Στο έλεος της απόλυτης παράνοιας
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα όσα συμβαίνουν στο μαγικό κόσμο της ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πραγματικά δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να λέει: «Δεν αντέχω να βλέπω την ΑΕΚ». Ούτε τη χρονιά του υποβιβασμού το είπα, ούτε στα χωράφια της Γ’ ή της Β’ Εθνικής το είπα. Το ξεστόμισα όμως χθες. Δεν παλευόταν αυτή η εικόνα με τίποτα. Και ειδικά μετά το ματς, ήμουν τόσο άδειος, τόσο κενός που δεν είχα διάθεση για τίποτα. Έκλεισα με συνοπτικές διαδικασίες ξενερωμένος το lap top και έπαιξα χαρτιά…

Από το πρωί έχω διαβάσει σχεδόν όλους τους συναδέλφους και πολλά σχόλια που έχουν γραφτεί είτε στη σελίδα της ΠΑΕ, είτε κάτω από το δικό μου post στα social media, είτε σε αυτό του Enwsi,gr. Έχω διαβάσει σωστές και ακραίες απόψεις. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Αυτό το πράγμα που βλέπουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ!

Το χειρότερο από όλα σε μία αγωνιστική περίοδο που είναι ήδη ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι διαχείριση της αποτυχίας. Διότι είναι διαφορετικό να τερματίσεις 2ος και να κατακτήσεις το Κύπελλο και διαφορετικό να αποκλειστείς από τον ΠΑΣ Γιάννινα (που είναι εξαιρετική ΟΜΑΔΑ με αρχή μέση και τέλος) στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και 6ος στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μη βγεις καν Ευρώπη.

Δεν μπορώ να ακούω άλλο ότι όλοι θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρόκειται για ανέκδοτο! Η ΑΕΚ έκανε κάποιες μεταγραφές που βγήκαν και κάποιες που δεν βγήκαν. Έκανε λάθη οργανωτικά, αγωνιστικά, λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό και τον Γενάρη, εκεί που μπορούσε να τα διορθώσει έκανε και άλλα! Χειρότερα.

Χρειαζόταν τερματοφύλακα και δεν πήρε. Έβαλε πρώτο τον Αθανασιάδη που δε μου φταίει σε τίποτα το παιδί και δεύτερο τον Τσιντώτα. Και έμεινε στα ίδια. Κοιτάζαμε όμως τον… Φαμπιάνο!

Δεν πήρε σέντερ μπακ παρότι διαπίστωσε ότι ο Χνιντ αποδείχθηκε κάκιστη επιλογή και γνωρίζοντας την κατάσταση του Τσιγκρίνσκι. Μιλούσαμε όμως με τον… Παπασταθόπουλο.

Ήθελε ένα δεξί μπακ επιπέδου Γκάλο στη χειρότερη και πήγαν και έφεραν τον Νταντσένκο! Τη γνώμη μου για τον Ουκρανό την έγραψα από τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του. Εκεί που του δώσαμε να εκτελεί τις στατικές φάσεις σαν άλλο… Βασίλη Τσιάρτα.

Σα να μην έφταναν αυτά η ΑΕΚ έχασε και τον Ινσούα τον οποίο δεν αντικατέστησε λες και ήταν έτοιμη να πορευτεί με τον Μιτάι και έχασε και τον Λιβάια. Επί της ουσίας λοιπόν η ομάδα αποδυναμώθηκε.

Έχει χαθεί η μπάλα

Στην ΑΕΚ δυστυχώς δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πάρει ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Ο Χιμένεθ όταν του είπαν ότι «τελείωσε» ο Παουλίνιο δεν είπε λέξη. Το αποδέχθηκε. Του είπαν ότι θα του φέρουν δεξί μπακ. Δεν είπε πάλι λέξη. Του τον έφεραν στην τούρλα του… Σαββάτου. Πάλι δεν είπε λέξη. Βέτο δεν έχει βάλει ποτέ σε μεταγραφή. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν πιστεύετε ότι τον φώναξαν στα γραφεία του έδειξαν βίντεο και του είπαν αυτόν θα πάρουμε και το δέχθηκε πλανιέστε!

Όταν του έφεραν τον Νταντσένκο ο οποίος είναι 26 ετών, προερχόταν από προετοιμασία, δεν είχε βγει ποτέ από την Ουκρανία και τον είδε στις προπονήσεις κατάλαβε ότι δεν του κάνει. και για αυτό δεν τον βάζει. Όπως δεν του έκανε ο Τρίστασον. Ο Χιμένεθ δεν ήρθε για να αποτύχει, ούτε για να δείξει ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι άχρηστο! Έχει ανασφάλειες; Φυσικά! Και τις βγάζει στο γήπεδο με λάθος τρόπο.

Προτιμά να κάνει ότι του κατέβει, ακόμα και μέσα στη… θολούρα του παρά να δεχθεί αυτά που όλοι εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Σωστός ή λάθος, αυτός είναι ο Χιμένεθ και στην ΑΕΚ το ήξεραν! Δεν τον έφερα εγώ. Η ΑΕΚ τον διάλεξε. Ας κάνει λοιπόν η ΑΕΚ αυτό που πρέπει. Αυτό που θεωρεί σωστό. Και αν ο Χιμένεθ πιστεύει ότι έκανε λάθος που ήρθε, επίσης έχει επιλογές.

