Χειρότερη από τη χρονιά του υποβιβασμού!

Χειρότερη από τη χρονιά του υποβιβασμού!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το παθητικό και τα εντός έδρας αποτελέσματα της ΑΕΚ σε σχέση με τη χρονιά του υποβιβασμού και τη χρονιά του... τίτλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με τα δύο γκολ που δέχθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε μία πεντάδα αγώνων όπου η εστία της παραβιάζεται δις (σε όλες τις διοργανώσεις) ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ενώ αν θέλουμε να μιλήσουμε μόνο για το πρωτάθλημα, αυτό έχει συμβεί πέντε φορές στα έξι τελευταία της παιχνίδια και τρεις στα τρία ισάριθμα εντός έδρας!

Οι αριθμοί αυτοί σοκάρουν, αλλά ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι η «Ένωση» έχει χειρότερο παθητικό τερμάτων στην 23η αγωνιστική από τη χρονιά που στο τέλος υποβιβάστηκε!

Ο Δικέφαλος τη σεζόν 2012-2013 έκανε 18 ήττες συμπεριλαμβανομένης και αυτής από τον Πανθρακικό στα χαρτιά με 0-3 (στο παιχνίδι που διακόπηκε και της αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί). Το συνολικό παθητικό τερμάτων εκείνη τη σεζόν ήταν 36 γκολ Την 23η αγωνιστική εκείνης της μαρτυρικής χρονιάς η ΑΕΚ είχε απολογισμό 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 11 ήττες, είχε σκοράρει 19 φορές και είχε δεχθεί 24 γκολ.

Φέτος την ίδια αγωνιστική έχει απολογισμό 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχει σημειώσει 38 τέρματα (επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη στην κατηγορία), αλλά έχει δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της 27 φορές! Δηλαδή τρεις φορές πιο πολλές από ότι τη χρονιά που έπεσε!

Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι φέτος, εντός έδρας, έχει ακριβώς τον ίδιο απολογισμό αποτελεσμάτων: 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες! Η διαφορά είναι στα γκολ, όπου φέτος έχει 19-15 και πριν από οκτώ χρόνια το κοντέρ έγραφε 10-11!

Για να δείξουμε τη διαφορά που απαιτείται για να μπορεί μία ομάδα να διεκδικήσει τίτλους, αρκεί να κάνουμε αντιπαραβολή τα αντίστοιχα αποτελέσματα της χρονιάς του τίτλου. Την 23η αγωνιστική λοιπόν της περιόδου 2017-2018 η ΑΕΚ εντός έδρας είχε 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ ο συντελεστής τερμάτων της ήταν 26-5! Πέντε γκολ παθητικό σε 12 ματς την ώρα που φέτος έχει υπερπενταπλάσιο παθητικό τερμάτων.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι στο σύνολο της τρέχουσας σεζόν, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα: Τα δύο γκολ παθητικό από τον Αστέρα ήταν το 16ο παιχνίδι σε σύνολο 34 αγώνων όπου η εστία της δέχθηκε 2+ γκολ! Πέρσι αυτό είχε συμβεί σε 12 παιχνίδια, πρόπερσι -όπου έπαιξε και στο Champions League- συνέβη σε 11, ενώ τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα, είχε μόνο 8 ματς με παθητικό δύο ή περισσότερων τερμάτων.

Θυμίζει εποχή… Καρέρα

Είναι χαρακτηριστικό πως η «μαύρη τρύπα» της ΑΕΚ στην άμυνα επί Χιμένεθ παρουσιάζει ακόμη χειρότερα ποσοστά απ’ αυτά που… τρομάξαμε όλοι επί ημερών Καρέρα! Ως τώρα σε αυτά τα 11 ματς πρωταθλήματος με τον Ισπανό στον πάγκο της η ομάδα μετράει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Στα 11 παιχνίδια η ΑΕΚ έχει πετύχει 15 γκολ και έχει δεχθεί 14, από τα συνολικά 27 τέρματα που έχει δεχθεί ως τώρα στο πρωτάθλημα! Δηλαδή, η ΑΕΚ μέχρι τώρα σε 23 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 38 γκολ και έχει δεχθεί 27 (!), εκ των οποίων τα 14 στους τελευταίους 11 αγώνες με τον Χιμένεθ στον πάγκο της!

