Αν το δουλέψει ψύχραιμα, μπορεί να φύγει από την Λεωφόρο με λιγότερο άγχος

Αν το δουλέψει ψύχραιμα, μπορεί να φύγει από την Λεωφόρο με λιγότερο άγχος
Photo Credits: INTIME

Μετά από καιρό η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, χωρίς να την θεωρούν οι περισσότεροι φαβορί και να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό. Γράφει ο Τάσος Τσατάλης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να λέμε την αλήθεια, υπό νορμάλ συνθήκες λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, εν όψει των play offs. Επίσης, υπό νορμάλ συνθήκες, μετά το ντέρμπι στην Λεωφόρο, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει αρκετές πιθανότητες να κλείσει δεύτερη την κανονική περίοδο, μόνη της ή ισόβαθμη με κάποιον, πιθανότατα τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος έχει απόψε Τρίπολη, μετά Άρη και στο τέλος Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός εκτός από αυτό το ματς, έχει και ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Από αυτή την άποψη και η ισοπαλία καλή είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, η διαφορά των τριών βαθμών από τους «πράσινους», να μεγαλώσει. Θυμίζω πως η ΑΕΚ κλείνει την κανονική σεζόν με Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και με Βόλο εκτός. Αναμετρήσεις όχι σε υψηλή ένταση, εκτιμώ.

Αν η ΑΕΚ φύγει αύριο με το «διπλό» κρίνεται κάτι

Στην πραγματικότητα, κρίνεται κάτι αύριο στην Λεωφόρο, αν η ΑΕΚ κερδίσει. Αν η Ένωση φύγει με έξι βαθμούς διαφορά από την έδρα του ΠΑΟ και με δεδομένο το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, στην χειρότερη είναι στο χέρι της να κρατήσει αυτή την διαφορά, ενώ οι πιθανότητες να ανοίξει κι άλλο είναι αρκετές.

Είναι βέβαια το πιο δύσκολο σενάριο. Χωρίς ο Παναθηναϊκός να είναι κάτι το σπουδαίο, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι που η ΑΕΚ να μπορεί πριν μπει μέσα στο γήπεδο τουλάχιστον, να αισιοδοξεί ιδιαίτερα για την έκβαση του. Σίγουρα όχι με τον ΟΣΦΠ, αλλά μάλλον ούτε και με τον ΠΑΟ.

Δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός κερδίζει μόνο την ΑΕΚ. Κέρδισε πέρσι και τον ΠΑΟΚ, φέτος κέρδισε και τον ΟΣΦΠ. Με την ΑΕΚ όμως παίζει μόνιμα καλά την τελευταία τριετία και οι ήττες του είναι στα πλέον αδιάφορα γι’ αυτόν ματς από βαθμολογικής πλευράς, στα οποία μάλιστα δεν κατέβασε και την πιο αξιόμαχη ενδεκάδα. Σε όλα τα υπόλοιπα που παίχτηκαν στα ίσια, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, καλύτερος από την ΑΕΚ κι ακόμη και σε αυτό που βρέθηκε κάτω με 0-2 στο ημίχρονο, έγινε αυτό που έγινε στην επανάληψη.

Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια

Έχει κερδίσει λοιπόν και τους άλλους ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία, αλλά με την ΑΕΚ είναι που παίζει επί μονίμου βάσεως καλά και συνήθως παίρνει και αποτέλεσμα.

Μια διαφορά υπάρχει στο αυριανό ματς σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα. Παρά την κακή πορεία της ΑΕΚ γενικώς τις τρεις τελευταίες σεζόν, για κάποιο λόγο πάντα τα ματς με τον Παναθηναϊκός τα αντιμετωπίζαμε σα να είμαστε το καθαρό φαβορί και να είναι αποτυχία και η ισοπαλία.

