Ο τελευταίος ευρωπαϊκός χορός στο ναό της ΑΕΚ (VIDEO)

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός χορός στο ναό της ΑΕΚ (VIDEO)

Μια μέρα σαν σήμερα του 2003, ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ισπανική Μάλαγα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη περιλαμβάνει λαμπρές στιγμές. Με κορύφωση την μαγική πορεία ως τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977, η Ενωση είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά και των τριών διοργανώσεων. Στην ανίκητη έδρα της, υποκλίθηκαν ομάδες μεγαθήρια όπως η Ιντερ, η Πόρτο, η Ρεάλ Μαδρίτης και πολλοί ακόμα. Ηταν ο «ναός» της ΑΕΚ και μια μέρα σαν σήμερα του 2003, διαδραματίστηκε σε αυτόν η τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση των «κιτρινόμαυρων». Μέχρι την επόμενη, όταν θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο.

Σαν ένα χτύπημα της μοίρας, σαν κάποιος να ήθελε να μην είναι χαρούμενο εκείνο το αντίο, το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα ευρωπαϊκά κύπελλα συνδυάστηκε με αποτυχία. Βλέπετε, η Ενωση ηττήθηκε με 1-0 από την ισπανική Μάλαγα και έτσι αποκλείστηκε από τη φάση των 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αδοξα, δεδομένου πως εκείνη η ΑΕΚ που είχε μείνει αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε διασύρει τη Μακάμπι Χάϊφα, άξιζε να φτάσει πολύ ψηλά.

Αλλωστε, υπήρχε το 0-0 στο «Λα Ροσαλέδα» για το πρώτο παιχνίδι, που έδινε πολλές ελπίδες. Ωστόσο, στη ρεβάνς η τραγική εκτίμηση του Χιώτη έδωσε τη δυνατότητα στον Σάντσες να σκοράρει σε κενή εστία και να δώσει στη Μάλαγα το γκολ που έψαχνε. Αν και το γκολ ήρθε νωρίς και η ΑΕΚ είχε περισσότερη από μια ώρα για να ανατρέψει το σκορ, δεν τα κατάφερε. Ο Μπάγεβιτς έριξε στο ματς τον Ιβιτς, τον Πέτκοφ και τον Κωνσταντινίδη, αλλά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα και η ΑΕΚ αποχαιρέτησε με ήττα τον ναό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X