Σφραγίδα τίτλου για την ΑΕΚ, ρεσιτάλ Μουσούρη κόντρα στον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Σφραγίδα τίτλου για την ΑΕΚ, ρεσιτάλ Μουσούρη κόντρα στον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Η ΑΕΚ του 1978 κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια και επιβεβαίωσε ότι δεν είχε κανένα αντίπαλο στον ελληνικό χώρο εκείνη την εποχή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να δημιουργήσει η ΑΕΚ το σύνολο που θάμπωνε σε Ελλάδα και Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, χρειάστηκαν μικρές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά. Όπως η μετατροπή ενός φορ σε δεξί μπακ χαφ, που έπαιξε από τότε σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις της θέσης. Ο Γιάννης Μουσούρης ήταν ακρογωνιαίος λίθος στη μεγάλη ΑΕΚ εκείνων των ετών και μία μέρα σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια, έδινε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις του.

Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια σε κρίσιμη στροφή για τη μάχη του τίτλου. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος της Ενωσης, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ο Μουσούρης στο ξεκίνημα πήρε παραμάζωμα όλη την πράσινη άμυνα, αλλά ο Γονιός σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Μουσούρης απάντησε με το ίδιο…νόμισμα, καθώς γλίτωσε την εστία της ΑΕΚ σε πλασέ του Υφαντίδη.

Στο δεύτερο μέρος, η κυριαρχία της Ενωσης καρποφόρησε. Ο Τάσος κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε ο ίδιος στο 50’. Αν και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπάγεβιτς, η διαφορά κλάσης δεν άφησε να φανεί. Ο Μουσούρης με ακόμα μια επέλαση έφτασε απέναντι στον Κωνσταντίνου και με διπλή προσπάθεια από την τρύπα της…βελόνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Ο Μουσούρης έπαιξε στην ΑΕΚ για πέντε χρόνια. Ηρθε το καλοκαίρι του ’77 και έφυγε το 1982. Στο διάστημα αυτό έπαιξε σε 121 ματς πρωταθλήματος, σκοράροντας 16 φορές. Είχε ακόμα 17 ματς για το κύπελλο και οκτώ ευρωπαϊκές συμμετοχές, με ένα γκολ. Παίκτης με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, που θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα εάν ήταν πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X