Η ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος τα... βάζει κάτω στο enwsi.gr για την ποδοσφαιρική ματιά που έχει τώρα η ΑΕΚ και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το 2021

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ βιώνει μία μέτρια προς… κακή σεζόν. Για τρίτη σερί χρονιά. Και αναπόφευκτα θα υπάρχει και κριτική και γκρίνια και έντονες τάσεις δυσαρέσκειας.

Αλλωστε η αποτυχία συνδυάζεται πάντα με την προσδοκία. Τι υπήρχε στην εκκίνηση, τι προέκυψε στο δρόμο. Και στο φινάλε η ΑΕΚ «παλεύει» μέσα από τα δικά της λάθη και μόνο, να μην γράψει «καταστροφή» η φετινή σεζόν αν δεν πάρει και ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Την ίδια ώρα ΠΑΟΚ και Αρης είναι στο ίδιο… καζάνι. Αλλά δεν μπαίνει μπροστά η λέξη «καταστροφή» για αυτούς. Διότι οι προσδοκίες εξ’ αρχής ήταν διαφορετικές. Για τον Αρη είναι εύκολη η κουβέντα, ζει το όνειρο του. Για τον ΠΑΟΚ η πραγματικότητα αυτή ήταν, απλώς αρχές σεζόν «καθόταν» σε ένα συννεφάκι ότι θα είναι ξανά διεκδικητής του πρωταθλήματος. Και έπεσε απότομα από αυτό… Αλλά δεν «χτύπησε» γιατί το περίμεναν πάνω κάτω οι άνθρωποι του. Στην ΑΕΚ δεν το περίμεναν, για αυτό και οι κλυδωνισμοί είναι πιο δυνατοί και ο θόρυβος της αποτυχίας εδώ είναι μεγαλύτερος.

Η δουλειά της ΑΕΚ μέχρι το φινάλε είναι να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος και στα πλέι οφ να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και ακόμη καλύτερα να πάρει τη 2η θέση. Ως εδώ και τέλος…

Η ΑΕΚ ψάχνει ποδοσφαιρικό ορθολογισμό

Τι αναζητείται στην ΑΕΚ; Ποδοσφαιρικός ορθολογισμός. Να σταματήσουν τα φαινόμενα Νταντσένκο. Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω γιατί οφείλει σοβαρό κλαμπ να μην το επαναλάβει ever. Ο Κονέ επέλεξε, ο Χιμένεθ συμφώνησε, η διοίκηση πλήρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο δύο ομάδες (Ούφα και Ρούμπιν!) για να φέρει τέλη Γενάρη στην Ελλάδα τον Ουκρανό αμυντικό. Για τη μία μεταγραφή που θα έπρεπε να έχει γίνει αρχές του 2021 και να μπει αμέσως. Και που φτάσαμε…; Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του, έπαιξε δεξί χαφ και όχι δεξί μπακ ο Ουκρανός. Και στην πρώτη εβδομάδα του Μάρτη, η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει απάντηση σε καίρια ερωτήματα: Πότε θα είναι έτοιμος ο παίκτης, τι θέση παίζει και σε ποιό σχηματισμό; Ποδοσφαιρικό ανέκδοτο, αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια μας στον καθρέφτη και να μην λέμε στο αφεντικό πόσο καλά είναι όλα και προχωράμε… Γιατί δεν πάνε καλά.

