Λινού: «Να βγαίνει έξω ο κόσμος» (VIDEO)

Λινού: «Να βγαίνει έξω ο κόσμος» (VIDEO)

Η Αθήνα Λινού φάνηκε αντίθετη με τα νέα μέτρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή ανακοίνωση νέων μέτρων από την κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους πολίτες που βλέπουν για ακόμα μία φορά να περιορίζονται εκ νέου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στο επιδημιολογικό κομμάτι.

Τα κρούσματα αντί να μειώνονται… αυξάνονται, την ώρα που όλοι έχουν κουραστεί ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση.

Αυτές οι αντιδράσεις δεν υπάρχουν μόνο στο κομμάτι των πολιτών, αλλά ακόμα και μέσα στην ιατρική κοινότητα, με την Αθήνα Λινού να αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ φιλοξενήθηκε το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» όπου τα όσα είπε, ανταποκρίνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτά που πιστεύει ο κόσμος.

Αρχικά λοιπόν, η κ. Λινού είπε: «Έχω αμφιβολίες για τα δεδομένα και την διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στην λήψη των νέων μέτρων. Όταν παίρνουμε μέτρα, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν μελετηθεί αντίμετρα», μιλώντας στη συνέχεια για την συζήτηση που έγινε στο Χάρβαρντ για το πένθος που έχει προκαλέσει η πανδημία και τη ψυχολογική φθορά των πολιτών.

Στη συνέχεια, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση: «Να αναθεωρήσει τα μέτρα. Δεν πιστεύω οτι δεν υπάρχει διασπορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία αν ανοίξουν. Απλά δεν έχουμε δεδομένα. Απλά κανένας δεν τολμάει να αγγίξει τα δεδομένα ή δεν ξέρει να τα σχεδιάσει».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει οτι αυτά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, θα έχουν αποτέλεσμα, είπε: «Θεωρητικά κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα, εκτός από κάποια που μπορεί να τα αυξάνουν. Φοβάμαι πολύ οτι ο εγκλεισμός στο σπίτι και η δυσκολία αξιοποίησης των πάρκων, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Για παράδειγμα από τις 18:00 δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Αν σε μία πολυκατοικία υπάρχουν 5 παιδιά δημοτικού, τί είναι ασφαλέστερο; Να μετακινηθούν όλα σε ένα διαμέρισμα μαζί με τους γονείς τους που αυτό γίνεται ή να πάνε στην αυλή του κοντινότερου σχολείου», ενώ σε ερώτηση για το τί προτείνει εκεί, απάντησε: «Να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος και να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να αξιοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο».

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X