Σ/Κ αποδείξεων, ουσίας, αλλά και διαμόρφωσης κλίματος για την ΑΕΚ

Σ/Κ αποδείξεων, ουσίας, αλλά και διαμόρφωσης κλίματος για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, αναλύει την κρισιμότητα των μαχών, με Προμηθέα στο μπάσκετ και με ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολύ κομβικό αυτό το σαββατοκύριακο για την ΑΕΚ και είτε πολλοί δεν το έχουν πάρει… χαμπάρι, είτε το έχουν (κακώς) υποτιμήσει. Και είναι κομβικό γιατί, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, περιλαμβάνει παιχνίδια-φωτιά για την «Ένωση», που σημαίνουν πολλά και για την ουσία, αλλά και για το γενικότερο κλίμα, που πιστέψτε με, είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για τη συνέχεια.

Κοινή συνισταμένη αυτή τη στιγμή, στα δύο τμήματα της ΑΕΚ, είναι ότι επικρατεί ένα αρνητικό κλίμα. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το εξηγήσουμε (όσο μπορούμε και όσο πρέπει στην παρούσα φάση) παρακάτω. Ας πάρουμε τις κρίσιμες μάχες της ΑΕΚ, χρονικά, ξεκινώντας από την σαββατιάτικη αναμέτρηση της «Βασίλισσας» στην Πάτρα, με τον Προμηθέα.

Σε δύσκολη θέση, και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, η μπασκετική ΑΕΚ

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το κλίμα και η γενικότερη κατάσταση στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, δεν βρίσκεται εκεί που βρισκόταν πριν από περίπου ένα τρίμηνο, κι ας υπήρχαν και τότε προβλήματα και εμπόδια, τα οποία ωστόσο η ομάδα, έβρισκε τρόπο να τα ξεπερνάει. Η διαφορά είναι ότι τώρα, η ΑΕΚ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα, δείχνει ότι και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά, βρίσκεται σε πολύ πιο δύσκολη θέση.

Ο αποκλεισμός από το Λαύριο, βλέπετε, δεν την πλήγωσε μόνο αγωνιστικά, αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά. Η ΑΕΚ «σφαγιάστηκε» από τη διαιτησία σε ματς με το Λαύριο και όχι με τον ΠΑΟ.

Η ΑΕΚ δεν ξέρει κανείς, γιατί προφανώς δεν ξέρει και η ίδια, ποια είναι η θέση της ενόψει των εκλογών στην ΕΟΚ.

Η ΑΕΚ έχει εχθρική αντιμετώπιση, από την Ομοσπονδία, από τη διαιτησία κι από κάθε δικαιοδοτικό όργανο, σε μια σεζόν που βλέπει να γίνονται όλα τα χατήρια και να κάνουν ότι θέλουν για να βολεύονται και να ξεπερνάνε τα προβλήματά τους, και ο ΠΑΟ και ο Προμηθέας και το Λαύριο.

Σε μόνιμη αμφισβήτηση από τον τελικό με την Μπούργος

Και παράλληλα, είναι η μοναδική από τις ομάδες του υψηλού ανταγωνισμού, που βρίσκεται σε ένα διαρκές περιβάλλον αμφισβήτησης, ύστερα από κάθε στραβό αποτέλεσμα, από την αρχή της σεζόν και την απώλεια του BCL στον τελικό με την Μπούργος. Μια απώλεια, που την… κουβαλάει ως βάρος ακόμα η ΑΕΚ, σε πολλά επίπεδα (αγωνιστικό, οικονομικό, ψυχολογικό).

Το Σάββατο λοιπόν στην Πάτρα, υπάρχει μια κομβική μάχη με τον Προμηθέα, που θα κρίνει εν πολλοίς και την ομάδα που θα αποκτήσει προβάδισμα για την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ δεν χάνει την 1η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs, όσο κι αν αδύναμο θεωρείται φέτος το πλεονέκτημα έδρας σε μια σεζόν κεκλεισμένων των θυρών.

