Παράταση του lockdown στην Αττική -Αυτές είναι ο νέες περιοχές που μπήκαν το επίπεδο του «αυξημένου κινδύνου»

Απόφαση – σταθμός δικαστηρίου: Παράνομη η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Παράταση του lockdown στην Αττική έως 8 Μαρτίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρατείνονται από σήμερα μέχρι και τις 8 Μαρτίου τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στην Αττική και άλλες πέντε περιοχές, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα.

Εκτός από την Αττική, στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, παραμένουν η Εύβοια, η Αρκαδία και η Αχαΐα καθώς και οι δήμοι Καλύμνιων και Κορδελιού-Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στον Δήμο Πειραιά αλλά και στον Δυτικό τομέα Αθηνών.

Στο επίπεδο του «αυξημένου κινδύνου» μπαίνουν επίσης από σήμερα μέχρι τις 8 Μαρτίου, οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός από το Μεγανήσι, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε χθες τους κατοίκους των δήμων Βόλου και Λαρίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και οι δύο αυτές περιοχές παρουσιάζουν επικίνδυνα αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Βελτίωση στην επιδημιολογική του εικόνα, παρουσιάζει ο Δήμος Μυκόνου, ο οποίος -όπως ανακοινώθηκε- βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης.

Όσον αφορά στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, και συγκεκριμένα τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων, από την 1η Μαρτίου, το ωράριο εισόδου διαμορφώνεται 7. 00 το πρωί με 19. 00 το απόγευμα και για τα φορτηγά.

Ημερησίως θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα. Όλοι τους θα υποβάλλονται σε rapid test, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους βγαίνουν θετικοί στον ιό.

Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς θα τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε χθες τους πολίτες να μην ακούνε ημερομηνίες σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα κοινωνικών ή οικονομικών δραστηριοτήτων θα ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση.

Τέλος, σχετικά με την Τσικνοπέμπτη, η οποία είναι την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε πως ισχύει ο, τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα.

Πηγή: skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X