Και εδώ και καιρό έχω γράψει ότι η ΑΕΚ κάπως έτσι θα πηγαίνει. Όσα πάνε, όσα έρθουν στα παιχνίδια της. Με δεξί μπακ πρώτη επιλογή ανάμεσα σε 3 τον στόπερ Σβάρνα, με τον Γκαρσία να ταλαιπωρείται μόνος του και ευχές η άμυνα να κάνει τη δουλειά που πρέπει, όταν πρέπει. Ο Μανόλο δεν καταφέρνει δυστυχώς να δώσει μέχρι τώρα σταθερές και αρχές στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της μετά το καλό ξεκίνημα του Γενάρη. Διότι όσο και να κλείνει τις γραμμές, όσο και να βάζει 3 στόπερ στην 4άδα πίσω, όσο και τα χαφ να είναι κοντά στα μετόπισθεν, θα προκύπτουν πάντα 1-2 στημένα και θα «πληγώνουν» την ομάδα στην εξέλιξη του ματς. Και θα… τρέχει. Οπως συνέβη με τον Αστέρα, όπως και με τον ΠΑΟ. Ο Χιμένεθ με τις τόσες απουσίες, με το τόσο κακοδομημένο ρόστερ, και μηδενική δουλειά το καλοκαίρι, αδυνατεί να ηρεμήσει την ομάδα μέσα από το παιχνίδι της. Αυτό δείχνει. Μακάρι να αλλάξει αυτό και να δούμε κάτι πιο αξιόπιστο στα πλέι οφ και στα κρίσιμα ματς Κυπέλλου. Αλλά για την οικονομία της συζήτησης, αυτό θα… τελειώσει με το φινάλε της χρονιάς.

Οι αλλαγές του Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως σας έχουμε αποκαλύψει από το enwsi.gr αρχές Φλεβάρη, ήδη έχει αρχίσει τις αλλαγές στο κλαμπ. Και εφόσον δεν μπορεί να «πειράξει» το ρόστερ τώρα, φροντίζει για τα γύρω-γύρω. Το θετικό είναι ότι μιλάμε για ποδοσφαιρικά στελέχη, με πορεία στον χώρο. Δεν είμαι μάντης για το τι θα πετύχουν όλοι αυτοί. Αλλά είναι του χώρου, έχουν επαφές, έχουν εμπειρίες και η ΑΕΚ είναι για όλους αυτούς η μεγάλη ευκαιρία. Διότι ο Μελισσανίδης δεν επέλεξε να πάει σε έμπειρα ποδοσφαιρικά στελέχη από την ξένη αγορά, αλλά δείχνει να προτιμά τα εγχώρια προϊόντα. Προφανώς για το ρίσκο που δεν θέλει να παίρνει σε μεγάλο βαθμό πολυεπίπεδα. Και ίσως αυτό το κενό να εκτιμά ότι θα το κλείσει με μία προσωπικότητα τύπου Τσιγκρίνσκι αν τελειώσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι και του προταθεί όντως να πάρει πόστο στην ομάδα.

Από όλα αυτά τα ονόματα, εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Στάθης Ταυλαρίδης είναι ένα άριστα εκπαιδευμένο στέλεχος. Με σπουδές που δεν έχουν δει πολλοί στην Ελλάδα, καθότι ο ίδιος έχει επενδύσει πολλά στο βιογραφικό του για το σκάουτινγκ. Οταν ήταν στις Ακαδημίες ως επιλογή του Κωστένογλου, είχε… σαρώσει τα ελληνικά γήπεδα με εκατοντάδες ματς διαφόρων ηλικιών, αλλά ήταν δεδομένη η πολιτική της να μην προχωρήσει τελικά σε κινήσεις η ομάδα για να φέρει όσα παιδιά δεν είχαν πάρει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Τώρα στην πρώτη ομάδα η δουλειά θα είναι διαφορετική, αν και δεν νομίζω να αφήσει τις μικρές ηλικίες ποτέ. Απλώς τώρα θα αξιοποιήσει και τις διεθνείς επαφές που είχε και που απέκτησε εν συνεχεία. Ειδικά στην Γαλλία έχει ανθρώπους ο Ταυλαρίδης και η ΑΕΚ πρέπει να μην φοβηθεί να ανοίξει τα φτερά της. Βεβαίως στην Γαλλία κονέ είχε και έχει και ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς (παρέμεινε μετά από ένα μικρό σήριαλ) και δεν έχουμε δει αποτελέσματα της δουλειάς του, διότι αυτό αποφάσισε το κλαμπ.

Αν τελειώσει σύντομα και του Ντίνου Διαμαντόπουλου, η ΑΕΚ θα βάλει ακόμη ένα στέλεχος μέσα στα σπλάχνα της. Σε θέση-κλειδί και προφανώς με ξεκάθαρο ρόλο έναντι των υπολοίπων. Και δη του Παναγιώτη Κονέ, που εκτός από ΤΔ είναι και άνθρωπος πολύ κοντά στην ομάδα και στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη ποδοσφαιρικά στελέχη, που θα μιλούν… ποδοσφαιρική γλώσσα και θα βοηθήσουν την ομάδα να εξελιχθεί. Και βεβαίως πολύ σημαντικό κομμάτι θα είναι και ο επόμενος προπονητής σε όλο αυτό.

