Ο καθένας την δουλειά του και ο καθένας τις ευθύνες του…

Ο καθένας την δουλειά του και ο καθένας τις ευθύνες του…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης τονίζει ότι άλλο τι φταίει γενικά για την κατάσταση και φέτος με την ΑΕΚ, άλλο τι καλούνται να κάνουν όσοι την διαχειρίζονται τώρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι προπονητές είναι στις ομάδες και οι ομάδες χρειάζονται προπονητές, για να βρίσκουν λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα. Να προσπαθούν τουλάχιστον και μετά να κρίνονται με βάση τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους.

Αν η ΑΕΚ τα είχε κάνει όλα σωστά στον σχεδιασμό της, αν είχε τον κατάλληλο προπονητή επίσης από πριν, τότε τέλη Δεκέμβρη δεν θα ήταν στην ανάγκη(;) να πάει ξανά στον Μανόλο Χιμένεθ. Εννοείται πως η έλευση του Χιμένεθ ήταν επίπτωση των λαθών. Λάθη που συνέχισαν να γίνονται και τον Γενάρη, αφότου ήρθε ο Χιμένεθ.

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο ίδιος ο Χιμένεθ και οι αποφάσεις υπό πίεση

Το πρόβλημα με τον Ισπανό τεχνικό, είναι πάντα περισσότερο τα ζητήματα που δημιουργεί ο ίδιος. Αυτό είναι που χειροτερεύει την κατάσταση, στην προσπάθεια του να λύσει τα προηγούμενα προβλήματα, που κανείς δεν αρνείται την ύπαρξη τους.

Νομίζω ήμουν από τους πρώτους που επισήμανα την βιασύνη στις αποφάσεις για τον Ινσούα, ακόμη και για τον Βασιλαντωνόπουλο, ενδεχομένως ακόμη και για τον Παουλίνιο. Αλλά για τον Ινσούα σίγουρα.

Όταν ήρθε ο Χιμένεθ, παράλληλα πάρθηκαν και αποφάσεις υπό πίεση, χωρίς ιδιαίτερη λογική, στις οποίες σίγουρα δεν είχε περιθώριο να συμμετάσχει με τον τρόπο που θα ήθελε και θα έπρεπε και τις επιπτώσεις τους τις ζει τώρα η ΑΕΚ.

Επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως πριν τους τραυματισμούς, Ο Χιμένεθ παρουσίασε άμεσα έργο. Δεν ξεχνώ την εικόνα της ΑΕΚ στα δύο πολύ δύσκολα ματς στην Θεσσαλονίκη. Μπορούσε να έχει συνέχεια σίγουρα, αλλά χάθηκαν στην πορεία σημαντικά, τα πιο σημαντικά ίσως εργαλεία. Βεβαίως, ένα κομβικό σημείο που χάλασε την καλή σειρά που είχαν πάρει τα πράγματα, ήταν και το ματς με τον ΠΑΣ. Εκεί οι παίκτες ήταν διαθέσιμοι, αλλά δυστυχώς έκανε κακές επιλογές ο Μανόλο. Κάτι που το έχει στο μενού του.

Τέλος πάντων, όλο αυτό είναι το υπόβαθρο πάνω κάτω. Με τις ευθύνες του συλλόγου κυρίως. Το τι συμβαίνει από κει και πέρα όμως, είναι άλλη υπόθεση. Η κατάσταση εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε, η ομάδα όντως είναι αποδυναμωμένη λόγω τραυματισμών, οριστικών αποχωρήσεων και μη αποτελεσματικής ενίσχυσης τον Γενάρη, ωστόσο κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που απαιτεί διαχείριση κι όχι να τα κάνουμε όλα μπάχαλο.

Διαβάζω κι ακούω διάφορες απόψεις, ορισμένες λυπάμαι που το λέω, εντελώς εκτός πραγματικότητας. Μέχρι κι ό,τι ο Χιμένεθ ήρθε για να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος και να βγάλουμε την σεζόν με τις ευθύνες που θα του καταλογίζουμε εμείς που παίρνουμε γραμμή από την διοίκηση. Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε, αυτού του είδους οι προσεγγίσεις έχουν κυριαρχήσει στην ατζέντα σε πολλά ζητήματα. Η ΑΕΚ θα έμενε απέξω;

Το πρόβλημα της ΑΕΚ

Το πρόβλημα είναι – για μένα τουλάχιστον- πως στην ΑΕΚ πραγματικά βλέπουν κάθε τρεις και λίγο την επιστροφή του Χιμένεθ ως λύση και μάλιστα και με προοπτική «αν κι εφόσον». Πραγματικά, μακάρι να ήξερα πως συμβαίνει αυτό που λένε οι «θεωρίες συνομωσίας». Θα αισθανόμουν καλύτερα γιατί τουλάχιστον θα ένιωθα πως προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για κάτι στο μέλλον, που ίσως να είναι καλύτερο.

Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Ο Χιμένεθ όχι μόνο ήρθε, αλλά νομίζω και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου ξέρουν πως ειδικά μετά τα πρώτα καλά αποτελέσματα, μαζί του ήρθε και η αισιοδοξία εντός ΑΕΚ, πως μπορούμε να έχουμε μια επανάληψη του σεναρίου από τις αρχές του 2017 ως το καλοκαίρι του 2018. Και δεν είμαι καν σίγουρος, πως δεν υφίσταται ακόμη…

Οπότε καλό είναι να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα, που τα περισσότερα είναι αβάσιμα και να δούμε αυτό που συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι πως η ΑΕΚ σε μια δύσκολη φάση για πολλούς λόγους, έχει έναν προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ, που δουλειά του είναι να βρει λύσεις.

Είναι γελοίο να θεωρείται πως υπάρχει επιθυμία να χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος. Όταν η ΑΕΚ πήγε καλά, όλοι αναδείξαμε τον ρόλο του ως κεντρικό. Ακόμη κι όταν γύρισε το πράγμα, πραγματικά δεν θυμάμαι κανέναν που να γράφει ή να σχολιάζει στο ράδιο και να μην αναφέρθηκε στα προβλήματα πέρα από τις δυνατότητες του προπονητή.

Από κει και πέρα, στον Βόλο έγιναν ακρότητες. Τις έχουμε δει ξανά από τον Μανόλο, όταν κυριαρχείται από ανασφάλεια. Και θα ήταν ανάλογα γελοίο να μην επισημανθούν οι ακρότητες και να αρχίσουμε να φερόμαστε σα να ήταν όλα φυσιολογικά. Και για την εικόνα στο Πανθεσσαλικό, να έφταιγαν μόνο οι παθογένειες της ομάδας.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν μπροστά τους την τεράστια ευθύνη, να βρεθεί επιτέλους μια διέξοδος από το μόνιμο αδιέξοδο απέναντι στο οποίο βρίσκεται η ομάδα στο αγωνιστικό. Αυτό έχει να κάνει με τις κινήσεις εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ο προπονητής είναι εδώ – και ήθελε να είναι, το επεδίωξε με μεγάλη ζέση- για να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, με τα σωστά και τα λάθη που έχουν γίνει από πριν. Για να πετύχει τον έφεραν, άσχετα με την άποψη που έχει ο καθένας από μας, να πετύχει θέλουν. Γι’ αυτό και τρέχουν βραδιάτικα να συναντηθούν μαζί του και να μιλήσουν να βρεθεί άκρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X