«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες στην Αττική

Λιγοστεύουν οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ στην Αττική

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς 379 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτου οι διαθέσιμες κλίνες, ειδικά στην Αττική, είναι ελάχιστες.

Ενδεικτικά, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο “Σωτηρία” άγγιζε χθες το 100%, ενώ ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ Covid ήταν κενό στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και 2 στο νοσοκομείο “Αττικόν” σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, και δη της Αττικής, επιβεβαίωσε χθες και ο πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Καλομενίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε επίσης ότι μετά από εφημερία στο νοσοκομείο η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ονομάζεται πλέον κλινική Covid και η ΜΑΦ χρησιμοποιείται πλέον σαν ΜΕΘ. Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ στην Αττική που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα ανέλθουν στις 340.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να δοθούν κατ’ εξαίρεση εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X