Αλαφούζος: Επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αλαφούζος: Επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Photo Credits: INTIME

Επιστρέφει στην προεδρία του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερα χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτοιμος να επιστρέψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (και) στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -σχεδόν μία τετραετία μετά την αποχώρησή του απ’ τη συγκεκριμένη θέση- εμφανίζεται πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού “τριφυλλιού” πήρε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, που ανήκαν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (54,74%) ως επικεφαλής της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”, η οποία είχε (εκείνη την περίοδο) ως στόχο τη δημιουργία λαϊκής βάσης στο κλαμπ.

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε πρώτος πρόεδρος της “Συμμαχίας”, τους πρώτους μήνες αναζήτησε κάποιο άλλο πρόσωπο για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, ωστόσο, όταν δεν προχώρησαν οι επαφές του με διάφορους υποψηφίους απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια (μεταξύ των οποίων ήταν κι ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος) αποφάσισε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας και την προεδρία της ΠΑΕ.

Στην εν λόγω θέση παρέμεινε έως τη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2017, η οποία ανέδειξε νέο Δ.Σ., με τον ίδιο να διατηρεί την ιδιότητα του απλού μέλους. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, ως μετάφραση και εξήγηση της τότε κίνησής του, είχε αναφερθεί πως “…θέλει να διοικεί με τη μικρότερη δυνατή προβολή στα ΜΜΕ” και πως “…ο χρόνος του είναι εξαιρετικά περιορισμένος εξαιτίας των υπόλοιπων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, που δεν του επιτρέπουν την καθημερινή… τριβή με τον Παναθηναϊκό”.

Όπως αποδείχθηκε -εντούτοις- στην πορεία, ήταν η πρώτη κίνηση πλήρους αποστασιοποίησής του απ’ την ΠΑΕ (σε μία πολύ ταραγμένη περίοδο μετά τα όσα είχαν γίνει και στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τον Κύζα), που οδήγησε ως το τράβηγμα της οικονομικής… πρίζας στον Παναθηναϊκό και το σχέδιο “ελεγχόμενης χρεωκοπίας” που τέθηκε σε εφαρμογή στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Τον Απρίλιο του ’17 τον διαδέχθηκε στην προεδρία, ο αντιπρόεδρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης (παίρνοντας μαζί “πακέτο” και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μαζί με την ευθύνη των υπογραφών), όμως ο βετεράνος παράγοντας αποχώρησε το Σεπτέμβριο 2017, όταν σταμάτησε η χρηματοδότηση της ΠΑΕ.

Στην προεδρία τοποθετήθηκε ακολούθως ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος παρέμεινε έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2019, όταν συνεχίστηκε η… ανακύκλωση προσώπων, με διάδοχο (ξανά) τον “Mr. Manos”. Και πλέον εντός των επόμενων εβδομάδων, επίκειται η επιστροφή του Αλαφούζου στην προεδρική καρέκλα.

Ο ίδιος άλλωστε, έχει ήδη επιστρέψει κι ενεργοποιηθεί πλήρως, ειδικά τον τελευταίο χρόνο (από την άνοιξη του 2020 συγκεκριμένα), όταν άρχισε να δίνει το “παρών” -έπειτα από 4,5 χρόνια- στις διαδικτυακές (λόγω κορωνοϊού) συνεδριάσεις της Super League, αλλά και με την απόλυτη συμμετοχή του σε όλες τις κεντρικές αποφάσεις της ομάδας και στις επαφές σε επίπεδο κορυφής για τη “Διπλή Ανάπλαση”.

Το γηπεδικό πρότζεκτ είναι ένας απ’ τους βασικούς λόγους της απόφασής του να επιστρέψει (και) στην προεδρία της ΠΑΕ έπειτα από 4 χρόνια, καθότι θέλει και για λόγους αρχής, αλλά και για λόγους ουσίας, να συμμετέχει θεσμικά (και) με την ιδιότητα του προέδρου (πέραν απ’ αυτή του ιδιοκτήτη) στις τελικές διαπραγματεύσεις, στις συμβάσεις και στα καθοριστικά ραντεβού που θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η “προεδρία” δείχνει και τις σκέψεις του για το μέλλον και τη διάθεσή του να μην αποχωρήσει πια απ’ την ΠΑΕ. Προ τριετίας αναζητούσε αγοραστή παντού, όμως πλέον απ’ τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη και το γηπεδικό ζήτημα, η συγκεκριμένη πρόθεση έχει πλέον παρέλθει.

Παρά τα δημοσιεύματα, παλιότερα αλλά και πιο πρόσφατα, περί επαφών με “ενδιαφερόμενους” για την ΠΑΕ, ο Αλαφούζος δεν “ψάχνεται” πια για να πουλήσει. Αντίθετα, είναι ανοικτός σε ενδεχόμενες συνεργασίες με “συμπαίκτες”, χωρίς όμως να έχει διάθεση να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X