Χειρότερα από Καρέρα -Τι δείχνουν οι αριθμοί για την ΑΕΚ του Χιμένεθ (VIDEO)

Χειρότερα από Καρέρα -Τι δείχνουν οι αριθμοί για την ΑΕΚ του Χιμένεθ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Οι αριθμοί σε βαθμούς ενεργητικά και παθητικά γκολ δείχνουν ότι όχι μόνο η ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε με την αλλαγή προπονητή, αλλά χειροτέρεψε!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκρίνοντας κανείς τις επιδόσεις της ΑΕΚ του Χιμένεθ με εκείνη του Καρέρα, βλέπει μέσω των αριθμών ότι η ομάδα έχει χειρότερα αποτελέσματα, δέχεται πιο εύκολα γκολ και σκοράρει πιο δύσκολα!

Ο αγώνας στον Βόλο και οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ σήκωσαν μεγαλύτερη κουβέντα σε σχέση με αυτό που θα περίμενε ο Ισπανός τεχνικός. Αδίκως; Προφανώς όχι, αν σκεφτεί κάπως την κατάσταση με βάση την κοινή λογική σε ότι αφορά τη χρησιμοποίηση αρκετών παικτών σε θέσεις που μόνο απορία μπορούν να προκαλέσουν.

Η ΑΕΚ πήγε σε ένα ματς-ρεβάνς με μαξιλαράκι δύο γκολ από τον πρώτο αγώνα απέναντι σε έναν -τουλάχιστον θεωρητικά- υποδεέστερο αντίπαλο. Ο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τον άνθρωπο που καθάρισε την πρόκριση στην Αθήνα μέσα σε ένα 10λεπτο (Τάνκοβιτς) και κατέβασε μια 11άδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς μέσα (ο ένας σε ρόλο δεξιού μπακ), τρία αμυντικά χαφ και με τον Μάνταλο αριστερά, προτιμώντας τον από τρεις παίκτες των οποίων η φυσική θέση είναι στο αριστερό φτερό της επίθεσης. Κι όταν ο Ισπανός αποφάσισε να βγάλει τον Μάνταλο από το ματς, προτίμησε να βάλει σε ρόλο εξτρέμ τον σέντερ φορ Χριστόπουλο (!) προτιμώντας τον από τους Τάνκοβιτς, Αλμπάνη και Μαχαίρα!

Η χρησιμοποίηση του μέχρι πρότινος «κομμένου» επί σειρά ετών από τον Χιμένεθ, Βασιλαντωνόπουλου και η είσοδος του Χνιντ σε ρόλο κεντρικού χαφ (την οποία ο Ισπανός δουλεύει και σκέφτεται αρκετό καιρό) ήρθαν απλά ως κερασάκι σε μια άνοστη και πολύ πικρή τούρτα για την ΑΕΚ. Η τούρτα ενδεχομένως να ήταν ακόμα πιο πικρή ωστόσο το ευχάριστο για τον Χιμένεθ και την «Ένωση» ήταν ότι ο Βόλος που δεν έκανε καθόλου ροτέισον στο ματς με τον Ολυμπιακό την περασμένη Δευτέρα ξέμεινε νωρίς από δυνάμεις και δεν κατάφερε να απειλήσει μια ομάδα που ήταν πέραν του δέοντος πανικόβλητη.

Χειρότερος απολογισμός!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πέραν από τις απόψεις του καθενός που είναι υποκειμενικές, έχει ενδιαφέρον να ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς της ΑΕΚ επί Χιμένεθ και να τους συγκρίνει με τους αριθμούς της ομάδας επί Καρέρα. Για να είναι δίκαιη η σύγκριση, αφορά μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις και δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε η κακή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, ούτε όμως και η μεγάλη πρόκριση με τη Βόλφσμπουργκ.

Επί Καρέρα η ΑΕΚ έπαιξε 12 εγχώριους αγώνες, μόνο για το πρωτάθλημα. Ο Ιταλός μέτρησε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και η ομάδα είχε 23 γκολ ενεργητικό και 13 παθητικό. Σημειωτέον ότι σε εκείνο το διάστημα η «Ένωση» δεν είχε διαθέσιμο σχεδόν καθόλου τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος πλέον την ξελασπώνει αγώνα παρά αγώνα.

Επί Χιμένεθ η ΑΕΚ έχει παίξει ήδη 16 ματς ελληνικών διοργανώσεων. Μετράει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας 23 γκολ ενεργητικό και 20 παθητικό.

Με δυο λόγια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η ΑΕΚ επί Καρέρα είχε λιγότερα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε σχέση με την περίοδο Χιμένεθ, σκόραρε πιο εύκολα και δεχόταν γκολ πιο δύσκολα! Εξυπακούεται ότι το παραπάνω δεν αποτελεί άποψη κανενός, αλλά αποτυπώνει την πραγματικότητα την οποία καθορίζουν οι αριθμοί, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα του οποιουδήποτε με τον Χιμένεθ!

Πηγή: SportDay

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X