«Παίζει» να γίνει από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία

«Παίζει» να γίνει από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης «αναλύει» την περίπτωση Σιμάνσκι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το έγραψα και προχθές και το ξαναγράφω. Μπορεί ο Λιβάι να ήταν αυτός που έβαλε το γκολ την περασμένη Κυριακή. Αλλά η ισοπαλία δεν θα είχε «σωθεί», αν έτρεχε ασταμάτητα και δεν κυνηγούσε ασταμάτητα φάσεις και μπάλες ο Σιμάνσκι. Άλλωστε απ’ αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό του Πολωνού, ξεκίνησε αλλά και «φτιάχτηκε» η φάση του γκολ του Γκαρσία.

Συνολικά αν κάποιος βάλει στο τραπέζι όλα όσα έγιναν στην Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή, ο Σιμάνσκι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ. Όπως ήταν και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο επειδή έβαλε τα δυο γκολ. Όπως ήταν και με την Λάρισα στο Αλκαζάρ, ασχέτως αν πάλι σκόραρε στο φινάλε. Και στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος, ο Πολωνός χαφ ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου, λόγω όσων (πολλών και σημαντικών) έκανε.

Εντός και εκτός στατιστικής

Βεβαίως είναι πολλά απ’ αυτά που κάνει ο Σιμάνσκι μέσα στο γήπεδο, τα οποία δεν μπορούν να μετρηθούν από την στατιστική. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως θα πρεσάρει στην γραμμή του πλαγίου και πολύ μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ αλλά και στο τελευταίο λεπτό του ματς. Ή θα κάνει κούρσα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πατήσει την αντίπαλη περιοχή (και να σκοράρει), σε ματς που έπαιζε μόνος του αμυντικό χαφ στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Όπως έγινε στην Λάρισα.

Από την άλλη υπάρχουν και αυτά που μπορούν να καταγραφούν στην στατιστική. Και ο Πολωνός έχει «καταγράψει» στα τρια τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, τρία γκολ και μια ασίστ. Όλα αυτά μοιρασμένα σε κάθε ένα απ’ αυτά τα ματς, κάτι που φανερώνει την επίδραση που είχε στο αποτέλεσμα που προέκυψε για την ΑΕΚ. Βεβαίως πριν αρχίσει να τα κάνει όλα αυτά, ο Σιμάνσκι έψαχνε να βρει τα πατήματα του και τον αγωνιστικό του ρυθμό. Αλλά μην ξεχνάτε πως είναι ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ, που δεν έχει κάνει ούτε μια μέρα καλοκαιρινής προετοιμασίας, σε καμία ομάδα, καθότι ήταν τραυματίας.

Το μοντέλο του χαφ και του ποδοσφαιριστή

Πάντως ο Σιμάνσκι είναι από τους χαφ που κάθε προπονητής θέλει να έχει στην ομάδα του, διότι και μαρκάρει και πασάρει και σκοράρει. Όπως επίσης είναι και ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θέλει να έχει στην ομάδα του, διότι είναι ένα παιδί που δεν έγινε στρατιωτικός όπως ο πατέρας του, αλλά είναι στρατιώτης στην προπόνηση και το γήπεδο. Βεβαίως σ’ αυτό το «όλοι οι προπονητές» μπαίνει ένας αστερίσκος, καθότι ο προηγούμενος στην ΑΕΚ, δεν τρελαινόταν το περασμένο καλοκαίρι στην προοπτική να δώσει η ομάδα 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τον Πολωνό ως ελεύθερο μεταγραφή.

Κατά πως πάει όμως το πράγμα, ο Σιμάνσκι «παίζει» να καταφέρει να γίνει το καλοκαίρι, από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ. Και αν σας φαίνεται υπερβολικό, δείτε κάτι. Φυσικά και δεν πρόκειται να βάζει γκολ και να δίνει ασίστ σε κάθε ματς μέχρι το τέλος. Όμως καλά και δυνατός να είναι το παιδί, δείχνει και τώρα, το έδειξε και πέρυσι, πως έχει τα φόντα να κάνει πράγματα που επιδραστικά για την ομάδα σε σταθερή βάση. Έχει συνέπεια στον τρόπο που δουλεύει και λόγω χαρακτήρα δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν τα μυαλό του αέρα και να νομίζει πως επειδή έβαλε δυο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης, έγινε ξαφνικά ο Μέσι των φτωχών. Επίσης με εμφανίσεις σαν αυτή του ντέρμπι και των τελευταίων παιχνιδιών, το πιθανότερο είναι πως θα μπει στην αποστολή της εθνικής Πολωνίας για το Euro.

