολίες και επιφυλάξεις ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αυτές περνάνε και μέσα στην ομάδα, στα αποδυτήρια, στους συνεργάτες του προέδρου, στους δημοσιογράφους, στον κόσμο, στους πάντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο βασικό για τον Χιμένεθ και μια μεγάλη αλήθεια για τον Μελισσανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ αργεί και δεν θα έχει χρόνο σε λίγο καιρό» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καθένας την δουλειά του και ο καθένας τις ευθύνες του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Μίλησαν Μελισσανίδης-Χιμένεθ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X