Το ζητούμενο όμως είναι ποιος θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για το σήμερα και για την επόμενη μέρα. Πως θα παρθούν και με ποια κριτήρια. Διότι αν ακολουθηθεί η περπατημένη των τελευταίων ετών, το μόνο σίγουρο είναι ότι πάλι τα ίδια θα συζητάμε και του χρόνου.

Τι πιστεύει ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο (των 11/11 προκρίσεων σε νοκ άουτ αγώνες στο Κύπελλο) θεωρεί πως η ΑΕΚ προκρίθηκε έστω και με άθλια εμφάνιση, χωρίς να… ιδρώσει και χωρίς να πιεστεί. Στόχος ήταν η πρόκριση και την πήρε. Χωρίς να κινδυνεύσει. Άλλωστε η ΑΕΚ παρότι ήταν άθλια, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και ηττήθηκε από τη γκάφα του Τσιντώτα. Όλα θα είχαν κριθεί διαφορετικά αν είχε βάλει το τετ α τετ ο Ανσαριφάρντ. Θα μιλάγαμε για μία αγγαρεία και θα προχωρούσαμε παρακάτω. Η ουσία όμως δε θα άλλαζε. Το πρόβλημα θα παρέμενε.

Ο Χιμένεθ θεωρεί πως του λείπουν αυτή τη στιγμή τα 7/11 της βασικής του ομάδας. Ο Τσιγκρίνσκι, ο Μπακάκης, ο Σιμόες, ο Γαλανόπουλος και ο Ολιβέιρα που είναι τραυματίες, όπως επίσης ο Λιβάια και ο Ινσούα. Παίκτες που έφυγαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Στο πλάνο του αυτοί είναι βασικοί. Είτε μας / σας αρέσει, είτε όχι!

Πιστεύει επίσης ότι όταν με το καλό επιστρέψουν οι τραυματίες και βάσει της δουλειάς που θα κάνει τις επόμενες μέρες και στη διακοπή θα παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Εγώ όπως έγραψα και σε πρόσφατο blog πιστεύω ότι θα ζήσουμε ροκ καταστάσεις μέχρι το τέλος.

Τα λάθη του Ανδαλουσιανού προπονητή

Όλη η κριτική, έντονη, σωστή και δίκαιη που δέχθηκε δεν έγινε επειδή οι… ρεπόρτερ της ΑΕΚ πήραν γραμμή, ούτε επειδή έχουν προσωπικά μαζί του. Εγώ δεν αλλάζω γνώμη για τον Χιμένεθ. Όπως δεν άλλαξα για τον Κετσπάγια ή τον Ουζουνίδη. Ούτε θα του δώσω ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Δεν μπορώ όμως όταν μιλάω για το ματς με το Βόλο να μην πω τα αυτονόητα. Δε γίνεται να έχεις τρία δεξιά μπακ τα δύο στην αποστολή και να παίζεις με στόπερ δεξί μπακ. Και ας ήταν από τους καλύτερους ο Σβάρνας! Έτσι «καταστρέφεις» και τον Γκαρσία.

Δε γίνεται να έχεις τρία κεντρικά χαφ και έναν μεσοεπιθετικό και να βάζεις και τους τρεις με τους δύο να προέρχεται από τραυματισμό (ειδικά ο Σάκχοφ) και τον άλλο με θέματα στο γόνατο. Τον δε μεσοεπιθετικό να τον χρησιμοποιείς αριστερό εξτρέμ ενώ ξέρεις ότι δεν μπορεί να περάσει αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός.

Δε γίνεται να βάζεις ένα νεαρό άπειρο σέντερ φορ (Χριστόπουλο) να παίξει ακραίος και μετά έναν παίκτη που δεν βλέπεις (Βασιλαντωνόπουλο) να τον χρησιμοποιείς ως ακραίο επίσης. Δε γίνεται να ξέρεις ότι ο Χνιντ είναι ερασιτέχνης σε όλα τα επίπεδα και ασόβαρος και να τον βάζεις αμυντικό χαφ με αποτέλεσμα να παίζεις συνολικά με τέσσερις παίκτες από τους δέκα σε άλλες θέσεις από αυτές που ξέρουν και αποκτήθηκαν για να παίξουν.

Παίξε με τριάδα πίσω (μη βάλεις τον Χνιντ που βλέπουν όλοι πια τι είναι), βάλε τον Βασιλαντωνόπουλο ή τον Νταντσένκο δεξί μπακ χαφ (εκεί που εσύ έχεις πει ότι παίζει), βάλε τον Μάνταλο στα χαφ και μην επιβαρύνεις άλλο τους μέσους σου, βάλε τον Τάνκοβιτς, τον Αλμπάνη ή τον Μαχαίρα στα άκρα. Κάνε τα βασικά και τα απλά. Μην τρελαίνεις άλλο τους πάντες, μην βάζεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία στην οποία δεν πρέπει να μπεις.

ΥΓ: Φανταστείτε να είχε αποκλειστεί η ΑΕΚ από το Βόλο, όπως αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φανταστείτε να είχε αποκλειστεί η ΑΕΚ, όπως αποκλείστηκε ο Άρης από τον Ολυμπιακό (με γκάφα του γκολκίπερ της δηλαδή). Φανταστείτε να είχε αποκλειστεί η ΑΕΚ με νίκη στο πρώτο ματς με 4-2. Η ομάδα προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου και η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ήταν πριν το ματς. Στο μαγικό μας κιτρινόμαυρο κόσμο ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Στην απόλυτη παράνοια. Και αυτό δεν αντέχεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X