Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: «H Eνωση το πάνω χέρι, πρέπει να βρει τρόπο να απειλήσει»

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: «H Eνωση το πάνω χέρι, πρέπει να βρει τρόπο να απειλήσει»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μείνει στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με την Ενωση να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει πολύ την εστία του Διούδη. Ωστόσο, στην άμυνα δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία.

Στο δεύτερο μέρος η Ενωση θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική και να πετύχει το τέρμα που θα της δώσει την πολυπόθητη νίκη.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού και μόλις τριών τελικών, δίχως την μεγάλη φάση σε 45 λεπτά. Έχει ισχύ στον άξονα λόγω της πληθωρικής παρουσίας του Σιμάνσκι, κόντρα σε ένα ΠΑΟ που περιμένει και δίνει χώρο. Η ΑΕΚ έχει αναγκάσει τον ΠΑΟ σε πολλά λάθη και σε μηδενική επιθετική απειλή. Όμως πρέπει να γίνει πιο αποφασιστική και ουσιαστική στο επιθετικό τρίτο, όπως και να βάλει στην εξίσωση τον Ανσαριφάρντ που δεν έχει ακόμη επιθετική ενέργεια. Και αυτό για να βρει φάση για γκολ και να καταφέρει να μπει πρώτη μπροστά στο σκορ. Αμυντικά έχει συνοχή και κοντά τις γραμμές, δεδομένα όμως ο Σβάρνας δεξιά δεν μπορεί να στηρίξει τον Γκαρσία και έχει κάνει εύκολα λάθη σε πάσες που θα μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες. Υποδειγματική η σοβαρότητα και η πειθαρχία όλων στο σχέδιο Χιμένεθ απόψε μέχρι στιγμής με στόχο να είναι… θεατής ο Αθανασιάδης, όπως και είναι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Τα καλά νέα είναι πως η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Κρατά μπάλα, έχει τον έλεγχο του αγώνα, έχει εκμηδενίσει τις επιθετικές σκέψεις του Παναθηναϊκού. Τα κακά νέα είναι πως δεν έχει βρει τρόπο να απειλήσει και να γίνει απειλητική. Κλειστό παιχνίδι, θα κριθεί σε στατική μπάλα ή σε κάποιο χοντρό λάθος. Ας ελπίσουμε να μη γίνει εις βάρος της ΑΕΚ.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Η ΑΕΚ πιέζει σωστά τον ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να κερδίζει μπάλες, να έχει την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο και κυρίως να μην κινδυνεύει ανασταλτικά, κάτι που βλέπουμε σπάνια στα φετινά της παιχνίδια. Το πρόβλημα σήμερα εστιάζεται κυρίως στον επιθετικό τομέα, με την Ένωση να προσπαθεί να βγάλει μπαλιά στην πλάτη της διπλής άμυνας του ΠΑΟ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει. Πρέπει να μπει περισσότερο στο παιχνίδι ο Μάνταλος, που είναι το “κλειδί”, αφενός για να συνδέσει τους Σιμάνσκι-Κρίστιτσιτς με τους επιθετικούς και αφετέρου για να ξεμπλοκάρει λίγο τον Τάνκοβιτς που τραβιέται εσωτερικός χαφ για να βοηθήσει.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Ο Παναθηναϊκός δίνει απροσδόκητα πολύ χώρο, αλλά κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ σωστά δεν παρασύρεται. Είναι φανερό πως ο Μπόλονι το κάνει αυτό γιατί ποντάρει στα προβλήματα τα δικά μας στο transition, ειδικά μετά από κλεψίματα και γι αυτό λέω πως σωστά δεν παίρνει ρίσκα η ΑΕΚ. Θέλει υπομονή, που η Ένωση ως τώρα την έχει. Σίγουρα κάτι θα αλλάξει ο αντίπαλος στο δεύτερο ημίχρονο, να δούμε πως θα ανταποκριθεί η ομάδα. Πάντως μια μεγάλη ευκαιρία υπάρχει στο ματς και είναι αυτή με τον Νεντελτσεάρου που εκεί που βρέθηκε μπροστά στο τέρμα, έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο. Στην ουσία είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ στέκεται καλά στο γήπεδο. Έχει τη μπάλα στα πόδια της, προσπαθεί να την κυκλοφορήσει σωστά και ψάχνει αρκετές φορές να παίξει κάθετα και στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Είναι σημαντικό επίσης πως παρά το ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους δεν έχουν δεχθεί φάσεις στην κόντρα και προς το παρόν το αμυντικό transition δείχνει πως είναι καλό. Αυτό βεβαίως που λείπει μέχρι στιγμής είναι μία καλή ενέργεια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ή ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις. Τον Γκαρσία τον έχουν κλείσει καλά για αυτό και η ΑΕΚ ίσως πρέπει να παίξει περισσότερο από την πλευρά του Μολό με τον Τάνκοβιτς.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι η ΑΕΚ έχει λειτουργήσει σωστά γιατί δεν έχει κινδυνέψει καθόλου. Ωστόσο αντιμετωπίζει το ματς πολύ συντηρητική εως φοβικά. Ενώ φαίνεται πως ο αντίπαλος είναι επιρρεπής στο λάθος όταν πιέζεται, δεν έχει πρεσάρει χαμηλά καθόλου. Ενώ φαίνεται να μην έχει και σχέδιο σωστό όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X