Τότε κατέστρεψαν την ΑΕΚ, σήμερα… είναι Πέμπτη

Τότε κατέστρεψαν την ΑΕΚ, σήμερα… είναι Πέμπτη
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης για την εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση της ΑΕΚ σε σχέση με τον ΟΣΦΠ, όταν οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές πειθαρχικές κατηγορίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν όσα έχουν βγει στα ρεπορτάζ για το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή της Λίγκας, για το ΟΣΦΠ – Άρης, είχαν βγει για αγώνα της ΑΕΚ, αυτό που θα διαβάζαμε ΠΑΝΤΟΥ ως τίτλο στα σχετικά άρθρα, θα ήταν «κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η ΑΕΚ». Τώρα είναι Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και την Κυριακή παίζει Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Ακόμη κι εμείς γύρω από την ΑΕΚ θα ήμασταν «μαγκωμένοι» και σε θέση άμυνας, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν βγει επιβαρυντικές για την ομάδα μας εκθέσεις μετά από αγώνες. Θα συζητούσαμε και μεταξύ μας βέβαια, για το πόσο… δεν πρέπει να γίνονται όσα θα είχαν καταλογιστεί σε αξιωματούχους της ΑΕΚ και θα περιμέναμε την τιμωρία.

Θα υπήρχε περίπτωση να επαναληφθεί ότι έγινε με την ΑΕΚ;

Εδώ φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. Δεν έχει καν γραφτεί παντού τι ακριβώς προσάπτει στον ΟΣΦΠ το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή. Κάποιοι έχουν αναφέρει μόνο την πειθαρχική δίωξη, με μια απλή παράθεση των άρθρων βάσει των οποίων εγκαλούνται η ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο πρόεδρος τους. Κι άντε βγάλε άκρη εσύ, τι είναι αυτά τα άρθρα και τι ποινές μπορούν να επιφέρουν.

Αλλά και να το έγραφαν, θα υπήρχε περίπτωση να επαναληφθεί, ό,τι έχει γίνει με την ΑΕΚ στο πρόσφατο παρελθόν; Θυμίζω: Μείον τρεις βαθμοί για τα επεισόδια – φάντασμα στο ΑΕΚ – ΟΣΦΠ της περιόδου 2018-2019 και οκτώ μήνες απαγόρευση παρουσίας στο γήπεδο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τον πρώτο ημιτελικό με τον Άρη. Προσέξτε: Ο Μελισσανίδης δεν κατονομάζεται πουθενά σε οποιαδήποτε έκθεση αξιωματούχων του συγκεκριμένου αγώνα.

Το ίδιο πειθαρχικό όργανο, ακριβώς το ίδιο, το μονομελές της Λίγκας δηλαδή, που έριξε μείον τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ για τα επεισόδια – φάντασμα με τον ΟΣΦΠ, που κανείς δεν τα είδε και κανένα ζήτημα δεν προκάλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή του ματς, αρκετά πρόσφατα προκάλεσε την κοινή γνώμη, με ποινή – χάδι για τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, για μια πολύ σοβαρή πειθαρχική δίωξη. Το ίδιο ακριβώς πειθαρχικό όργανο.

Μετά από την τιμωρία σε βάρος της ΑΕΚ, τότε, ακολούθησαν τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου του ΟΣΦΠ στην Πάτρα, που προκάλεσαν και δεκάλεπτη περίπου διακοπή του ματς. Κι όμως, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, δεν τιμώρησε με αφαίρεση βαθμών τον ΟΣΦΠ, όταν τιμώρησε λίγες μέρες πριν το πειθαρχικό της Λίγκας την ΑΕΚ με «-3» για επεισόδια που επαναλαμβάνω, ουδείς στο γήπεδο αντιλήφθηκε.