Αυτό δεν υπάρχει εν όψει του αυριανού. Μάλλον το αντίθετο, παρά το γεγονός πως και ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο σερί άσχημα αποτελέσματα σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Αλλά γενικώς, ακόμη και στα μάτια των ουδέτερων, πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν έχει τον πρώτο λόγο γι’ αύριο. Αυτό για μένα είναι καλό. Από την στιγμή που η νίκη δεν δείχνει ως υποχρέωση ούτε βαθμολογικά, ούτε ψυχολογικά, μπορεί να έχουμε ένα ματς που θα ταιριάζει «γάντι» στον Μανόλο Χιμένεθ.

Βεβαίως θα ήταν ακόμη καλύτερα, αν διέθετε κάποιες διαφορετικές επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις και θα μπορούσε να εφαρμόσει τις αγαπημένες του «συνταγές» με μεγαλύτερη ευκολία και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Με έναν τουλάχιστον από τους Σιμόες ή Γαλανόπουλο για παράδειγμα. Με τον Μπακάκη δεξί μπακ και την δυνατότητα να περάσει τον Σβάρνα στόπερ. Κι ο Ολιβέιρα θα του χρειαζόταν σε αυτό το ματς, με τον τρόπο που θα ήθελε να το προσεγγίσει.

Όλα αυτά είναι προφανώς ζητήματα που θα επηρεάσουν και τον τρόπο που θα βγει τακτικά το παιχνίδι στην ΑΕΚ και ίσως παίξουν ρόλο και στις στιγμές που θα το κρίνουν. Οι απώλειες παραμένουν και πολλές και κομβικές, ειδικά γι’ αυτό που ξέρει να υπηρετήσει καλύτερα από κάθε τι άλλο, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, είναι το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό μετά από καιρό, που δεν φαίνεται στα μάτια των πολλών η ΑΕΚ να ξεκινάει με την υποχρέωση του φαβορί κι αυτό μπορεί να μετρήσει.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός σίγουρα έχει αλλάξει, σίγουρα έχει καλύτερους παίκτες από πέρσι και πρόπερσι, σίγουρα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο τον Γενάρη. Μπορεί και στην παρούσα φάση, με την ΑΕΚ να έχει σοβαρές απουσίες, να δείχνει και πιο γεμάτος, πιο πειστικός. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν. Ωστόσο στα δικά μου μάτια σε επίπεδο συνόλου, δεν είναι πειστικός και δεν θεωρώ πως ως λειτουργία ομάδας η πρόοδος που έχει κάνει με τον Μπόλονι είναι τόσο σημαντική όσο θεωρούν οι περισσότεροι. Μπορεί και να κάνω λάθος, θα δούμε, αλλά αυτή είναι η αίσθηση μου.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως αν ο Μανόλο Χιμένεθ με ψυχραιμία διαχειριστεί την προετοιμασία και το στήσιμο του αγώνα, με τον τρόπο που είναι σε θέση να το κάνει, η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες να φύγει από την Λεωφόρο με πολύ λιγότερο άγχος για τον μπελά που έβαλε στο κεφάλι της, με το ερωτηματικό πλέον και για την Ευρώπη.

Τέλος, ένα πράγμα. Είναι λυπηρό, για μένα δεν πρέπει να μείνει εσωτερικά χωρίς διερεύνηση και χωρίς να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα, να είμαστε τέλος Φλεβάρη, η ΑΕΚ να έχει πειστεί πως έπρεπε να κάνει μία και μόνη μεταγραφή αυτή του δεξιού μπακ τον Γενάρη και σήμερα με τον Μπακάκη εκτός, να λειτουργούμε σα να μην έχουμε δεξί μπακ. Δεν θα πω εδώ αν πήραμε τον λάθος παίκτη ή αν πρόκειται για εμμονή του Μανόλο, καθώς δεν το γνωρίζω, αφού δεν έχω δει τον παίκτη στην ουσία. Ό,τι και να έχει συμβεί όμως, κάπου υπάρχει λάθος, είτε του σχεδιασμού, είτε του προπονητή, είτε στην συνεννόηση μεταξύ τους. Κι αυτά τα λάθη έχουν κουράσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X