Να είχε η ΑΕΚ έναν Λιβάι ακόμα και θα τα έφερνε όλα τούμπα στη Λεωφόρο! (VIDEO)

Να είχε η ΑΕΚ έναν Λιβάι ακόμα και θα τα έφερνε όλα τούμπα στη Λεωφόρο! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Με τον χορευτή Γκαρσία να τους κάνει να κουτουλάνε και το σκύλο Σιμάνσκι να δαγκώνει, η ΑΕΚ κάλυψε αδυναμίες της άμυνας και έσωσε την παρτίδα με τον ΠΑΟ (1-1)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να είχε έναν Λιβάι ακόμα η ΑΕΚ και φέτος πολλά θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς. Απόψε πάντως, αν είχε έναν Λιβάι ακόμα θα τα έφερνε όλα τούμπα στη Λεωφόρο. Ο Γκαρσία τους χόρεψε, έκανε την άμυνα του Παναθηναϊκού να κουτουλάει και έσωσε την παρτίδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τελικά ισοπαλία με 1-1. Τρομερός και ο «σκύλος» Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή, ανέβηκε στο φινάλε ο Μάνταλος, πάλι κωμικό γκολ από δώρο της άμυνας σε στατική μπάλα.

Το πρώτο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι, ήταν πως ο Χιμένεθ δεν έκανε κάποια έκπληξη που να προβληματίσει περισσότερο αναφορικά με τις επιλογές της αρχικής 11άδας. Ηταν φανερό από τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών, πως είχε κατασταλάξει στην επιλογή του Σβάρνα για το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά από εκεί και πέρα έπαιξαν όσοι αναμένονταν. Ο Τάνκοβιτς δεξιά, ο Μάνταλος δεκάρι, ο Λόπες να ανεβαίνει από αριστερά, δίδυμο Σιμάνσκι και Κρίστισιτς στα χαφ.

Εδωσε χώρο ο Παναθηναϊκός

Αυτό που δεν μπορούσε να προβλεφθεί εύκολα με βάση την εικόνα που έδειχναν οι δύο ομάδες στα προηγούμενα ματς, ήταν η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Ο Μπόλονι επέλεξε να κρατήσει αρκετά πίσω την ομάδα του, δίνοντας – απροσδόκητα – πολύ χώρο στην ΑΕΚ για να κάνει παιχνίδι. Εδωσε την μπάλα στους «κιτρινόμαυρους», ποντάροντας προφανώς στα προβλήματα που εμφανίζει η ΑΕΚ στο τρανζίσιον, ειδικά μετά από κλεψίματα των αντιπάλων.

Εστω και αν είχε χώρους, έστω και εάν είχε συντριπτικά υπέρ της κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ έπαιξε συγκρατημένα. Είτε φανερή η πρόθεση του Χιμένεθ, η ρητή εντολή προς τους παίκτες του να μην παρασυρθούν και να μην αφήσουν κενά. Ανασταλτικά, αυτό λειτούργησε εξαιρετικά, με την Ενωση να εμφανίζει έπειτα από καιρό συμπαγή λειτουργία. Είναι ενδεικτικό, ότι σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε μια τελική και αυτή με μακρινό σουτ του Μολό.

Ανάπτυξη μηδέν

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ εστιαζόταν στην ανάπτυξη. Ο Μάνταλος είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα και δεν μετείχε ενεργά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Χιμένεθ ζητούσε από τον Τάνκοβιτς να συγκλίνει προς τον άξονα, ώστε να παίρνει χώρο ο Λόπες που ανέβαινε. Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε. Η ΑΕΚ είχε μόνο μία φάση, από στατική μπάλα, με το διαγώνιο σουτ του Σιμάνσκι που ο Νεντελτσεάρου που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στη μικρή περιοχή, θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Το δεδομένο πάντως είναι πως ήταν ένα στείρο ημίχρονο, με φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και παιχνίδι κυρίως στο χώρο του κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, φάνηκε άμεσα πως κάτι άλλαξε από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» επιχείρησαν να ανέβουν κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο και η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά μέσα στο γήπεδο για να κόψει την κυκλοφορία του αντιπάλου της.

Τρύπα στις στημένες μπάλες

Φαινόταν πως σε ένα τόσο κλειστό ματς, μια φάση, μια ενέργεια έπειτα από στατική προσπάθεια, θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες. Η ΑΕΚ το διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο, στην πρώτη απόπειρα του Παναθηναϊκού να μπει στα καρέ της στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα φάουλ που δεν εκτελέστηκε σωστά, η άμυνα της ΑΕΚ έμεινε να κοιτά τους αντιπάλους της και ο Βέλεθ – με πρωτοφανή άνεση, χώρο και χρόνο που του έδωσε ο Σβάρνας – έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Ο Χιμένεθ αντέδρασε με την είσοδο του Μαχαίρα στο ματς, ώστε η ΑΕΚ να βρει τρόπο να γίνεται απειλητική από αριστερά, καθώς γύρω από τον Λιβάι στη δεξιά πλευρά βρίσκονταν συνεχώς τρεις παίκτες πριν καλά καλά ακουμπήσει την μπάλα. Το ματς πάντως είχε αποκτήσει ρυθμό και αυτό ευνοούσε την ΑΕΚ, που προσπαθούσε να φορτώσει την αριστερή πλευρά με τις προωθήσεις του Λόπες. Ωστόσο, η λύση ήρθε από δεξιά και τον τεράστιο Λιβάι.

Μαγεία από Λιβάι

Πριν από αυτό πάντως, απαιτήθηκε να κάνει τη μισή δουλειά ο Σιμάνσκι. Ο Πολωνός πίεσε και έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, περνώντας δίχως να το σκεφτεί πολύ προς τον Λιβάι που είχε χώρο για να βγάλει αντεπίθεση. Ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να κάνει την ντρίπλα στον Χουάνκαρ, αλλά επέμεινε και εκμαίευσε το λάθος του Ισπανού και έπειτα με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και να αναπαυτεί στα δίχτυα του Διούδη (73’).

Στο χρόνο που απέμενε, η ΑΕΚ επέβαλε το ρυθμό της και πλέον ήταν εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο για να πάρει το παιχνίδι. Καθοριστικός παράγοντας στην «κιτρινόμαυρη» άνοδο, ήταν η εμφάνιση του Μάνταλου στο παιχνίδι. Ο αρχηγός πήρε πρωτοβουλίες, πήρε προσπάθειες, μοίρασε παιχνίδι και κατάφερε να δώσει ζωντάνια στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η Ενωση απέφυγε το…εγκεφαλικό στο πλασέ του Νιας στο 90’, πάλι σε αδράνεια από στατική μπάλα και τουλάχιστον πήρε τον πόντο.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνες), Μαουρίτσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάννης), Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος), Καμπετσής

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Γκαρσία, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (90’+ Χριστόπουλος)

Ο Βούλγαρος Καμπάκοφ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Αλεξανδρόπουλο (38’), Ενγκμπακοτό (55’), Μαουρίτσιο (86’)΄, Μολό (90’+) – Κρίστισιτς (65’), Λόπες (89’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X