Αυτά που έλεγαν οι Πολωνοί δημοσιογράφοι, είναι πως από πέρυσι ήταν στο μπλοκάκι του προπονητή. Γι αυτό άλλωστε και ήθελε οπωσδήποτε πέρυσι τον Γενάρη να έρθει στην ΑΕΚ. Και παρόλο που πέρυσι, δεν έκανε τόσο καλή σεζόν, όσο δείχνει πως μπορεί να κάνει φέτος. Δεν ξέρω αν μπορεί να διεκδικήσει θέση στην βασική ενδεκάδα της Πολωνίας. Δεν τους έχω μελετήσει και τόσο πολύ. Αλλά σίγουρα η παρουσία σ’ ένα Euro, σε συνδυασμό με μια πολύ καλή αγωνιστική σεζόν, σίγουρα θα ανεβάσει πολύ την αξία του. Και είναι μόλις στα 26 του χρόνια. Ενώ παίζει να είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που θα βρίσκεται στο Euro. Θα το παλέψει και ο Τάνκοβιτς με την Σουηδία, αλλά εύκολο δεν είναι.

Ο χάρτης των χρηματιστηριακών αξιών

Βάλτε λοιπόν κάτω τα δεδομένα. Φυσικά ο Λιβάι είναι μια κατηγορία μόνος του και όσον αφορά την χρηματιστηριακή του αξία. Και μακριά από τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα,  υπάρχει ο Μάνταλος, που είναι μεν αρχηγός της ΑΕΚ, αλλά αφενός κάνει μια μέτρια εως κακή σεζόν, αφετέρου πλέον τριανταρίζει. Πριν από τρια χρόνια η πρόταση της Γουέστ Μπρομ ήταν στα εννέα εκατομμύρια, πέρυσι το καλοκαίρι η πρόταση από την Αλ Νασρ πλησίαζε τα 4,5 εκατομμύρια. Και φέτος το καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεται η χρηματιστηριακή του αξία.

Ο Ολιβέιρα, που πέρυσι τον Γενάρη είχε μια πρόταση κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια, το καλοκαίρι είναι ελεύθερος. Αλλά ακόμα και αν ανανεώσει, η αξία του έχει πέσει και δεν έχει ανέβει. Ο Σάκχοφ είναι ένας πολύ ποιοτικός χαφ, αλλά είναι πάνω από τα 30. Το ίδιο και ο Σιμόες. Ο Κρίστιτσιτς έχει ποιότητα αλλά και τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ενώ ο Γαλανόπουλος μπορεί να έχει την προοπτική να γίνει ο επόμενος αρχηγός της ΑΕΚ, αλλά ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω στην φετινή σεζόν, ενώ δεν υπάρχει και η προοπτική να πάει το καλοκαίρι σε Euro. Φυσικά και οι πιτσιρικάδες Λάτσι, Μιτάι αλλά και Μαχαίρας, είναι επίσης μια κατηγορία μόνοι τους. Και οι τρεις μπορούν να αξίζουν χρυσάφι, αλλά μακροπρόθεσμα. Όχι τώρα.

Μένει επί της ουσίας ο Τάνκοβιτς, ο οποίος κυνηγάει μια θέση στην εθνική του ομάδα. Και που έχει τεράστια ποιότητα ως ποδοσφαιριστής. Όμως ακόμα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, αυτό που λέμε σούπερ σεζόν, δεν την κάνει. Όχι τουλάχιστον σε βαθμό τέτοιο, ώστε να εκτινάξει την αξία του. Επομένως αυτός που δείχνει πως έχει την προοπτική και να κάνει σούπερ σεζόν και να πάει το καλοκαίρι στο Euro αλλά και να εκτοξεύσει την αξία του, είναι ο Σιμάνσκι. Στα πόδια του, είναι να το καταφέρει. Και έχει μεγάλη σημασία, το πώς η ΑΕΚ θα το διαχειριστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X