Η ΑΕΚ έπρεπε να τα δίνει όλα

Αν έχουν σημασία όλα αυτά; Εγώ θα θυμίσω κάτι. Η ΑΕΚ μετά εκείνο το 1-1 με τον ΟΣΦΠ, με το γκολ του Μπακασέτα στο τέλος, ήταν τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στην έκτη αγωνιστική, έχοντας ξεκινήσει και αγώνες στο Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ όπως θα θυμάστε καλά, στο Europa League κατέβαινε με μοναδικό σκοπό να τελειώσουν τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ και να ήθελε, λόγω του επιπέδου της διοργάνωσης, δεν μπορούσε να το κάνει. Και να το έκανε, για την ΑΕΚ θα ήταν… μειωτικό. Οι ίδιοι οι οπαδοί της θα το έλεγαν. Ενώ για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν μειωτικό που δεν έβγαινε να παίξει στο Europa League και την προηγούμενη σεζόν ο ΟΣΦΠ, έπαιζε στο Champions League με rotation την μισή ενδεκάδα, για να μην αποδυναμώνεται για το πρωτάθλημα. Μετά από την εντός έδρας ήττας από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην πρεμιέρα των ομίλων.

Η ΑΕΚ λοιπόν έπρεπε να τα δίνει όλα και στο Champions League σε όμιλο – φωτιά με την Μπάγερν και τον μετέπειτα ημί-φιναλίστ Άγιαξ, ωστόσο στην έκτη αγωνιστική, εν μέσω των υποχρεώσεων και μετά από το εξοντωτικό σωματικά και ψυχολογικά ματς με την Μπενφίκα, ήταν μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Με την απόφαση – σκάνδαλο της αφαίρεσης των βαθμών, η ΑΕΚ βρέθηκε ξαφνικά από τους τρεις στους έξι και άμεσα χωρίς περιθώριο. Με την πλάτη στον τοίχο από την έκτη αγωνιστική, όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους και με άλλα τέσσερα ματς μπροστά της στο Champions League, που έπρεπε σε όλα να κατεβάζει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Από αυτό το άνοιγμα της διαφοράς από το πουθενά τότε, καταστράφηκε όλη η σεζόν της ΑΕΚ και μπήκαν τα θεμέλια για την εσωστρέφεια που μας κατατρώει από τότε μέχρι σήμερα. Ακόμη η ΑΕΚ δεν έχει συνέλθει από την τροπή που πήρε εκείνη η σεζόν, χωρίς δική της ευθύνη.

Από την ώρα που τελείωσε εκείνο το ματς με τον ΟΣΦΠ, σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα, φυσικά επιρροής των αντιπάλων της, αλλά και τα ας πούμε αντικειμενικά, τι έβλεπες; «Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η ΑΕΚ». Παντού. Τρομοκρατία, μέχρι που έφτασες στην εκδίκαση, έχοντας περίπου και ο ίδιος συμβιβαστεί με αυτό.

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε κυρίως με βάση την έκθεση της αστυνομίας θυμίζω. Στο τωρινό παράδειγμα του ΟΣΦΠ, έχουμε όμως και φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή, ενώ η αστυνομική διεύθυνση προκάλεσε θυμηδία, γιατί… με τα χίλια ζόρια αναφέρει για φραστικές επιθέσεις, αλλά χωρίς να λέει ποιοι αξιωματούχοι της γηπεδούχου ΠΑΕ, πρωταγωνίστησαν.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ, πριν 2,5 χρόνια, η αστυνομία χωρίς να ενημερώσει την πειθαρχικά διωκόμενη ΠΑΕ πριν, έφτασε στο σημείο να αποστείλει επιπλέον οπτικό υλικό από τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, κατά την εκδίκαση της έφεσης. Οπτικό υλικό που δεν υπήρχε στην πρωτοβάθμια εκδίκαση, αλλά παρόλα αυτά μόνο με την έκθεση της αστυνομίας και την ανάλυση του όρου «βιαιοπραγία» κατά το δοκούν, είχαν αφαιρεθεί και πρωτόδικα βαθμοί από την ΑΕΚ. Και μετά είχαμε την σπουδή της αστυνομίας να το δέσει. Θυμίζω, όχι με την νυν κυβέρνηση όλα αυτά, αλλά με την προηγούμενη. Σκεφθείτε τώρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X