Κορωνοϊός: Η Σερβία δωρίζει χιλιάδες εμβόλια στη Βοσνία (VIDEO)

Κορωνοϊός: Η Σερβία δωρίζει χιλιάδες εμβόλια στη Βοσνία (VIDEO)

Χιλιάδες εμβόλια κατά του κορωνοϊού δωρίζει η Σερβία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είκοσι χιλιάδες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V  κατά του κορωνοϊού έφτασαν στην Μπάνια Λούκα επιτρέποντας την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού στη Βοσνία.

Τα εμβόλια είναι δωρεά από τη Σερβία και ως εκ τούτου μόνο όσοι διαμένουν στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας θα μπορούν να τα λάβουν. Οι ομάδες προτεραιότητας για τον εμβολιασμό είναι τα άτομα άνω των 65 ετών, οι υγειονομικοί, οι διαμένοντες σε γηροκομεία καθώς και το προσωπικό που εργάζεται εκεί.

Το πρωί της Τρίτης ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσις έφτασε στο Σαράγιεβο δωρίζοντας άλλα 5000 εμβόλια.

Η Σερβία έχει δωρίσει άλλες 3.510 δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη Βόρεια Μακεδονία, με την προτεραιότητα να δίνεται σε όσους γιατρούς εργάζονται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19.

Την ίδια ώρα όμως δραματική δείχνει να είναι η κατάσταση στη Σερβία, που εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των νέων κρουσμάτων.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.469 νέα κρούσματα και 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 462.728 άνθρωποι και 4.459 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X