Γιατί με ανησυχεί ο Ελληνας διαιτητής στον Βόλο…

Γιατί με ανησυχεί ο Ελληνας διαιτητής στον Βόλο…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τα παράπονα που έχει από τους ξένους ρέφερι, αλλά το κακό που γίνεται με τους Ελληνες διαιτητές φέτος είναι άλλο πράγμα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ παίζει την ρεβάνς στον Βόλο για το κύπελλο, με Έλληνα διαιτητή, τον Τζοβάρα. Υπάρχουν άλλα ματς στην ίδια διοργάνωση, που γίνονται με ξένους διαιτητές. Επίσης, υπήρξαν περίεργοι ορισμοί ξένων σε ματς που δεν θα το περίμενε κανείς στο πρωτάθλημα κι αντίστοιχα Ελλήνων, σε ματς που θα περίμενες να έχεις ξένους.

Για παράδειγμα κανείς ποτέ δεν κατάλαβε, γιατί έγινε το ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης με ξένο διαιτητή, αλλά όχι το ΟΣΦΠ – Άρης. Όπως επίσης γιατί είχαμε ξένο στο Ατρόμητος – ΑΕΛ, ακόμη και σε αυτό της περασμένης Δευτέρας, ανάμεσα στον Βόλο και τον ΟΣΦΠ.

Προσωπικά εκτιμώ πως η ΑΕΚ δικαιούται να έχει παράπονα από τους ξένους διαιτητές που την σφύριξαν στα δύο τελευταία, ειδικά από τον Βούλγαρο στην Λεωφόρο. Μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός πως έχουν μείνει τόσο πολύ εκτός συζήτησης, το χαστούκι του Μαουρίτσιο και το απίστευτο πάτημα με δύναμη του Ενβαγκοτό, στον αστράγαλο του Λόπες. Κίτρινη μόνο; Και προσέξτε, μία κίτρινη. Για το μαρκάρισμα στον Λόπες. Ο Μαουρίτσιο, τίποτα.

Οι Ελληνες διαιτητές σφυρίζουν με απίστευτο κόμπλεξ την ΑΕΚ

Όμως με όσα έχουμε δει να γίνονται από Έλληνες διαιτητές φέτος στα ματς της ΑΕΚ κι αντίστοιχα σε αγώνες των αντιπάλων της, λυπάμαι, αλλά δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό η άποψη για το ότι είναι χίλιες φορές καλύτερα να έχεις ξένους διαιτητές. Οι Έλληνες διαιτητές φέτος σφυρίζουν την ΑΕΚ με απίστευτο κόμπλεξ και το έχω πει πολλές φορές, πως δείχνουν να θεωρούν πως όταν σφυρίζουν την Ένωση δίνουν εξετάσεις… ανεξαρτησίας. Οπότε τουλάχιστον στα πιο κρίσιμα ματς, μακριά κι αγαπημένοι, επιμένω.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει εν όψει της ρεβάνς στον Βόλο, που έχουμε τον Τζοβάρα. Δεν θα επεκταθώ στα πεπραγμένα του, στα VAR του ΟΣΦΠ,  σε διάφορα περίεργα με την ΑΕΚ. Μένω μόνο στο γεγονός πως είναι Έλληνας. Και σφυρίζει το Βόλος – ΑΕΚ, λίγα 24ωρα αφότου ο Βόλος έχει όντως σφαγιασθεί από τους ξένους διαιτητές απέναντι στον ΟΣΦΠ, με ένα γκολ αντικανονικό – μαρς, να μετράει και να κρίνει σε βάρος του το παιχνίδι.

Ο Βόλος φωνάζει, έβγαλε ανακοίνωση. Ο Βόλος, δηλαδή ο Αχιλλέας Μπέος. Κι αν μου πει κανείς πως οι Έλληνες διαιτητές δεν υπολογίζουν τον Αχιλλέα Μπέο, φυσικά θα τον θεωρήσω αφελή. Το background λοιπόν που λένε και στο όμορφο χωριό μου, δεν είναι και το ιδανικό. Αν ήταν ξένος δεν θα με ένοιαζε, αφού δεν θα είχε αίσθηση από πρώτο χέρι, αυτού του background. Ο Έλληνας όμως έχει.

Βεβαίως το VAR έχει περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό, την δυνατότητα των διαιτητών να επηρεάσουν πολύ άμεσα, να αλλοιώσουν ένα αποτέλεσμα. Εκτός αν θέλουν να γίνουν καμικάζι. Είδαμε τι έγινε στο Ατρόμητος – ΟΣΦΠ, όμως δεν είμαστε στο 2010-2016, οπότε οι Παπαπέτρου και Τσαγκαράκης πήγαν σπίτι τους από τότε. Αυτό ως μήνυμα μετράει και μετράει πολύ.

Αλλά VAR είχαμε και σε όλα τα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ έχει παράπονα από Έλληνες διαιτητές φέτος. Και δεν μας έσωσε πάντα. Δεν άλλαξε την λάθος απόφαση για ακύρωση του γκολ του Λιβάγια στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ για παράδειγμα. Δεν διορθώνει τις κάρτες που δεν δίνονται σε αντιπάλους κι αυτές που με ευκολία δίνονται σε σένα. Το VAR είναι για να μη σε πετσοκόψουν να βγάλεις αίμα.

Δεν είναι καλό μήνυμα ο διαιτητής του Βόλος-ΑΕΚ

Οπότε ένας διαιτητής που θέλει να το πάει κάπου, όσο γίνεται, πάντα μπορεί να το πάει και να σου προκαλέσει προβλήματα. Ο Έλληνας διαιτητής λοιπόν για την ΑΕΚ στον Βόλο, δεν είναι καλό μήνυμα για πολλούς λόγους και κυρίως λόγω της πίεσης που ασκούν ήδη κα θα ασκήσουν κι άλλο οι γηπεδούχοι, ορμώμενοι από την αδικία που όντως υπέστησαν, απέναντι στον ΟΣΦΠ.

Από αυτή την άποψη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής, στην δεύτερη αναμέτρηση ενός ζευγαριού στο οποίο η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμη. Και κάτι ακόμη που με υποψιάζει… Γιατί δεν ζήτησε ο Βόλος ξένος διαιτητή, όπως συνηθίζουν τελευταία όσοι παίζουν με έναν από τους 3-4 μεγάλους, ειδικά στο κύπελλο.

Για να δούμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X