«Εικαστική παρέμβαση» στο ΑΠΘ: Έκαναν τον Αριστοτέλη... αστυνομικό

«Εικαστική παρέμβαση» στο ΑΠΘ: Έκαναν τον Αριστοτέλη... αστυνομικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια «εικαστική παρέμβαση», όπως τη χαρακτηρίζουν, προχώρησαν φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η παρέμβαση έγινε στον ανδριάντα του Αριστοτέλη, που βρίσκεται έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, από μέλη της πρωτοβουλίας φοιτητριών «Watch Them Out» το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της πρωτοβουλίας, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, «έντυσαν» τον μπρούντζινο ανδριάντα ως αστυνομικό, σε μια παρέμβαση-αντίδραση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες», είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε χαρτόνι που έβαλαν πάνω στο γλυπτό.

Σημειώνεται πως στην ανάρτηση αναφέρεται ότι τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από τις φοιτήτριες και «είναι αποσπώμενα καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση βεβήλωσης του μνημείου. Ο Αριστοτέλης χρησιμοποιήθηκε καθαρά σαν σύμβολο του πανεπιστημίου και όχι κάτι περαιτέρω».

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X