Αλλά εκτός από τη βαθμολογική ουσία της αναμέτρησης με τον – κακά τα ψέματα – δυνατό Προμηθέα, είναι και ένα πολύ γερό «κρας-τεστ» για την ΑΕΚ, προκειμένου να δείξει αν μπορεί να συνέλθει, αγωνιστικά και ψυχολογικά, σε ένα χρονικό σημείο που έχει παιχνίδια, που θα κρίνουν τις πιθανότητές της, για τους δύο βασικούς στόχους που της έχουν απομείνει, σε πρωτάθλημα και BCL. Κι όσο κι αν δεν μας αρέσει ή μας είναι δύσκολο να το… χωνέψουμε, το φαβορί στην αναμέτρηση του Σαββάτου, είναι ο Προμηθέας και όχι η ΑΕΚ.

Ξεκάθαρα τα δεδομένα με ΠΑΟ

Πάμε και στο ποδόσφαιρο και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Για το ματς αυτό, είναι άλλωστε και πιο ξεκάθαρα τα δεδομένα. Νικάει η ΑΕΚ και πάει στο +6 από τον ΠΑΟ, που ασφαλώς θα είναι ένα σημαντικό προβάδισμα. Φέρνει ισοπαλία η ΑΕΚ και παραμένει στο +3 και η μάχη συνεχίζεται, σε μια αγωνιστική που ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τρίπολη και ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο. Χάνει η ΑΕΚ στη Λεωφόρο (χτυπάω ξύλο) και το πράγμα αρχίζει και… σκουραίνει πολύ.

Αλλά κυρίως, πέρα από το ενδεχόμενο της τεράστιας βαθμολογικής απώλειας, με τον ΠΑΟ μάλιστα να υπερτερεί και στην ισοβαθμία, ακόμα χειρότερο για την ΑΕΚ σε περίπτωση που ο μη γένοιτο ηττηθεί ξανά από τους «πράσινους», θα είναι το κλίμα, που ήδη είναι βαρύ και που ήδη είναι ξεκάθαρο ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ να διαχειριστεί η ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που έχει τόσα πολλά προβλήματα.

Ούτε να το… σκέφτομαι!

Γιατί, κακά τα ψέματα, μπορεί τα γήπεδα να είναι άδεια και να μην εκφράζεται σε αυτά ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ, αλλά στην εποχή του διαδικτύου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφραστούν αντιδράσεις και να γίνει η ομάδα αποδέκτης, οργής και αγανάκτησης. Ομολογώ ότι δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο νέου άσχημου αποτελέσματος σε ντέρμπι για την ΑΕΚ.

Εν κατακλείδι και για να καταλήξω, σχεδόν όπως ξεκίνησα, είναι πολύ κρίσιμες οι μάχες της ΑΕΚ το σαββατοκύριακο σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο. Και για την αγωνιστική και βαθμολογική ουσία των στόχων της ομάδας, αλλά και για την ψυχολογία όλων μας και το γενικότερο κλίμα που θα διαμορφωθεί.

Υ.Γ.: Το νέο σοκ με τον τραυματισμό του Μορέιρα, που είναι ο MVP της φετινής ΑΕΚ, καθιστά την κατάσταση για την ομάδα μπάσκετ, ακόμα πιο δύσκολη, σε σχέση με τα δεδομένα που κατέγραψα στο blog, όταν το έγραφα πρωί Πέμπτης. Τι να πω; Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ, αυτό το φετινό με τους τραυματισμούς, δεν μπορώ καν να πω αν αρκεί η λέξη «γκαντεμιά» για να το σχολιάσουμε. Κρίμα… Έλεγαν κάποιοι ότι δεν μπορεί να αντέξει η ΑΕΚ με τους «γέρους» της ομάδας κι έχουν βγει νοκ άουτ με σοβαρούς τραυματισμούς, μία ο Γιάνκοβιτς, μία ο Γκίκας και τώρα ο Μορέιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X