«Λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό -Δείτε ποια αθλήματα θα συνεχίσουν

«Λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό -Δείτε ποια αθλήματα θα συνεχίσουν

Αλλάζει ξανά το τοπίο στον αθλητισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε «λουκέτο» οδηγείται εκ νέου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη χώρα, μετά τα νέα μέτρα του lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ενεργά θα παραμείνουν μόνο τα επαγγελματικά αθλήματα, δηλαδή το ποδόσφαιρο (Super League, Super League 2), η Α1 Ανδρών στο μπάσκετ (Basket League) και η Α1 Ανδρών του βόλεϊ (Volley League).

Σε αυτό το πλαίσιο, σταματούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είχαν επαναρχίσει τις προηγούμενες εβδομάδες και περιμένουν μέχρι νεωτέρας όσα επρόκειτο να ξεκινήσουν προσεχώς. Τα πρωταθλήματα που είχαν ξεκινήσει πρόσφατα ήταν η Volley League Γυναικών, η Α1 πόλο Ανδρών, η Α΄ Εθνική πόλο γυναικών και το πρωτάθλημα Χάντμπολ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αναστέλλεται η λειτουργία και χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηροποιημένα μέτρα.

«Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League και Super League 2, την Basket League και Volley League Και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πλέον, τις προσεχείς ώρες αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αποσαφηνίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πρακτικά, πάντως, η σημερινή εξέλιξη σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα αθλήματα που τελούσαν σε αναμονή, δηλαδή η Α1 μπάσκετ Γυναικών (είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου), η Α2 μπάσκετ Ανδρών, ενώ το «τσουνάμι» της διασποράς ενδέχεται να παρασύρει και τη Football League, στην οποία είχαν επιτραπεί οι προπονήσεις.

Πηγή: iefimerida

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X