Η σύγκριση με τις προηγούμενες ομάδες του Χιμένεθ

Τη σεζόν 2016-17 ο Χιμένεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Γενάρη. Στο πρωτάθλημα ως το τέλος εκείνης της σεζόν είχε 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η ομάδα σε αυτά τα ματς πέτυχε 31 γκολ και δέχθηκε μόλις 7. Στα πλέι οφ σε έξι αγώνες η ΑΕΚ πέτυχε 5 τέρματα και δέχθηκε 3.

Την σεζόν του πρωταθλήματος (2017-18) σε 30 ματς η ΑΕΚ είχε 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες στο πρωτάθλημα. Η Ένωση πέτυχε 50 τέρματα και δέχθηκε μόλις 12 σε 30 ματς! Η άμυνα ήταν το μεγάλο της όπλο για να φτάσει στον τίτλο.

Ο Χιμένεθ αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά το τέλος του πρωταθλήματος πηγαίνοντας στη Λας Πάλμας. Ωστόσο, επέστρεψε στην ομάδα τον Φλεβάρη του 2019. Το διάστημα αυτό η ΑΕΚ σκόραρε 17 φορές και δέχθηκε 11 γκολ. Συνολικά στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν είχε 50 γκολ υπέρ και 19 κατά.

Το διαζύγιο με τον Λυσάνδρου

Η παραίτηση του Μηνά Λυσάνδρου από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου είναι αλήθεια πως προκάλεσε σοκ στον κόσμο της ΑΕΚ. Όχι στον οργανισμό και τον περίγυρό της. Και αυτό γιατί ο Κύπριος Νομικός δεν παραιτήθηκε πρώτη φορά όταν «έσκασε» το θέμα που αποκάλυψα στη «Live Sport». Το ζητούμενο (και) σε αυτή την περίπτωση είναι το τι θα γίνει (για) την επόμενη μέρα.

Ο Λυσάνδρου ήταν ο άνθρωπος που πήρε και τα σώβρακα αυτών που πήγαν να κλέψουν το πρωτάθλημα του 2018 με κάθε δόλιο τρόπο. Διέσυρε σε όλα τα επίπεδα το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ και έκανε αλοιφή στο πρωινό του κάθε τρικ που παρουσίασε η πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και όχι μόνο αυτό, βέβαια. Γλίτωσε από βέβαιο ευρωπαϊκό αποκλεισμό την ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Άγιαξ σε εκείνη την υπόθεση την οποία χειρίστηκε μαζί με την Αγγελική Αρκάδη. Έκανε και λάθη, αλλά όπως και να έχει η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος του.

Ήταν και είναι ένα πολύ ικανό, εξαιρετικό -μπορώ να πω με σιγουριά- στέλεχος και μακάρι η ΑΕΚ να βρει άλλους δέκα σαν και αυτόν. Θα λείψει πολύ από την καθημερινότητα της ομάδας. Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να μείνει στην ΠΑΕ. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί και στην ΕΠΟ. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ χάνει ένα ακόμα ικανό στέλεχός της.

Και επειδή πολλοί θα σπεύσουν να πούνε διάφορα, ο Λυσάνδρου πριν έρθει στην ΑΕΚ ήταν ένας εξαιρετικός νομικός που είχε πολλές επιτυχίες. Αλλά τη μεγάλη ευκαιρία του την έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτός τον πίστεψε, αυτός τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε αρμοδιότητες που πριν από 3,5-4 χρόνια δε θα είχε σκεφτεί ή φανταστεί.

Τότε ο κ. Λυσάνδρου δεν ήταν πολύ γνωστός στον κόσμο της ΑΕΚ. Τώρα έφτασαν κάποιοι στο σημείο να λένε να φύγει ο Μελισσανίδης επειδή… παραιτήθηκε ο Λυσάνδρου. Από αστείο ως γελοίο τόσο απλά!

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν καθημερινά από δουλειές. Και αν έχει μία, επαναλαμβάνω μία υποχρέωση ο Μελισσανίδης -εκτός από την τεράστια υπόσχεση που έδωσε και υλοποιεί- είναι να βρει τον επόμενο και να φροντίσει να είναι καλύτερος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X