Η «στραβή» ματιά της ΑΕΚ στις Ακαδημίες

Για τον Γιάννη Παπαδημητρίου δεν έχω εικόνα. Το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι ότι η Ξάνθη, όπου εργαζόταν και ζούσε για χρόνια, είναι κλαμπ που έριχνε το βάρος σε μικρούς. Οπότε η θέση του τώρα στις Ακαδημίες έχει μία βάση, αν και όλα αυτά θα αποδειχθούν στην πράξη. Διότι δεν είναι προπονητής, δεν έχει προπονητικές γνώσεις και περισσότερο ίσως κινηθεί ως διοικητικό στέλεχος και σκάουτερ.

Και στην ΑΕΚ κάποια στιγμή πρέπει να δουν με πιο σοβαρή ματιά τις Ακαδημίες. Η σωστή λειτουργία τους, η σωστή δουλειά, θα φέρει και αποτελέσματα για την πρώτη ομάδα. Μαζί και κέρδη. Διότι όταν χρειάζεται η ΑΕΚ παίκτες θα πρέπει να έχει και τη «δεξαμενή» των Ακαδημιών ανοιχτή και έτοιμη. Ο ΠΑΟΚ όταν… καιγόταν έφερε από κάτω Τζόλη, Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Κούτσια κλπ. Και κάλυψε θέσεις 11άδας, αντί να φέρει μεταγραφές τύπου… Παουλίνιο. Ο Ολυμπιακός από τις Ακαδημίες του έχει καταφέρει επίσης πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Ρέτσος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Τζολάκης κλπ και μπορεί να ξεχνάω και κάποια παιδιά. Η ΑΕΚ από πέρυσι το καλοκαίρι έβαλε τον Μαχαίρα στην εξίσωση, λίγο μετά τον Μιτάι, πριν περίπου ένα ανέβασε τον Κοσίδη που τώρα είναι ο μόνος φορ πίσω από τον Καρίμ και από την Κυριακή στα Σπάτα δουλεύουν και οι Κορομηλάς, Ρουκουνάκης και Κάτσικας. Κανείς εξ’ αυτών για την 11άδα.

Εστω και… αργά φέτος, μπήκε στο παιχνίδι των μικρών πάντως. Και σκοπός δεν είναι να ανεβάζεις απλά παιδιά στην πρώτη ομάδα, αλλά να τα έχεις έτοιμα για να μπουν και να βοηθήσουν. Για αυτό και η ΑΕΚ έχει μπει σε αυτή την εξίσωση αργά. Διότι για να έχει αυτά τα οφέλη η ΑΕΚ στην πρώτη ομάδα, ώστε να παίρνει την υπεραξία από πωλήσεις τους και να γλυτώνει τις κακές μεταγραφές ξένων παικτών ή πολύ μέτριων Ελλήνων, θα πρέπει το… δίπλα γήπεδο της Ακαδημίας να δουλεύει σωστά κάθε μέρα.

Τρόπος υπάρχει, αρκεί η ΑΕΚ να ανοίξει τα μάτια της στο ποδόσφαιρο. Και οι Ακαδημίες της πρέπει να είναι βιτρίνα αυτών που θέλει και πρέπει να κάνει. Με ανθρώπους που θα γνωρίζουν να επιλέγουν και να δουλεύουν, αλλά και άλλους που θα πρέπει να μπολιάζουν στα παιδιά το DNA της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ μιλά με Ταυλαρίδη -Κοντά σε συμφωνία για πόστο στην ΠΑΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρική επιβεβαίωση enwsi.gr: Στην ΑΕΚ και επίσημα ο Ταυλαρίδης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μελισσανίδης: Ετοιμάζει πολλές και ηχηρές αλλαγές σε ποδοσφαιρικό τμήμα και ΠΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Νέος επικεφαλής στις Ακαδημίες ο Παπαδημητρίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X